Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] Ekran Kartı Driverini yükleyince Açılışta Siyah Ekran (PNP olmayan Monitör)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar düne kadar herşey normaldi kullanıyordum bilgisayarımı.Bugün bilgisayarı açtığım zaman windows başlatılıyor logosundan sonra siyah ekranda takılı kaldı açılmadı bi süre.Hard diskte bi sorun olabilir diyerek bilgisayara format attım.Bilgisayar açıldı.Driverleri yükledim en sona ekran kartınınkini bıraktım.Ekran kartının driverini yükledikten sonra tekrar windows logosundan sonra siyah ekranda takılı kaldı.

Güvenli modda başlatıp sistemi geri çektim ekran kartını yüklemeden önceki bir saatte bilgisayar tekrar açıldı.Ekran kartım HD5870 ve şuan takılı sizce sorun ne olabilir ? Ekran kartına güç gidiyor fanı dönüyor sıcaklığı yok...Anlamadığım şey ekran kartında arıza olsa monitörün kablosu ekran kartına bağlı olduğu halde açılırmıydı bilgisayar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Never More -- 4 Nisan 2015; 19:02:44 >

• Arkadaşlar acil yardım lazım.Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
  • Never More kullanıcısına yanıt
    Evet açılırdı, tam gerçekten devreye girecekken giremiyor maalesef ekran kartı.
  • Eski driverleri deneyin. Windows kendisi yüklemesin driveri.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Yani ekran kartindami Sorun var
  • Denedim hocam sorun devam ediyor
    Ekran kartı uçmuş olabilir. Vga girişi falan varsa birde ordan dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Never More

Yani ekran kartindami Sorun var

Maalesef gözüken o kardeşim, başka bilgisayara takarak emin olabilirsin.
    Tamamt hocamw dneyip sonucu yazarim tesekkurler.Gecen gunku kesilip gelen elektirik mevzusuna kurban verdik galiba karti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Never More -- 1 Nisan 2015; 19:45:22 >
  • quote:

Tamamt hocamw dneyip sonucu yazarim tesekkurler.Gecen gunku kesilip gelen elektirik mevzusuna kurban verdik galiba karti

Yapma ya , eyvah eyvah.
  • Kardeşim sorunun kaynağını buldum lakin çözüm bulamıyorum.Ekran kartı çalışıyor sorun Monitörde.Farkettimki monitörü acer olarak görmüyor ve yazan şey '' Genel PNP olmayan monitör'' bu yüzden istediğim çözünürlüğü verdiğim zaman siyah ekran hatası alıyorum.Bunun bi çözümü varsa çok sevinirim.
    İmkanın varsa monitörü başka bir yerde dene yine aynı hatayı verirse monitördendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim Kaypakkaya -- 4 Nisan 2015; 1:17:59 >
  • Dostum şuan monitöre görüntü verirken tanımaması biraz garip değilmi.Yazılımsal bi çözümü olması lazım
  • quote:

Dostum şuan monitöre görüntü verirken tanımaması biraz garip değilmi.Yazılımsal bi çözümü olması lazım

Tam model nedir peki monitörün ? cd ' si gelmiştir yanında aygıt yöneticisinden tanıtmayı deneyin .inf dosyası ile.
    Acer S232HL inf dosyasını tanıtarak denedim.Görmüyor malesef.
  • Surucu Cakısması olabilir ancak çok buyuk ıhtımalle ekran kartı uçmuş. Bide Psunun gücü yetiyor demi.
  • Arkadaslar sorun cozuldu aksama editlerim Yoldayim suan

EDİT:Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşları bilgilendirme amaçlı yazıyorum.

Arkadaşlar sorun şöyleydi.Gece bilgisayarı kapatıp sabah açtığım zaman windows logosundan sonra siyah ekranda kalıyordu.Ondan sonra güvenli modda açmayı denedim açıldı.Baktımki ekran kartını görmüyor driverini sildim tekrar başlattım sorunsuz bi şekilde açıldı.Sonra ekran kartından şüphelendim.Hemen ekran kartını söküp arkadaşın evine gittim orda denedim ekran kartında sıkıntı yok.Bu arada bişeyi farkettim ekran özeliiklerinde benim monitörüm yerine GENEL PNP OLMAYAN MONİTÖR yazıyor.Sonra 1 gün boyunca netten araştırdım yazılımsal bi sıkıntı varmıdır diye.Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlara baktım kimi yazılım la çözmüş kimi monitörün kablosunu değiştirerek.Bende sorunu HDMI kablo alarak çözdüm eskiden DVI kabloyla bağlıydı monitör.HDMI kabloyla bağlayınca sorun çözüldü.Benim gibi yazılımla sorunu halledemeyen arkadaşlar varsa yada direk sorunu ekran kartında arayan arkadaşlar varsa öncelikle HDMI kablo ile sorunu çözmeyi denesinler.

Yardımcı olan vakit ayıran tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Never More -- 4 Nisan 2015; 19:00:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.