Şimdi Ara

Bios ayarlarını değiştiremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 3 gün önce lenovo y50-70 2.el laptop aldım, cihazda 500gb ssd vardı, şimdi bilgisayarım klasöründe C ve D diski vardı biri 270gb diğeride 200lü birşeylerdi, cihaza gta 5 ve solidworks yükledim bir diski doldu ben de diğer disk ile birleştirmek istedim program indirdim qprogramdan seçtim birleştir dedim diğer diski silmek için onay istedi verdim ve bilgisayar kapandı, Galiba yanlış diski silmişim ki windows silindi, biostan usb ile format atmayı denedim dvd ile format atmayı denedim olmadı, somradan fark ettim ki bios boot ayarlarını değiştirmiyor, saat değişikliği yapıp yeniden başlattığımda sorun yok değişiyor, ama önyükleme sırasını değiştirdiğimde değişmiyor, ben de biosu resetlemek için kasayı açtım ve aşağıdaki resimde çizdiğim şeyi benim bilgisayarımda göremedim. Bu çizdiğim nedir, nasıl bu sorunu çözebilirim bana yardımcı olurmusunuz?

Bios ayarlarını değiştiremiyorum

• boot ayarlarını değiştirmiyor yani ne yapıyor tamm anlamadım biosdan fotolar atsan daha mantıklı olabilir

• F lerin birisinde boot menü olması lazım biosa girmeden hangisinden başlatıcaksan seçersin devam edersin.

• Arkadaşlar sorunu hallettim biraz geç geldim buraya kusura bakmayın, bios çökmüş ayarlar vs. değişmiyordu bios update yapıldı windows yüklendi sorun çözüldü.
  • Bendede aynı sorun var boot ta ayarları değiştirdiğimde tekrar eski haline geliyor hiçbir şekilde sıralamayı değiştiremiyorum yardım edebilirmisiniz
  • Bu problem genelde bios pili ile ilgili olur. Yukarıda konuyu açan arkadaşın işaretlediği şeyde bios pili.

Ancak problem boot sırasını değiştiremiyorumdan çok ''bios her seferinde fabrika ayarlarına dönüyor'' gibi bir şey olmalı. Yani bunu kontrol etmelisiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.