Şimdi Ara

Bios şifresini kaldırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
11.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hp vectra xm bir bilgisayar var..eski bir makina..98 kurulu..

Format atıp xp kurmak istiyorum..boot ayarları iiçin bios'a girmem gerek ama şifre istiyor.Bu şifreyi kaldırmamın bir yolu varmı?..yada format atmamın baska bir yolu?

Teşekkürler

• bios pilini cıkar bi süre bekle daha sonra tekrar tak

başka bir yol daha var anakart üzerinde jumperların yeri değişmesi lazım ama riskli bi iş olduğu için iyi bilen birisine sor ben tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum
    kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ethan hunt

bios pilini cıkar bi süre bekle daha sonra tekrar tak

başka bir yol daha var anakart üzerinde jumperların yeri değişmesi lazım ama riskli bi iş olduğu için iyi bilen birisine sor ben tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum
    kolay gelsin

dostum anlatmış zaten. sadece şunu ekleyeyim
    makina eski oldugu için ha deyince olmuyor. eski makinalarda bios sıfırlansın diye 3- 5 saat beklemek gerekiyor.
    tornavidayla pil temas uclarını desarj etsen bile bazen sıfırlamayıp illaki bekletiyor
    acele etme
  • piL çıkartınca anakart üzerinde statik eLektik kaLabiLiyor, arkadaşLarın dediği gibi bekLemen en hayırLısı. tabi fişi de çıkartmayı unutma : )

sana bir de ip ucu gerçi sen de biLiyorsundur.. bios sifresi oLarak "alfaromeo" girmeyi dene. eski anakartLarda işe yarıyor (award'sa)
  • dosrum pili çıkart ve fiş takılı DEĞİL iken power düğmesine bas bir kaç defa ve pili tak işlem tamam
  • bios clear (pil çıkar-tak)
  • Program ile silmek için CmosPwd kullanabilirsin:
    http://www.cgsecurity.org/wiki/CmosPwd
    desteklediği bioslar
    ACER/IBM BIOS
    AMI BIOS
    AMI WinBIOS 2.5
    Award 4.5x/4.6x/6.0
    Compaq (1992)
    Compaq (New version)
    IBM (PS/2, Activa, Thinkpad)
    Packard Bell
    Phoenix 1.00.09.AC0 (1994), a486 1.03, 1.04, 1.10 A03, 4.05 rev 1.02.943, 4.06 rev 1.13.1107
    Phoenix 4 release 6 (User)
    Gateway Solo - Phoenix 4.0 release 6
    Toshiba
    Zenith AMI

Bioslarda genel şifreler
    AMI Backdoor BIOS Passwords
    Reported AMI backdoor BIOS passwords include A.M.I., AAAMMMIII, AMI?SW , AMI_SW, BIOS, CONDO, HEWITT RAND, LKWPETER, MI, and PASSWORD.

Award Backdoor BIOS Passwords
    One reported Award backdoor BIOS password is eight spaces. Other reported Award backdoor BIOS passwords include 01322222, 589589, 589721, 595595, 598598 , ALFAROME, ALLY, ALLy, aLLY, aLLy, aPAf, award, AWARD PW, AWARD SW, AWARD?SW, AWARD_PW, AWARD_SW, AWKWARD, awkward, BIOSTAR, CONCAT, CONDO, Condo, condo, d8on, djonet, HLT, J256, J262, j262, j322, j332, J64, KDD, LKWPETER, Lkwpeter, PINT, pint, SER, SKY_FOX, SYXZ, syxz, TTPTHA, ZAAAADA, ZAAADA, ZBAAACA, and ZJAAADC.

Phoenix Backdoor BIOS Passwords
    Reported Phoenix BIOS backdoor passwords include BIOS, CMOS, phoenix, and PHOENIX.

