Şimdi Ara

Bios HDD Şifresi Kırma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
20.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mesuut

quote:

Orijinalden alıntı: dento35

o zaman sana anlatayım denemedim ama istersen sen bir dene burdanhttp://cmrr.ucsd.edu/people/Hughes/SecureErase.shtml
    dosyayı indiriyorsun rar uzantılı onu aç içinde iso uzantılı bir dosyavar o kalıbı boş bir cd'ye yazdır daha sonra o cd ile pc'yi aç

hocam dosyayı indirdim açtım içinden .exe v .bat çıktı .iso yok

yok ben bunu indirdim Download Freeware Secure Erase Utility sizin dediğinizi o linkte bulamadım google dan arattım ayrı olarak öyle indirip denicem

• tamam linkte o yazıyor indirdiğiniz dosyanın adı hdderaseweb.zip
    http://cmrr.ucsd.edu/people/Hughes/SecureErase.shtml
  • fikirler için çok sağ olun ama denedim olmuyor nasıl illet bir şeyse hangi bilgisayarcıya söylesem öyle şey olmaz hard diske şifre konmaz diyor :)
    Anladım ki bu bios şifreleme olayında master ımı yaptım olayı çözüncede doktoram tamamlancak :)

harici hdd'yi windows açılana kadar taktığım an bilgisayar donuyor ne yaptıysam olmadı sadece windows hoşgeldiniz yazısı çıktıktan sonra taksamda bilgisayarı kontrol ede biliyorum ama hdd'ye müdahele edemiyorum bu yüzden tekçarem windowsta çalıştıra bileceğim bir program bunları denedim Disk Pasword Protection, Hiden Boot Cd, HDD Unlock Wizard ve Max Blast Cd 5 sonuç nafile hiç bir türlü harici hdd'yi görmüyor

Bu tür konuları bilen arkadaşlar yeni fikirlerinizi bekliyorum
  • 1- HDD'ye notebook bioslarından şifre konulur. Belki 50 tane geldi hep kaldırdım.
    2- Bu şifreyi acmadan ne windows diski acabilir nede farklı boot özellikli yazılımlar.
    3- Her şifreyi bios şifresi zanneden arkadasları bende cok görüyorum hdd nin de bir pilini bulsunlar cıkarsınlarda şifre sıfırlansın:).
    2.5" HDD ye HITACHI marka ise passwordu normal yöntemlerle ve yazılımlarla kaldıramassın. Yok illa kaldırmak istiyorsan yardımcı olurum.
  • öncelikle hdd marka ve modeli üzerinden google üzerinde arama yapmalısın. aranacak sihirli kelimeleri,www.google.com/ncr üzerinden yapabilirsin. mesela hard drive backdoor password olarak aratırsan birçok konu olduğunu görebilrisin. mhdd tool için yorum var.http://www.seagateunlock.com/ mesela bu linkte 3 metotdan bahsediliyor. yine master password arayabilirsin.http://forum.hddguru.com/master-password-for-hitachi-inch-t10957.html hitachi diski inceleyip şifrelemenin nerede nasıl yapıldığına bakılabilir. gerekirse muadil bir disk ile parça değişimi yapılabilir belki. hdd üreticisinin kendi programlarını incele. hdd firmware atmak belki şifreyi kaldırabilir. hmmm düşünüyorum belki de firmware atabilmek için şifreyi kaldırman istenebilir yine. hata iletisi alabilirsin yani. ama belki özel sürüm firmware üretilmiş veya ortalıkda dolaşıyor olabilir. (ikinci veya üçüncü parti yazılımlar yani) belki de disk image alıp bir şekilde. hdd'ye firmware atmak ve ardına imajı geri yüklemek bir çözüm yöntemi olabilir. sonuçta hdd şifreyi hdd üzerinden mi yoksa üzerinde yüklü işletim sisteminin hdd'yi tetikleyerek şifreyi istetmesi mi söz konusu biraz incelemek lazım. en azından ben çözerim diyen bir üye de var konuda. işin kolay.. şunu denedin mi..http://www.hddunlock.com/download/ bu arada hangi bios üzerinden yapıldığını da dikkate almak gerekiyor olabülü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 28 Mart 2012; 0:09:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AYNIADAM

