Şimdi Ara

Bios Güncellemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Güncellemessem ne gibi kaybım olur?
    Birde anakartım Clevo Co w25xhpx biosumun güncel olmadığını nerden anlarım ve nasıl güncelliyebilirim?

• Masaüstü pc mi yoksa dizüstü mü?
    Dizüstü ise markanın sitesinden uyan modele göre arayacaksınız...
  • lost kullanıcısına yanıt
    tamam usta orda çıkanlarla formattan sonra güncellemek için kullanıyorum zatende onlarla biosmu güncelleniyo nasıl güncelleniyo flasha atıp bootmu ediyoruz ??
  • Astraxs A kullanıcısına yanıt
    Yeni tip pc'ler windows üzerinden de bios güncelleme yapabiliyor.
    Windows üzerinden güncelleme desteği yoksa usb bellek üzerine dos sistemi kurup içine bios dosyalarını atıp sistemi onunla açtıktan sonra DOS üzerinden güncelleyebilirsiniz.
    USB BELLEĞE DOS yükleme için dosya:https://www.sendspace.com/file/hhg5zo
    Kurcalayın rahatlıkla çözersiniz.
    Önce belleğe format atıp sonra bios dosyalarını içine yollayın.
    Eyvallah usta bunu öğrendiğim iyi oldu.. fakat şu sorumun cevabını alamadım bios dosyaları dediğiniz az önce bahsettiğimiz dosyalarmı ben o dosyalarla aygıtlarımı falan güncelliyorum içindede bios yazan her hangi bir dosya yok ?
  • Masaüstü pc mi yoksa dizüstü mü?
    dizüstü ise markası ne?

bios güncelleme programı ayrı programdır onu markaya göre bulup usb'ye ekleyeceksiniz.
    benim yüklediğim sadece usb belleği dos boot edilebilir hale getiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 31 Mart 2017; 20:19:32 >
    dizüstü exper modelde w258hp
  • ftp://ftp.exper.com.tr/SURUCULER/NOTEBOOK/KARIZMA/W258HP/
    burada bios dosyası yok.

-Bir daha bedava verseler yerli marka almayın. çünkü destek sıfırdır.-

Aradım epey sorunlu bir modelmiş sizin pc.

o zaman anakartı arayın diyeceğim ama o da sağlam bir şeye benzemiyor.
    Clevo Co w25xhpx

YANLIŞ bios makineyi uçurur.

Burada
    http://www.bgareworks.com/forum_posts.asp?TID=1118&PN=1
    pil probleminden bahsedilmiş.
    2. sayfada birisi bios dosyası yüklemiş Ama ne derece güvenilir bilemem.

Sizdeki sorun nedir tam olarak?
    Bir de pc'yi tekrar açıp bios'a girin ve hangi versiyonmuş onu bir buraya yazın.

Her hangi bir problemim yok.. sadece bende sizin gibi bulamadığım için sormuştum biraz araştırıp öğrenmek istemiştim kim nasıl buluyor ben neden bulamıyorum diye..Yardımınız için teşekkür ederim..
  • Astraxs A kullanıcısına yanıt
    Markanın sitesinde bios yok. İsterseniz telefonla arayıp danışın.
    Anakart modeline göre bios çıkıyor. Ama ne derece güvenilir bilinmez.
  • Üretici tarafından yayınlanmış bios bile olsa güncellerken dikkatli olun. En ufak hata anakartı ve bilgisayar donanımına geri dönüşümü olmayan zararlar veriyor. Bios güncellerken Anakartı ve ekran kartını yakmıştım 400tl masraf çıktı :) Biosları üretici firmanın destek bölümünden indireceksiniz. Link yoksa mail yoluyla bir servis desteği isteyip ilgili biosun güncel sürümünü yollarlar size veya servise yönlendirerek ücretsiz güncellerler.

- Bios güncellerken dikkat edilecek hususlar

*Laptoplarda şarjının tam dolu olması / masaüstünde ise işlem bitene kadar elektrik kesintisinin olmaması gerekir.
    *Açık hiçbir program olmamalı varsa usbye takılı ek cihazlar çıkarılmalıdır.
    *Bios pilinin sağlam iş görür olması gerekir.

- Neden bios güncellemesi gerekir?

*Ek donanım ve yazılım desteğine sahip olmak için
    *Çeşitli hataların giderilmesi ve performans artışı için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71C700AC1 -- 1 Nisan 2017; 23:18:9 >

• Yanlış anlama sadece tavsiye bios güncellemesinin daha ne olduğunu bilmiyorsan bence kesinlikle güncelleme . Zaten bilgisayarın çalışıyor sorun yoksa güncellemekle uğraşma.
    Yanlış bir güncelleme dosyası indirmen yada sen hata yapmasan bile hata ile karşılaşıp biosunun bozulma ihtimali var. Boş yeri canın sıkılmasın cihazın çalışıyorsa bırak öyle kaslın sonra sorun çıkarsa servislerle uğraşırsın birde bazen güncelleme ile cihazında sorunlar oluşabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.