Az önce 865GBF chipsetli Intel anakartın Bios guncellemesini yukledim ve restart yaptı, şimdi şifre istiyor. Hiçbir şekilde açılmıyor Bios'ada girmek istesem şifre istiyor. Pili çıkartıp biosu sıfırladım ve sıfırlandığına dair mesaj veriyor Biosa girmek için f4 basın diyor basıyorum yine şifre istiyor Biosta daha önce hiçbir şekilde şifre vermedim. Güncellemeden önce zaten biosa girip versiyonunu aldım sonra yeni biosunu indirip yükledim. BU neyin nesidir daha önce 100 lerce bios update yaptım ilk defa başıma böyle birşey geliyor KOnu hakkında bilgisi olan varmı ?
Ayrıca intel Türkiye ofisini aramak istedim ama sitede telefon numarasına ulaşamadım !!!
Bunları deneyeceğim, lazım olur belki başkalarınada ...
çok saçma. bios şifreli olmaması lazım. Sen düzgün anakartın kendi sitesinden biosunu indirdin mi? Sanki kullandığın bios sürümü ile biri oynamış gibi yani modlu gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: sendorm
çok saçma. bios şifreli olmaması lazım. Sen düzgün anakartın kendi sitesinden biosunu indirdin mi? Sanki kullandığın bios sürümü ile biri oynamış gibi yani modlu gibi.
aynı şeyi düşündüm ama doğru bios olduğuna eminim, zaten daha önceleri başka sistemlerde yanlış bios olduğunda hata veriyor yüklemiyor, modlama sözkonusu olamaz sanırm, çünkü intelin sitesinden indirdim.
bios pilini sökmek işe yarar normal şifrelerde pili sökmeyi denedin mi
quote:
Orjinalden alıntı: freestyler_07
bios pilini sökmek işe yarar normal şifrelerde pili sökmeyi denedin mi
yazdığım mesajı okumadınız sanırım :)
Neyse sorunu çözdüm ;
Intel anakartlarda bir jumper var, bu default olarak 1-2 konumunda, bunu 2-3 konumuna aldığınızda Biosa girebiliyorsunuz şifre falan sormuyor. İlk menüde karşınıza "Clear All Password" seçeneği çıkıyor, bunu seçip onayladıktan sonra jumperi eski konumu olan 1-2 pozisyonuna getirip reboot etmenizi istiyor, ve sisteminiz açılıyor