İyi akşamlar, bilgisayarım kapanmıyor. İnternette BIOS Güncellenmesi gerektiğini gördüm. Zaten POST ekranında "Unknown CPU Error. Required BIOS Update.." felan yazıyor.
Güncelleme yapmam için BIOS'taki Tools sekmesine girmem gerekiyormuş. Fakat BIOS'ta Tools sekmesi mevcut değil. Bıos 2007 yılından kalma.
Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?
anakartın modelini (varsa revizyonunu) ve kullandığın işlemciyi yaz yardımcı olmaya çalışalım.
halo586H
kullanıcısına yanıt
Öncelikle bilgisayarın elektrik bağlantısını kes ve ana kartta takılı olan bios pilini söküp bi 10 saniye kadar bekleyip tekrar takıp bilgisayarın elektrik bağlantısını sağla ve çalıştır. Tekrar biosa girip öyle dene, ancak pili çıkarman bios ayarlarının sıfırlanmasına sebep olur bilgine.
uzmanbiyolog
kullanıcısına yanıt
ASUS P5VD2-VM SE Anakar. Revizyon nedir onu bilmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: halo586
ASUS P5VD2-VM SE Anakar. Revizyon nedir onu bilmiyorum.
önce anakartın sayfasından P5VD2-VM SE BIOS 0507 adlı dosyayı indir.masaüstüne kaydet.daha sonra bi tane usb flaş bellek bul.onu bootable yap.nasıl yapıacağını googledan "bootable usb flash disk" yaz anlatımları var.
herneyse... bu indirdiğin rarlı dosyanı masaüstüne klasöre olarak aç.içinden AFU236U ve P5VM0507.ROM adlı iki dosyayı flaşdiskin içine at.flaşdiskin içinde sadece bu iki dosya olsun.Ve bilgisayarını flaşdiskten boot et.karşına dos ortamı gelecek ve şu komutu yazacaksın ve entere basacaksın.güncelleme işlemi başlayacak.
AFU236U /iP5VM0507.ROM
işlem bitince bilgisayarını resetle.son bios yüklenmiş olacaktır.daha sonra biosa girip bios ayarlarını default hale getir.
aşağıdaki videoda nasıl yapıldığı var.afu236 ve afudos aynı şeyler.sadece versiyon farkını belirtmek için 236 yazmışlar.
video'da Dos ekranına geldikten sonra cd bios yazıyor. ben bu komutu yazınca olmuyor. invalid directory yada cd directory(tam hatırlamıyorum) yazıyor. Bir de ilk dos ekranı açıldığında cl gibi birşey yazıyor ama tam göremedim.
quote:
video'da Dos ekranına geldikten sonra cd bios yazıyor. ben bu komutu yazınca olmuyor. invalid directory yada cd directory(tam hatırlamıyorum) yazıyor. Bir de ilk dos ekranı açıldığında cl gibi birşey yazıyor ama tam göremedim.
cd bios yazmayacaksın zaten.cd bios demek bios adlı klasörün içine gir demek.senin dosyalar usb belleğin içinde klasörün içinde olmadan duruyor zaten.sen dos ortamına girdiğinde sadece şu komutu yaz ve entere bas yeterli.
AFU236U /iP5VM0507.ROM
hepsi bu kadar
uzmanbiyolog
kullanıcısına yanıt
Videodaki gibi yaptim herseyi. Fakat yine eski bios yuklu. Asus'un sitesinden dosyayi indirirken isletim sistemini vista 32 secmistim. Ben win7 32 kullaniyorum ve win7 secenegi yoktu. Bu yuzden olmamis olabilir mi?
quote:
Videodaki gibi yaptim herseyi. Fakat yine eski bios yuklu. Asus'un sitesinden dosyayi indirirken isletim sistemini vista 32 secmistim. Ben win7 32 kullaniyorum ve win7 secenegi yoktu. Bu yuzden olmamis olabilir mi?
bios dosyası işletim sisteminden bağımsızdır.dos ortamında güncelliyoruz zaten.cpu-z kur bilgisayarına.oradan mainboard kısmının ekran alıntısını ekle bi bakalım.
uzmanbiyolog
kullanıcısına yanıt
buyrun
quote:
buyrun
cpu-z versiyon kısmından da anlaşılacağı üzere versiyon 0507 yani son biosun yüklü. 20 şubat 2008 yılında çıkan son bios yüklü görünüyor.yani işlem başarılı olmuş ya da zaten son bios yüklüydü senin anakarta.
şunu dene sorun ortadan kalkacaktır muhtemelen.önce biosa gir.bios default yap.
Boot -> Boot Settings Configuration -> Wait For "F1" If Error -> Disabled
Cozuldumu
Daha önceden post ekranında F1 tuşuna basmamı istiyordu. Dediğinizi yaptım, sadece bu kısım gelmiyor artık.
"Unknown cpu error. Required bios update" yazısı yine post ekranında gozukuyor
quote:
Daha önceden post ekranında F1 tuşuna basmamı istiyordu. Dediğinizi yaptım, sadece bu kısım gelmiyor artık.
"Unknown cpu error. Required bios update" yazısı yine post ekranında gozukuyor
biosun f1 ayarını yaptığın yerde error kısmında all error yerine no error gibi bir yer olması lazım.onu seç.bir de hangi işlemciyi kullanıyorsun bu arada?
Hayır çözülmedi
O zaman artık bir pcciye götür bence
uzmanbiyolog
kullanıcısına yanıt
dediğiniz ayarı bulamadım. işlemcim intel core 2 duo e7400
quote:
dediğiniz ayarı bulamadım. işlemcim intel core 2 duo e7400
şu 45nm işlemciler p4m900 çipsetli anakartlarda bi doğru düzgün çalışmadı gitti.bende de iki tane vardı biri msi p4m900-m2-l e5700 işlemci takıyorsun 1200mhz'de çalıştırıyordu :) gerçi gigabyte GA-VM900M anakartı hiç fena değildi.e7500'ü bile çalıştırıyordu çünkü bu tip işlemciler için beta bios çıkarmıştı Gigabyte.
senin anakart için araştırma yaptım biraz ama cpu microcode güncellemesi yapılmış beta bios bulamadım maalesef.bu şekilde idare ediceksin artık ya da anakartın desteklediği daha düşük bir C2D işlemci takıcaksın.gerçi sadece biostaki bu hata için o işlemciyi değitirirmisin.... ben olsam değiştirmem...