Şimdi Ara

BİOS Flasback güncellemesi yarıda kesildi uyarısı- BitLocker Recovery Key-AsusTUFGamingB550Plus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus TUF Gaming B550 Plus anakartım var. Sistemde Windows 10 Home yüklü. BİOS 'un son güncellemesini dün yapmaya çalıştım.

Öncelikle önerilen talimatları izledim. Güncel BİOS dosyasını indirdim. Gerektiği şekilde USB'nin içerisine attım. Bilgisayarı kapattım. Sonra ise Anakarta BİOS USB flash belleği takıp bulunduğu yerdeki ışığın yanıp sönmesinin bitmesini bekledim. Işığın yanıp sönmesinin bittikten sonra flashbelleği usb girişinden çektim. Bilgisayarı açtığımda siyah ekran içerisinde BiOS güncellenirken flashın çekildiği ve güncelemenin yarım kaldı. Bunula ilgili uyarı yazısı çıktı. Sonra Windows açılmadı. Bunu yerine gelen ekranda F1 e basıp BİOS'a girdim. Boot olarak harddiski seçtim.

Sonra BİOS un yülkü olduğu flashbelleği tekrar anakartın BİOS Usb çıkışına taktım. BİOS un içerisinden güncellemeyi yaptım. Bilgisayar yeniden başlatıldı. Windows açıldı.

Şuan siyah ekranım var bazen geliyor. Ya da 3 5 saniye bekliyor. Fareyi oynatınca siyah ekran açılıyor. Kasa çalışır durumdayken ekran siyah oluyor. :(

Güncelleme yapmamın nedeni ise siyah ekranın ortasında HDMI SİGNAL NO yazması. Asusun uygulamalarının güncelleme var bildirimleri. Bir de daha önceden böyle kapanma oluyordu. Asusun bios güncellemesini yayınladıktan indirip kurdum ve sonra düzelmişti.

Şimdi bilgisayarın açılması ve kapanması yavaşladı. BİOS usb ye tekrar flashı takıp güncellemeyi baştan yapabilir miyim? Bir sıkıntı çıkartır mı? Çünkü Fan kontröllerine girdiğim zaman fan ayarını turbo ya da silent ayarı seçtim diyelim. Apply tuşu çalışmıyor. Tıklamak mümkün değil. Bu yüzden tekrar BİOS aynı sürümle güncellemeye çalışsam olur mu? Ve ekran kartında ve Güç kaynağında arıza olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Lütfen, Yardımcı olabilir misiniz? Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubens_mk -- 25 Mart 2023; 9:57:26 >

• Fat 32 flash belleğe sadece BOİS dosyasını at , bios ekranından güncelle
  • Tamam, son güncel bios sürümü üzerine aynı güncel bios sürümü ile güncelleme yapacağım. Bir sıkıntı yaratır mı peki?

• eg2077 E kullanıcısına yanıt

Bıos tekrar güncellemeyi denedim ve böyle bir yazı geldi

BİOS Flasback güncellemesi yarıda kesildi uyarısı- BitLocker Recovery Key-AsusTUFGamingB550Plus
  • Windows 10 Home yüklü bilgisayarda BitLocker anahtarı ile ilgi bir şey bulamadım. Ne yapmalıyım?

• Bios u üstüne yazman sorun yaratmaz. Bu uyarıyı ben de ilk kez gördüm. Web den bakmak gerek.

Teşekkür ederim cevapların için. İnternete bakınıyorum benim sistemde Windows 10 yüklü olduğu için BitLocker Sürücü Şifrelemesi ile ilgi bir pencere göstermiyor. Ne yapmam gerektiğini anlamadım. Pro da var. Şimdi Windows Pro yüklemeye kalksam Bitlocker uyarısını tekrar verir mi ki?

• rubens_mk R kullanıcısına yanıt
    Bios ile windows aslında alakasız ((

Ben son 15 yılda bir cok soket anakarta bios attim ama bu durumu ilk kez gördüm. Müsait olunca bu hataya bakıcam.

Online uygulama , flash ve bios cihazı ile çok güncelleme yaptım, denk geldim ama senin durum ilginç.

Sadece bios olan dosyayı ( .rar dan cıkar ve parca olan küçük MB olanları sil ) FAT32 flash bellege at ve farklı bir usb ye takarak bios a gir.

Bios update - m.flash gibi menüden flash ve sonra da dosyayı göster ENTER e bas.
  • Windows 10 da Bitlocker Kurtarma Anahtarı şifresi bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubens_mk -- 25 Mart 2023; 12:53:47 >

Windows 10 Home'da cihaz şifrelemesi nasıl etkinleştirilir - Sağlık- Ekonomi - Güncel Haberleri (kelebeksoft.web.tr)

Windows 10 için şifreleme anahtarı ile ilgili bu web adresinde bilgi buldum fakat şöyle bir yazı var:

1. Hızlı ipucu: "Cihaz şifreleme" sayfası mevcut değilse, cihazınızın şifreleme özelliğini desteklememesi olasıdır.

Sistem bilgisine girip baktım. Benim desteklenmiyor. Güncelleştirme ve güvenlikte cihaz şifreleme sayfası yok.

Dediğiniz başka bir FAT32 flash belleğeye attım CAP dosyasını, şimdi tekrardan BİOS a giricem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.