Şimdi Ara

Bios güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba. yeni bir ddr5 pc topladım. Msi x870e anakarta bios güncelleyemedim. Son bios updatei indirdim ve dosya adını MSI uzantısını ise ROM olarak değiştirdim. Anakartta bulunan flash bios button tuşu ile güncellemeye çalıştım. Tuşa bastıktan sonra PC açıldı 5dk sonra kapandı güncellendi diye düşündüm. Hata kodu olarak ec hatası verdi rami 1 slota indirdim hala aynı. bunun için ne yapmalıyım bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ederim herkese iyi forumlar.

Bios güncelleme

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• neyi değiştirdin?

msi bios zip'inde *.msi uzantılı bi dosya yok.

• Değiştirdiğim dosya bios update dosyası.
    MSI.ROM olarak değiştirdim ve güncelleme yaptım. Güncelleme sırasında Anakartta 00 yazıyordu. Güncelleme bittikten sonra ec yazmaya başladı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tolgaÇintirik T kullanıcısına yanıt

Dosya adını neden değiştirdiniz ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msi.rom olarak dosyayı adlandırdınız peki flaşınızın dosya sistemi ntfs mi fat32 mi ? dosya sisteminin fat32 olması gerekiyor

• Bios flashback tuşu ile yapıldığı için evet dosya msı.rom olarak değişmeli, fakat usb bellek fat32 formatında ayarlandımı öncesinde falan.

Son durum nedir...

O flashback tuşuna basınca hemen açılmaz pc, 5/7 dk güncellemeyi anca yapar usb bellekten, en son kapatır kendini. Sonra açılır sizde bir şeyler eksik veya yanlış yapılmış.

• X870 anakartın desteklemediği işlemci veya ram yok, neden flashback yaptın ?

PC açılmıyorsa başka bir sorun vardır.

Ramleri 2. ve 4. slota tak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 3 Ocak 2025; 21:1:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios eski sürüm yükleme
    9 yıl önce açıldı
    Bios Güncellemesi
    8 yıl önce açıldı
    Bios güncelleme
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.