Backdoor BIOS Passwords from Other Manufacturers
    Reported BIOS backdoor passwords for other manufacturers include:

Manufacturer BIOS Password
    VOBIS & IBM merlin
    Dell Dell
    Biostar Biostar
    Compaq Compaq
    Enox xo11nE
    Epox central
    Freetech Posterie
    IWill iwill
    Jetway spooml
    Packard Bell bell9
    QDI QDI
    Siemens SKY_FOX
    SOYO SY_MB
    TMC BIGO
    Toshiba Toshiba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pili çıkarıp takmak varken bu program mantıksız eziyetli ve değmez
    quote:

Orjinalden alıntı: grau

Program ile silmek için CmosPwd kullanabilirsin:
    http://www.cgsecurity.org/wiki/CmosPwd
    desteklediği bioslar
    ACER/IBM BIOS
    AMI BIOS
    AMI WinBIOS 2.5
    Award 4.5x/4.6x/6.0
    Compaq (1992)
    Compaq (New version)
    IBM (PS/2, Activa, Thinkpad)
    Packard Bell
    Phoenix 1.00.09.AC0 (1994), a486 1.03, 1.04, 1.10 A03, 4.05 rev 1.02.943, 4.06 rev 1.13.1107
    Phoenix 4 release 6 (User)
    Gateway Solo - Phoenix 4.0 release 6
    Toshiba
    Zenith AMI

Bioslarda genel şifreler
    AMI Backdoor BIOS Passwords
    Reported AMI backdoor BIOS passwords include A.M.I., AAAMMMIII, AMI?SW , AMI_SW, BIOS, CONDO, HEWITT RAND, LKWPETER, MI, and PASSWORD.

Award Backdoor BIOS Passwords
    One reported Award backdoor BIOS password is eight spaces. Other reported Award backdoor BIOS passwords include 01322222, 589589, 589721, 595595, 598598 , ALFAROME, ALLY, ALLy, aLLY, aLLy, aPAf, award, AWARD PW, AWARD SW, AWARD?SW, AWARD_PW, AWARD_SW, AWKWARD, awkward, BIOSTAR, CONCAT, CONDO, Condo, condo, d8on, djonet, HLT, J256, J262, j262, j322, j332, J64, KDD, LKWPETER, Lkwpeter, PINT, pint, SER, SKY_FOX, SYXZ, syxz, TTPTHA, ZAAAADA, ZAAADA, ZBAAACA, and ZJAAADC.

Phoenix Backdoor BIOS Passwords
    Reported Phoenix BIOS backdoor passwords include BIOS, CMOS, phoenix, and PHOENIX.

Backdoor BIOS Passwords from Other Manufacturers
    Reported BIOS backdoor passwords for other manufacturers include:

Manufacturer BIOS Password
    VOBIS & IBM merlin
    Dell Dell
    Biostar Biostar
    Compaq Compaq
    Enox xo11nE
    Epox central
    Freetech Posterie
    IWill iwill
    Jetway spooml
    Packard Bell bell9
    QDI QDI
    Siemens SKY_FOX
    SOYO SY_MB
    TMC BIGO
    Toshiba Toshiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeSiNaTöR -- 1 Kasım 2006; 19:12:13 >

• arkadaslar benim pc ye bir musteri oturmuş ve windows administrator şifresi koymuş.bende şifreyi bilmediğim için açamıyourm pc yi:((( bunu kaldırmanın bir yolu var mıdır??

özür dilerim konu içine başka konu açtım.mecbur kaldim.çünkü yen konuya tıkladığımda sayfa açılmıyor....
  • bende özür dilerim ama nasıl müşteriymiş bu?gittiği yerde bilgisayarın başına oturup şifreler koyuyor.
  • windows xp admin password için hirens boot cd 8.5 i aratırsan gerekli araçlar onda var. ben hiren kullanıyorum.
    şu sitedede Offline NT Password & Registry Editor var cd image'i şeklinde. hirenin içindede bunu kullanıyorlardı sanırım.
    http://home.eunet.no/pnordahl/ntpasswd/cd060213.zip
  • Parolayı Unutmak

Aslında kullanıcıdan kaynaklanan ve BIOS ile ilgili bir sorun olmamasına rağmen, bu noktada söz konusu problemin çözümünün de açıklanmasında fayda var. BIOS parolası da diğer bilgileri ile beraber CMOS RAM’de saklanırlar. Eğer BIOS ayarlarına erişim parola ile koruma altına alındıysa, bu parolanın unutulması oldukça rahatsız edicidir, ki bunun sonucunda BIOS ayarlarına normal yoldan erişmek mümkün olmaz.

