Şimdi Ara

Bios eski sürüm yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
21.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus m5a97 r.2.0 anakartımı eski yani fabrika sürümü olan 1903 sürüme geri yüklemek istiyorum ama her nedense internette hemen hemen her forumda bios update ilgili konular videolar var iken,bunun tam tersi işle yani eski sürümü geri yükleme ile ilgili somut ,net , güvenilir ve sağlam hiçbir bilgi yok. Lütfen daha önce bios eski sürümü yüklemiş olan biri varsa yardımcı olsun.

Daraldım bios eski sürüm yükleme yazıyorum google bios update çıkıyor lan sıfırlama eski sürümü geri yükleme diyorum inatla update çıkıyor kanser oldum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

BIOS Eski Sürüm Yükleme

Bilgisayarınızda sorunlar yaşıyorsanız, BIOS'unuzu eski bir sürüme geri yüklemek çözüm olabilir. İşte bunu nasıl yapacağınız:

• Anakart Kılavuzunu İnceleyin: Anakartınızın kılavuzunu bulun ve BIOS güncelleme yönergelerini dikkatlice okuyun.

• Eski BIOS Sürümünü İndirin: Anakart üreticinizin web sitesinden BIOS'un eski sürümünü indirin.

• BIOS Kurtarma USB'si Oluşturun: İndirdiğiniz BIOS dosyasını bir USB sürücüsüne kopyalayın.

• Bilgisayarınızı BIOS Kurtarma Moduna Alın: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS kurtarma moduna girmek için belirtilen tuşa basın. Tuş anakart üreticisine bağlı olarak değişir, genellikle F2, F10 veya Del tuşudur.

• USB Sürücüsünü Takın: BIOS kurtarma modunda, USB sürücüsünü bilgisayarınıza takın.

• BIOS Eski Sürümünü Seçin: BIOS kurtarma menüsünde, yüklemek istediğiniz BIOS'un eski sürümünü seçin.

• Kurulumu Onaylayın: Kurulum işlemini onaylayın ve BIOS'un eski sürümünün yüklenmesini bekleyin.

• Bilgisayarı Yeniden Başlatın: Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

Önemli Notlar:

• BIOS güncellemelerini geri almadan önce tüm verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.
    • BIOS güncellemeleri karmaşık olabilir, bu nedenle devam etmeden önce anakart kılavuzunu dikkatlice okuyunuz.
    • BIOS'unuzu eski bir sürüme geri yüklemek sorunları çözmeyebilir. Bazı durumlarda, en son BIOS sürümüne güncelleme yapmak daha iyi bir çözüm olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • malkoc24 M kullanıcısına yanıt
    disketle yükleyebilirsin
  • Merhabalar genellikle güncelleme istekleri olur ama sen eskiye dönüş yapmak istiyorsun. Öncelikle eski bios yazılımı yeni bios yazılımından iyi olmaz tabi yüklediğin beta sürümü değil ise. İllede eski sürüm bios yazılımı yapmak istiyorsan bu işi anakartın sunduğu windows ortamında çalışan auto bios uptade programlarıyla yapamazsın yenisi varken eskisi yüklemez. Bunun için bilgisayarını dos ortamında açıp komut ile ancak yükleme işlemini yaparsın diye biliyorum. (işin açıksası bende hiç eski biosa dönüş yapmadım daha önce okuduğum makalelerden aklımda kalanlar sadece ) Ama dos ortamında başlatıp komut ile bios güncellemesi çok yaptım. Bu iş riskli bi iş çok dikkatli olman gerekiyor. Yanlış bir işleminde pcin açılmıyacaktır. Bilgisayarcıya götürüp eprom programlıyıcı ile bios attırmak zorunda kalabilirsin. Anakartın sitesinde dos ortamından güncellemek için gerekli olan yazılımları bulabilirsin. Sonra hangi bios yazılımını kullanıyorsa googleye onunla ilgii detaylı bilgi verir sana

• VAY BEEE

USB BIOS Flashback

Basit Tak-Çalıştır - Donanım Tabanlı BIOS Geri Alma
    Devrimsel bir donanım tabanlı güncelleme çözümü. USB BIOS Flashback, BIOS'u güncellemenin en kullanışlı yolunu sunuyor! Kullanıcılar yeni UEFI BIOS sürümlerini, CPU ya da DRAM takılı olmasa bile güncelleyebiliyorlar. Tek yapmanız gereken BIOS dosyasını içeren bir USB flaş belleği takmak ve güç kaynağı anakarta takılıyken, BIOS Flashback tuşuna 3 saniye basılı tutmak. UEFI BIOS'unuz herhangi başka bir şey yapmanıze gerek kalmadan güncellenmiş olacak. Yeni Windows uygulamasıyla birlikte kullanıcılar, UEFI BIOS güncellemelerini kontrol edip, son sürümleri indirebilecekler.

