Şimdi Ara

Bios Güncellemesinden Sonra OC Stabiletesi Bozuldu (amd x6 1075t)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce 4ghz ocli kullandığım işlemcim bios güncellemesinden sonra 3.6ghz de bile sorun çıkarır oldu.

Anakart: Gigabyte 990xa ud3
    İşlemci: Amd phenom II x6 1075t
    Ram: Corsair xms3 cl9 1333mhz 2x4

Normalde işlemci 3ghz ama ben 4ghz da kullanıyordum oldukçada stabildi boşta 26c stress testde ise 6çekirdeği birden zorlasam da 60c üstüne çıkmıyordu. Ramleride 1120 civarlarında kullanıyordum. İşlemciye 1.45 ramlere ise 1.60 veriyordum boltajı.
    Bios güncelledikden sonra çalışmaz oldu. Ramlere 1.60 versem bile boot hatası veriyordu bios. 1.65 vererek bunu geçtim ama bu seferde windows bile açılmıyor. Açmaya başarsamda 10-15 saniye içerisinde pc kilitleniyor.
    3.6ghz da bile pc kilitleniyor.

Stabil kullandığım bios ayarları:
    Çarpan 14x
    Cpu clock 286
    turbo kapalı.
    İşlemci voltaj 1.45
    dram voltaj 1.60-1.50

Sorun nerede olabilir? CnQ filan kapatıp denedim yine sonuç değişmedi.

• eski bios'a geri dön kendi sistemim de ayn sorun var 1.5 sürüm bios ile 5.1ghz oc olmasına rağmen 1.5 sürün sonrasında 4.2 ghz ancak stabil kalabiliyor .
  • ram zamanlamalarını gözden geçirin gerekirse elle manual girin.
  • aynı sorun bendede var yardım edebilirmisiniz özelden ?

anakartım asus p7p55d-e bios güncellemeden önce i3 550 3.20ghz yi 4.33 ghz ye çıkarmıştım. sonra biosu güncelledim +2gb ram daha takmıştım. şimdi 3.40ghz den yukarı çıkmıyor mavi ekran hatası veriyor nerde sorun vardır ?

biosu illa usb flash bellek le dos tan mı geri yükleyeceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GilbertoRodriguez -- 30 Haziran 2015; 13:24:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.