BIOS üreticileri, ayarlara ulaşabilmek için genellikle ana parola biçiminde bir arka kapı bırakmışlardır. AWARD BIOS kullanıcıları ana parola olarak aşağıdaki ifadeleri kullanabilirler:

01322222, 589589, aPAf, ?award, award, award_sw, AWARD_SW, award_ps, aLLy, biostar, BIOSTAR, condo, HLT, j256, j262, j322, lkwpeter, LKWPETER, SKY_FOX, SWITCHES_SW, Syxz, ttptha, wodj, zjaaadc

Yukarıdaki parolaları girerken küçük ve büyük harflere dikkat etmelisiniz. Ayrıca açılış sırasında Amerikan klavye sürücüsü aktif olacak, yani [y] ve [z] harflerinin yeri değişecektir. Soru işaretini yazmak için de [Shift]+[-] tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Eğer anakartınızın BIOS’unun markası AMI ise ana parola olarak “AMI” veya “A.M.I.” ifadelerini kullanabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: grau

windows xp admin password için hirens boot cd 8.5 i aratırsan gerekli araçlar onda var. ben hiren kullanıyorum.
    şu sitedede Offline NT Password & Registry Editor var cd image'i şeklinde. hirenin içindede bunu kullanıyorlardı sanırım.
    http://home.eunet.no/pnordahl/ntpasswd/cd060213.zip

konuyla dogrudan ilgili degil ama hirens boot cd süper bir cd bulursanız mutlaka kendinize bir yedek yazın. içinde bildik büütn programlar var. ve işletim sisteminden bağımsız açılıyor

hirens boot cd 8.5

• Offline NT Password & Registry Editor isimli bot u cd ye cektim ama yine windows ayni sekilde yani boot görmeden aciliyor. bunu nasil yapabilirim??? hirens boot cd 8.5 programi ise buldugum yerlerde viruslu oldugundan alamiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cnr22

dosrum pili çıkart ve fiş takılı DEĞİL iken power düğmesine bas bir kaç defa ve pili tak işlem tamam

kalan enerjiyi yok etmeyi de anlatmış arkadaş
  • arkadaslar yok mu bir yardım eden?? format atmak zorunda kalacam
  • Slm arkadaşlar..

Bios pilini çıkarıp taktım ancak olmadı.dediğiniz gibi biraz daha uzun bekleteceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: golevez33

quote:

Orjinalden alıntı: ethan hunt

bios pilini cıkar bi süre bekle daha sonra tekrar tak

kolay gelsin

dostum anlatmış zaten. sadece şunu ekleyeyim
    makina eski oldugu için ha deyince olmuyor. eski makinalarda bios sıfırlansın diye 3- 5 saat beklemek gerekiyor.
    tornavidayla pil temas uclarını desarj etsen bile bazen sıfırlamayıp illaki bekletiyor
    acele etme

aynen katılıyorum ben eski bilgisayarımda aynı sorunla karşılaştım 1 saat bile kar etmiyor pili çıkar geceden sabah takarsın o zaman düzelir

• şimdi cd yi koyduğun zaman yane xp cd sini başlarken bilgisayar devamlı f11 e basacaksın 3 tane seçenek gelecek karsına bu seceneklerden cd rom veya writer dan başlatma seceneğini sececeksin ondan sonra zaten format adımları biliosan ceker xp nin tadını cıkarırsın
  • Arkadaşlar pili çıkardıktan sonra yaklasık bir gün bekledim, genede şifreyi kalldırmadı..Biraz inceledikten sonra anakartın üstünde ayarları yazan bir etiket gördüm..oradan bakarak şifreyi kaldırdım..

yardımlarınız iiçin teşekkürler..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.