Şimdi Ara

Bios ve Kullanıcı Şifresini Nasıl Geçebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam...Babamın yol açtığı bi sorunum var.Fakat bu sorunu ona hissettirmeden halletmeliyiz arkadaşlar yardımınız lazım.Şimdi bios a şifre koydu sevgili babam.Windows 98 de bu şifreleri ''efmukl'' yazınca geçiyodum.Aranızda xp için bu tarz şifreler bilen varsa lütfen söylesin çok lazım
    Anakartın pilini sök falan demeyin olayı çakmaması lazım:D
    Bir diğer sorun Notebook ta da kullanıcı ların seçilip oturum açıldığı bölüme password koymuş onu da hissettirmeden geçmemin bi yolu varsa lütfen yazın.
    Okuduğunuz için saolun lütfenn yardımcı olun.İnternet lazım:)

• Bios şifresini iptal etmek için seninde dediğin gibi bios pilini çıkartman gerekiyor. Başka bir yöntemle bu şifreyi geçebileceğini sanmıyorum. Windows şifresine gelince ERD commander programını bulup cd ye kaydet ve bu cd ile boot edecek şekilde bilgisayarını yeniden başlat. Bu sayede şifreleri değiştirebilirsin. Ama iki yöntemde de şifreyi boş yapman veya değiştirmen gerekiyor, yani bunlar hissedilebilir değişiklikler. Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzzyJ®

Bios şifresini iptal etmek için seninde dediğin gibi bios pilini çıkartman gerekiyor. Başka bir yöntemle bu şifreyi geçebileceğini sanmıyorum. Windows şifresine gelince ERD commander programını bulup cd ye kaydet ve bu cd ile boot edecek şekilde bilgisayarını yeniden başlat. Bu sayede şifreleri değiştirebilirsin. Ama iki yöntemde de şifreyi boş yapman veya değiştirmen gerekiyor, yani bunlar hissedilebilir değişiklikler. Kolay gelsin.

Teşekkürler arkadaşım.Ama hissedilebilir dediğin gibi.Yinede sağol
  • quote:

Orjinalden alıntı: hurco

Windows 98 de bu şifreleri ''efmukl'' yazınca geçiyodum.Aranızda xp için bu tarz şifreler bilen varsa lütfen söylesin çok lazım

Arkadaşım bu nekadar doğru ? Sonuçta bios apayrı bir olay ve işletim sistemiyle bir ilgisi yok. Şöyle düşün elinde sadece bir anakart işlemci ve ram varsa biosu çalıştırabilir ve biosa şifre koyabilirsin. İşletim sistemleri ise harddiskte kayıtlıdır. Ben senin istediğin şeyin mümkün olmadığını düşünüyorum. He şunu yapabilirsin ki denemişsindir. Hayal ve sallama gücünü kullanacaksın ve babanın biosa koyduğu şifreyi tutturmaya çalışacaksın
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendiss -- 4 Haziran 2007; 21:04:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mendiss

quote:

Windows 98 de bu şifreleri ''efmukl'' yazınca geçiyodum.Aranızda xp için bu tarz şifreler bilen varsa lütfen söylesin çok lazım

Arkadaşım bu nekadar doğru ? Sonuçta bios apayrı bir olay ve işletim sistemiyle bir ilgisi yok. Şöyle düşün elinde sadece bir anakart işlemci ve ram varsa biosu çalıştırabilir ve biosa şifre koyabilirsin. İşletim sistemleri ise harddiskte kayıtlıdır. Ben senin istediğin şeyin mümkün olmadığını düşünüyorum. He şunu yapabilirsin ki denemişsindir. Hayal ve sallama gücünü kullanacaksın ve babanın biosa koyduğu şifreyi tutturmaya çalışacaksın
    />

Ya 98 de ben bunu bios a konulan şifreyi geçmek için kullanıyodum.Çok iyi bilmiyorum bilgisayarı ama bunu bi yerden öğrenmiştim o zamanlar ve işime yaramıştı.Şifreyi geçebiliyodum bununla.Ama xp de yok sanırım.

• quote:

quote:

quote:

/>

Ya 98 de ben bunu bios a konulan şifreyi geçmek için kullanıyodum.Çok iyi bilmiyorum bilgisayarı ama bunu bi yerden öğrenmiştim o zamanlar ve işime yaramıştı.Şifreyi geçebiliyodum bununla.Ama xp de yok sanırım.

Şunu anlatamıyorum sanırım. İşletim sisteminin 98, xp, linux, unix v.s olması bios için hiçbir anlamı olmaz. Çünkü bios şifresinin girildiği ekrana girildiğinde sistem daha harddiskten boot edilmeniştir. İşletim sistemi ne olursa olsun bu durumda değişen birşey olmaz. Senin pcde 98 yüklü iken yazdığın ''efmukl'' kelimesi yüksek ihtimal babanın biosa koyduğu şifreydi :)

• bios şifresini geçebileceğini sanmıyorum fakat windowsta kullanıcı sayfası geldiğinde ctrl+alt+del tuşlarına iki kere bas ve karşına gelen ekrana administrator yaz şifreyi boş geç bi ihtimal administratore şifre koymmamışsa girersin tabi biosu geçebilrsen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • "EFMUKL" efsanesini taaa 1994 te duymuştum... Bios şifresi ne olursa olsun, bunu girdiniz mi açılır diyorlardı...

Bios şifrelerinde gerçekten işe yarıyor mu arkadaşlar yaaa? Çok ilginç.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

/>

Şunu anlatamıyorum sanırım. İşletim sisteminin 98, xp, linux, unix v.s olması bios için hiçbir anlamı olmaz. Çünkü bios şifresinin girildiği ekrana girildiğinde sistem daha harddiskten boot edilmeniştir. İşletim sistemi ne olursa olsun bu durumda değişen birşey olmaz. Senin pcde 98 yüklü iken yazdığın ''efmukl'' kelimesi yüksek ihtimal babanın biosa koyduğu şifreydi :)

Ya abi walla geçiyodum.Çünkü sadece kendi bilgisayarımda denememiştim.Başka bilgisayarlardada denemiştim ve olmuştu.Ya bilemiyorum belki 4-5 bilgisayarında Şifresi 'efmukl' dir ama değilse işe yarıyodu.Neyse ya en iyisi babamdan af dilemek başka türlü mümkün değil

• Kardeş bu konu benim ilgilimi çekti ve googleın altını üstüne getiriyorum. Birkaç program buldum. Eğer yeterli düzeyde bir döküman çıkarsa forumda yayınlayacağım. İmkansız değilmiş onuda öğrendim.Ancak bir sürü teferruatı var. efmukl bazı bioslarda işleyen bir kod. Ayrıca eskiden uzzaktan remote sağlayan bir trojanın backdoor şifresiymiş. Araştırdıkça çıkıyor birşeyler. İstediğim düzeye gelirse forumda hepsini yeni bir topic altında yayınlayacağım.
  • quote:

Kardeş bu konu benim ilgilimi çekti ve googleın altını üstüne getiriyorum. Birkaç program buldum. Eğer yeterli düzeyde bir döküman çıkarsa forumda yayınlayacağım. İmkansız değilmiş onuda öğrendim.Ancak bir sürü teferruatı var. efmukl bazı bioslarda işleyen bir kod. Ayrıca eskiden uzzaktan remote sağlayan bir trojanın backdoor şifresiymiş. Araştırdıkça çıkıyor birşeyler. İstediğim düzeye gelirse forumda hepsini yeni bir topic altında yayınlayacağım.

Tamam arkadaşım.Topiği bekliyoruz.Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.