Benim bilgisayarıma xp kurmak istediğimde bana 0x000007 hatası veriyordu. daha önce bununla ilgili konu açmıştım. Sorunu buldum ama çözümü bulamadım. Bios ayarlarından ahci bölümünü IDE yapmak gerekiyormus fakat bende o bölüm hiç gorunmuyor. nasıl gorunur hale getirebilirim.
bios güncelle düzelebilir
quote:
Orijinalden alıntı: adofm
Arkadaslar
Benim bilgisayarıma xp kurmak istediğimde bana 0x000007 hatası veriyordu. daha önce bununla ilgili konu açmıştım. Sorunu buldum ama çözümü bulamadım. Bios ayarlarından ahci bölümünü IDE yapmak gerekiyormus fakat bende o bölüm hiç gorunmuyor. nasıl gorunur hale getirebilirim.
"hapocod" dediği gibi anakartınızın biosunu güncellemek işe yarayabilir bigisayarınızın/anakartınızın modeli-özellikleri nedir bundan söz etmemişsiniz. eğer bilgisayarınız dizüstü ise ve ahci seçeneğini bulamıyor veya değiştiremiyorsanız bunun dışında yapabilecekleriniz: 1. elinizde xp cdniz var ise güncel sata/ahci driverlerini indirip nlite benzeri bir program ile cdye enteğre edin.. 2. internet üzerinden sata entegreli xp indirin kurulum yapın..
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Fakat aşagıda linkini eklediğim konudada belirttim. Xp cdsine sata driver ekledim ve daha önce kurdugum xp cdlerinden denediğimde stop 0x000007b hatasını gorteren mavi ekran çıkıyor. Donanımsal bir problemi yokmuş.