şu videoyu izle :)

https://www.youtube.com/watch?v=Mi1qDB6BLaU

• quote:

Orijinalden alıntı: red_code

VAY BEEE

USB BIOS Flashback

Basit Tak-Çalıştır - Donanım Tabanlı BIOS Geri Alma
    Devrimsel bir donanım tabanlı güncelleme çözümü. USB BIOS Flashback, BIOS'u güncellemenin en kullanışlı yolunu sunuyor! Kullanıcılar yeni UEFI BIOS sürümlerini, CPU ya da DRAM takılı olmasa bile güncelleyebiliyorlar. Tek yapmanız gereken BIOS dosyasını içeren bir USB flaş belleği takmak ve güç kaynağı anakarta takılıyken, BIOS Flashback tuşuna 3 saniye basılı tutmak. UEFI BIOS'unuz herhangi başka bir şey yapmanıze gerek kalmadan güncellenmiş olacak. Yeni Windows uygulamasıyla birlikte kullanıcılar, UEFI BIOS güncellemelerini kontrol edip, son sürümleri indirebilecekler.

şu videoyu izle :)

https://www.youtube.com/watch?v=Mi1qDB6BLaU

Tevbe yarabbi yavv :D arkadaş hiç mi okumadın yazdığımı? zaten update ettim ben güncel son sürüm ama ben memnun değilim. Eski sürüm yüklemek istiyorum sorunsuzca

• quote:

Merhabalar genellikle güncelleme istekleri olur ama sen eskiye dönüş yapmak istiyorsun. Öncelikle eski bios yazılımı yeni bios yazılımından iyi olmaz tabi yüklediğin beta sürümü değil ise. İllede eski sürüm bios yazılımı yapmak istiyorsan bu işi anakartın sunduğu windows ortamında çalışan auto bios uptade programlarıyla yapamazsın yenisi varken eskisi yüklemez. Bunun için bilgisayarını dos ortamında açıp komut ile ancak yükleme işlemini yaparsın diye biliyorum. (işin açıksası bende hiç eski biosa dönüş yapmadım daha önce okuduğum makalelerden aklımda kalanlar sadece ) Ama dos ortamında başlatıp komut ile bios güncellemesi çok yaptım. Bu iş riskli bi iş çok dikkatli olman gerekiyor. Yanlış bir işleminde pcin açılmıyacaktır. Bilgisayarcıya götürüp eprom programlıyıcı ile bios attırmak zorunda kalabilirsin. Anakartın sitesinde dos ortamından güncellemek için gerekli olan yazılımları bulabilirsin. Sonra hangi bios yazılımını kullanıyorsa googleye onunla ilgii detaylı bilgi verir sana

Dostum emin ol olimpiyat meşalesi ile ile eski sürümü arıyorum. Mevcut sürüm en son sürüm bendeki güncellediğimden beri 1 sene falan oldu pc de sürekli kasma ve donmalar oluyor anlık saniye bile sürmüyor ayrıca internette dolanırken çok ağır açıyor sayfaları. İnternetim 25 mb adil kullanımsız fiber süperonline. Sorun kesinlikle bios ta,bu yüzden nasıl şipşak güncellediyesem sorunsuz,aynı şekilde şipşak eski sürüme geçmem lazım sorunsuz :D

• :) vaybee dediğim bu sistemi ilk defa gördüm iyi düşünmüş adamlar onun için böyle tepki verdim senlik bir şey değil :) Videoyu izlemeni tavsiye ederim ondan sonra eski bios sürümünü indirip aynı yöntemle yüklemeye çalış olmaz ise eski dos yöntemi yada bilgisayarcıya gidip biosa yazılım attırıcan programlayıcı ile sana kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios Güncellemesi
    8 yıl önce açıldı
    Bios güncelleme
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sitesinde mevcut gözüküyor

M5A97 R2.0 BIOS 0208
    First release Bios (ilk bios sürümü 0208 miş )

