Şimdi Ara

Yanlış BIOS Güncellemesi(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi günler. Arkadaşlar şirketimizde genel bir BIOS güncellemesi yapıldı. Fakat bütün pcler aynı olmadığından yanlış BIOS güncellemeleri yapılmış. Kapanan pcler açılmıyor. 4 uzun 2 kısa uyarı veriyor. Pc nin birinin anakartını değiştirdik sorun düzeldi. Ama şirkette 500 pc var anakart değişmeden sorun nasıl düzelir. Profesyonel kişilerden yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColoNize -- 17 Mayıs 2013; 8:13:31 >

• Up
  • Bozulan anakartlar ve uzerine yazilan bioslar nelerdir? Bu işin maddi boyutu ne durumdadir?
  • Bozulan anakartlar lenovo biz işin maddi boyutundan çok işlerin aksamamasından yanayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColoNize

Öncelikle iyi günler. Arkadaşlar şirketimizde genel bir BIOS güncellemesi yapıldı. Fakat bütün pcler aynı olmadığından yanlış BIOS güncellemeleri yapılmış. Kapanan pcler açılmıyor. 4 uzun 2 kısa uyarı veriyor. Pc nin birinin anakartını değiştirdik sorun düzeldi. Ama şirkette 500 pc var anakart değişmeden sorun nasıl düzelir. Profesyonel kişilerden yardım bekliyorum.

Yanlış yüklenmiş açılmayan bilgisayar bios çiplerini yeniden yazdırabilmek için bios programlayıcıya ihtiyaç olabilir Willem Enhanced Programlayıcı anakartın bios entegresini söküp anakart dışında programlamlamayı gerektirir
    şu an bunun için bir fiyat bilgim yok araştırın isterseniz bunu yapabilen bir bilgisayar tamırcısı teknik servis vs belki bulabilirsiniz.....

ama bunları yapmadan önce isterseniz aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz....

http://www.pclabs.com.tr/2001/04/02/bios-kurtarma-rehberi-ii/

• Profosyonel kişilerden yardım beklediğinize göre amator olduğunuzu varsayarak neden bios güncellemesi yaptığınızı sorabilir miyim acaba? Öncelikle anakart pilini ve varsa bios jumperını söküp takmayı denediniz mi? Gerçi bu işlem son yüklenen versiyonu sıfırlıyor ama öncelikle bunu bir deneyin olmaz ise tekrardan iletişime geçelim.
  • @gorkem49 @nedim@tmÖncelikle BIOS güncellemesini ben yapmadım. Ben bu hatayı gidermek için yardım istedim. Profesyonel derken bu tecrübeyi yaşamış bilen insanlardan yardım istedim. Konuyu saptırmayın sorunu çözdüm. Öncelikle ekrana görüntü gelmiyor klavye fare pasif durumdaydı. Çözümü şöyle:
    Anakartın modeline göre flash versiyonlu BIOS güncellemesini indirin. Flash diskinizi Fat32 ye çevirin.
    İndirdiğiniz exe dosyasını çalıştırın. Çalışan kurulumu flash diskin içine kurun.
    Flash diskinizi bozulan pc ye takın ve çalıştırın. BIOS unuz kurtarılacaktır. Kurtarma tamamlandıktan sonra pc niz kapanacaktır. Flash diskinizi çıkarın ve pc nizi açın. BIOS a girin ve boot menüsünden hdd nizi first yapın. BIOS ta device menüsünün altındaki ATA Drivers Setup un altında AHCI yi IDE yapın. Save yapın çıkın.
    Kolay Gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColoNize -- 17 Mayıs 2013; 8:14:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çözdüğünüze sevindim, kolay gelsin.
  • Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.