Arkadaşlar Packard Bell marka Notebook kullanıyorum NVDIA GT540M Optimus Ekran kartı var yani masaüstü tema falan hep Intel ekran kartımdan kullanılıyor ben tek ekran kartını BIOS dan ya da herhangi bir şekilde nasıl sadece NVIDIA yapabilirim?
Bende notebook'u ilk aldığımda çok uğraştım ancak intel ekran kartının kapanma durumu olmuyor.PCyi normal kullanırken güç tasarrufu için inteli kullanıyor.Ancak bir oyuna girdiğimizde harici ekran kartına geçiyor ve bu durumu değişmiyor yeni notebookların hepsinde böyle.
Bende de optimuslu packard bell notebook var. Biosu karıştırdım. Ya sadece intel kullanabiliyorsun yada nvidia intel değişebilen şekilde kullanıyorsun.
Sadece nvidia kullanmak gibi bir seçenek yok. Bunun yerine windows üzerinden güç seçeneğini yüksek performansa getirmeni tavsiye ederim.
Birde nvidia kontrol panelinden hangi programın hangi kartla açılabileceğini seçebilirsin.
Nvidia denetim masasında yukarıda masaüstü sekmesine tıklayınca açılan yerden bağlam menüsüne grafik işlemciyle çalıştır seçeneği ekle ye tıkla.
Bundan sonra açacağın programa sağ tıklayınca hangi kartla açabileceğini soran bir seçenek olduğunu göreceksin.
Yardımcı olabilmişimdir umarım.
quote:
Orijinalden alıntı: WaR_LoRd
Bende de optimuslu packard bell notebook var. Biosu karıştırdım. Ya sadece intel kullanabiliyorsun yada nvidia intel değişebilen şekilde kullanıyorsun.
Sadece nvidia kullanmak gibi bir seçenek yok. Bunun yerine windows üzerinden güç seçeneğini yüksek performansa getirmeni tavsiye ederim.
Birde nvidia kontrol panelinden hangi programın hangi kartla açılabileceğini seçebilirsin.
Nvidia denetim masasında yukarıda masaüstü sekmesine tıklayınca açılan yerden bağlam menüsüne grafik işlemciyle çalıştır seçeneği ekle ye tıkla.
Bundan sonra açacağın programa sağ tıklayınca hangi kartla açabileceğini soran bir seçenek olduğunu göreceksin.
Hocam dediklerini bende yaptım yani Windows üzerinden ama mesela Windows Aero temasını Intel çalıştırıyor bu yüzden ramdan baya gidiyor Denetim masasında kullanılabilir ram 2.36 GB gözüküyor ya da Media Player Classic ve bazı programlar sadece Entegre Grafikle açılıyor yüksek performanslı gpu seçilmiyor.Bu Optimus u sevemedim ben bir türlü.
quote:
Orijinalden alıntı: ****
quote:
Orijinalden alıntı: WaR_LoRd
Hocam dediklerini bende yaptım yani Windows üzerinden ama mesela Windows Aero temasını Intel çalıştırıyor bu yüzden ramdan baya gidiyor Denetim masasında kullanılabilir ram 2.36 GB gözüküyor ya da Media Player Classic ve bazı programlar sadece Entegre Grafikle açılıyor yüksek performanslı gpu seçilmiyor.Bu Optimus u sevemedim ben bir türlü.
Onun nedenin o olduğunu sanmıyorum çünkü intel gerek oldukça ramdan almaya başlar yani ekranda dururken o kadar ram alması optimustan dolayı değil başka bir sorun olduğundan olabilir. Normal dururken 128 mb alıyordu sanırım.
Home Basic kullandığım zamana 2.96 ydı zaten Home Premium a geçince 2.36 oldu Aero temasından olduğunu düşünüyorum da çare bulamıyorum. :D