Arkadaşlar merhaba. Sistemimde i7 8700K + Z370 Prime A mevcut. Overclok için anakartım da işlemcimde yeterince iyi sanırsam. Eski sistemde a10 7860K vardı. onu bi programla 4.1 - 4.2 ye falan çıkartıyordum. Biostan falan voltajla falan uğraşıp bir şeyleri yakmak istemiyorum. Bu tarz program var mı. 4.9 a falan çekmek istiyorum :D
biostan yapınca yanıyor programla yapınca acıyıp yanmıyor mu iyiymiş.380x için 4.9 8700k istemek şahine mişlen takmak gibi bir şey.delid yapmadan voltaj vermeden biosa girmeden bi dene bakalım 4.9 falan oluyor mu?
Gerçi dediğinde doğru. RTX 2050 ti düşünüyorum. 1060 6 gb dan %21 fazla performanslı. Onunla yapılır galiba :D
League of DDY
kullanıcısına yanıt
uğraştığına değmez bence ki uğraşmak istemiyorsun.2050 ti'yi ölüsü kaldırır o işlemcinin.
zaten turbo ile 4.7ghze kadar çıkabiliyor prime95 small test yap 10dk kadar bakalım soğutucun işlemci performansını düşürmeden soğutabiliyor mu eğerki performans düşmüyorsa zaten o işlemci rtx2080ti bile kaldırır meraklanma
intel extreme utility ile yapılıyor, ama en sağlıklısı bios, reddit vs forumlardan anakartının desteklediği stabil olan voltaj ve çarpan değerlerine bakıp onları aynen kullanabilirsin
Intelde intel extreme utility ile, ryzen'da ryzen master ile yapılıyor. Ancak biostan yapılan daha stabildir ve linux hackintosh ne istersen kur devreye girer. Yanlız biostan overclockun kötü tarafı cihaz açmaz hale gelirse kasayı açıp cmos reset yapman gerekebilir.