Şimdi Ara

bios bulma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
51
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar arkadaşsın dell laptobunun işlemcisini yukseltikten sonra bios güncellemesi yapmak için sayfasına gidip dell 5050 serisinin 2020 yılı itibariyle var olan biosunu güncelledik sorunsuz çalıştı. bir arkadaşın da HP G6 laptobunu da işlemcisini yükselttik üzerindek bios tarihi 2011di , bios için sitesinde 2011 yılına ait güncelleme vardı bir kaç siteden bios ile program indirdirip çalışmak istediğimde dahi uygun olmadıgını belirten uyarı ile çalışmadı sadece insyde nin eski sürümü çalışıp var olan 2011 yılı f.33 yazılımını 2013 yılı f.66 yükseltti sorunsuz çalıştı daha yakın bir tarih ile bios yazılımı bulamadım. kafamı karıştıran ise kendi kullandıgım fujıtsi ah531 laptobu biosu ile ilgili bu 2 laptobu bu şekilde ugraşıp bios yükseltmesi yaptıgımdan dolayı kendi laptobumun da yapmak istedim üzerindeki bios yazılımı 2018 tarihli 1.32 kendi sitesinde uygun yazılım olarak 2012 den başkası yok net i altus ettim fujıtsu 2018 tarihli bir biosuna da bulamadım.

sadece

linux-hardware.org
    FUJITSU // Phoenix Technologies BIOS 1.32 10/01/2018
    https://linux-hardware.org/?id=bios:fujitsu-phoenix-1-32-10-01-2018

sitesinde linux ile 10/01/2018 tarihli 1.32 bios yazılımın(demek ki böyle bir bios sürümü varmış ) hangi linux larda çalıştıgını karşılasılan lünux sürümlerindeki hataları belirten bir site. şimdi anlamadıgım bu bilgisayarım bu biosu nasıl yüklemiştir.

not: ara ara hobi olarak linuxmint pardus çeşitli linux işletim sistemleri kurmuşlugum olmuştu acaba o vasıta ile yüklenmiş olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 15 Kasım 2022; 16:35:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Laptopda var olan 10.01.2018 1.32v verilen linkteki biosu biliyorum bunu yukleyerek bu biosu yuklemedim. Cunki bunun tarihi 27.02.2018

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.