Bios eski sürüm yükleme

https://www.asus.com/tr/Motherboards/M5A97_R20/HelpDesk_Download/

lingine tıkla os kısmında altta dos olanı seç bios kısmında mevcut

artı bios araçlarında dos altında bios atabilmen için yazılımda mevcut

buda videosu nasıl yaapıldığına dair https://www.youtube.com/watch?v=6vr4y8rUNXA

Senin istediğim bios sürümüde güncellenmiş sürümü bilgin olsun :)

Bios eski sürüm yükleme

lingteki anakartın senin anakartın olduğunu teyit ettikten sonra indirebilirsin sorumluluk sana ait tir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red_code -- 18 Ağustos 2016; 0:07:53 >

• quote:

Sitesinde mevcut gözüküyor

M5A97 R2.0 BIOS 0208
    First release Bios (ilk bios sürümü 0208 miş )

Bios eski sürüm yükleme

https://www.asus.com/tr/Motherboards/M5A97_R20/HelpDesk_Download/

lingine tıkla os kısmında altta dos olanı seç bios kısmında mevcut

artı bios araçlarında dos altında bios atabilmen için yazılımda mevcut

buda videosu nasıl yaapıldığına dair https://www.youtube.com/watch?v=6vr4y8rUNXA

Senin istediğim bios sürümüde güncellenmiş sürümü bilgin olsun :)

Bios eski sürüm yükleme

lingteki anakartın senin anakartın olduğunu teyit ettikten sonra indirebilirsin sorumluluk sana ait tir :)

update ederken sorumluluk sana ait demiyordu kimse, nedense eski sürüme dönerken sorumluluk sana ait oluyor :D

• Ne diyem şimdi yanlış bir işlem yaparsan bilgisayarın açılmaz bu sebepten ötürü böyle yazıyorum linkler işini gördümü senin önemli olan o şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: malkoc24

Asus m5a97 r.2.0 anakartımı eski yani fabrika sürümü olan 1903 sürüme geri yüklemek istiyorum ama her nedense internette hemen hemen her forumda bios update ilgili konular videolar var iken,bunun tam tersi işle yani eski sürümü geri yükleme ile ilgili somut ,net , güvenilir ve sağlam hiçbir bilgi yok. Lütfen daha önce bios eski sürümü yüklemiş olan biri varsa yardımcı olsun.

Daraldım bios eski sürüm yükleme yazıyorum google bios update çıkıyor lan sıfırlama eski sürümü geri yükleme diyorum inatla update çıkıyor kanser oldum.

Geri dönmeye çalıştığın 1903 bios sürümü RTC real time clock function içeriyor ve sistem kararlılık güncelleştirmesi içermiyor, bu yüzden benim fikrim 1903 sürümüne dönsen bile sistemdeki hatalar devam edecektir diye düşünüyorum ancak düşündüğüm gibi olmayabilirde.

Ben denemedim ancak bildiğim kadarı ile eski 1903 bios sürümüne dönmek için aynı işleyiş geçerli olacaktır, yani bios dosyasını usb,ye at ve anakart menüsü içinden usb,den yükle veya eğer oluyorsa windows içinden asus,un programı ilede yapabilirsin.

Sonucu bekliyoruz.

• Nette bu geri dönüş ile ilgili olumsuz örnekler okudum, bazıları sistemini, tekrar açamamış.

Şimdilik erteliyorum bu geri dönüş işlemini, ya bu işlemi yapıp risk alacağım yada bu anakartı satıp başka bir karta geçiş yapacağım 2. seçenek ağır basıyor :D
  • malkoc24 M kullanıcısına yanıt
    Asus Türkiye,yi arasan belki onlar çok kısa sürede bios atıp geri veriler anakartını ?

http://www.asus.com/tr/support/CallUs
  • Konuyu hortlattığımın farkındayım ama belki birilerine faydam dokunur diye konu ile alakalı bir bilgi paylaşmak istiyorum.

Bios eski sürüm yüklemeresmi desteği | asus türkiye
    [Anakart] Sorun giderme. Ekranda WARNING! BIOS_Recovery_mode_has_been_detected (DİKKAT! BIOS_Geri alma modu tespit edildi) mesajı görünüyor. Hatalı başlatmanın nedenini çözme | Resmi Desteği | ASUS Türkiye
    https://www.asus.com/tr/support/FAQ/1012219

Bios güncellemesini geri alma ile ilgili ASUS un kendi sitesinde sorulan bir soruya verilen cevap sayfasıdır

Faydalı olur umarım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.