1- HDD'ye notebook bioslarından şifre konulur. Belki 50 tane geldi hep kaldırdım.
    2- Bu şifreyi acmadan ne windows diski acabilir nede farklı boot özellikli yazılımlar.
    3- Her şifreyi bios şifresi zanneden arkadasları bende cok görüyorum hdd nin de bir pilini bulsunlar cıkarsınlarda şifre sıfırlansın:).
    2.5" HDD ye HITACHI marka ise passwordu normal yöntemlerle ve yazılımlarla kaldıramassın. Yok illa kaldırmak istiyorsan yardımcı olurum.

nasıl kaldırdın.bir açıklma yapar mısın.?her kes bir program öneriyor.ama hiç biri işe yaramıyor.HDD bilgisyarın sadece pilini söküp beklemkele password gitmiyor.biz bir hp dizüstü bilgisyarın bios şifresini unuttuk.bios pilini söktüm.bataryasını söktüm.sabaha kadar bekledim.yine aynı şey.
    paylaşmak erdemliktir.

• Birincisi silinmeyen, sıfırlanmayan notebook biosları içinde, aynı mantıkla yola cıkarak HDD Şifreleri içinde elinizde programer olması lazım ve yeniden yazmanız gerekir. Anlayacağınız internetten indirilecek iki cd ile değil çözüm. Donanımsal çözüm. Biz her gün aynı şeyleri yapıyoruz. Keşke bir cd de bitsede bende size burda anlatsam
  • benim laptopta şifreyi nereye saklıyor diye deneme yapmıştım hem laptop hemde hdd şifresi için

insydeh2o bios için biosun içinde nv bölümde hex olarak hashlanarak saklıyor hdd ve bios şifreleri ayrı bölümlerde alt alta

şifrenin hdd de saklanan bölümü daha doğrusu hdd yi kilitleyen kod diskin 2mb lık gizli bölümde birkaç satırlık kodla hashlanmış olarak saklıyor

2 tarafı sıfırlamadan geri getirelemez şifre öbür türlü yada laptop üreticisinin sıfırlama yazılımlarını nette bulabilirsen yapılabilir
  • The souls migration : hddunlock programını denedim sonuç gene hüsran. Bir kaç markanın arkakapı şifresi veya seri kodundan elde edilen master şifreler var ama bunları araştırmıştım benimkinde söz konusu değil benim master şifrem pamukellercebe çıktı :)

HITACHI'nin kendi açıklamasında biostan konan şifrelerle ilgili bir şey yapamıyoruz yazıyordu ben gene de bir açık kapısı vardır diye çabaladım ama bulamadım. Bu hdd'nin şifresi gerekli donanım ve bilgi olmadan geçileceğe benzemiyor. Herkeze yardımları için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuKe_MaNia

benim laptopta şifreyi nereye saklıyor diye deneme yapmıştım hem laptop hemde hdd şifresi için

insydeh2o bios için biosun içinde nv bölümde hex olarak hashlanarak saklıyor hdd ve bios şifreleri ayrı bölümlerde alt alta

şifrenin hdd de saklanan bölümü daha doğrusu hdd yi kilitleyen kod diskin 2mb lık gizli bölümde birkaç satırlık kodla hashlanmış olarak saklıyor

2 tarafı sıfırlamadan geri getirelemez şifre öbür türlü yada laptop üreticisinin sıfırlama yazılımlarını nette bulabilirsen yapılabilir

vay bu da güzel bir öneri. deneme yapılabilir. yani bios backup alıp bu bios incelenecek yukarıdaki öneri doğrultusunda. denenebilir doğrusu.. bu noktada galiba donanımsal bir müdahale gerekiyor olabilir. yani o biosu ordan alabilmek için bios'a erişim istenecek yine muhtemelen diyerek aynıadam akla geliyor hemen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 30 Mart 2012; 17:57:45 >

• arkadaslar nereye yaziyim bilemedim buraya yaziyorum ins cevap alirim simdiden tesekkurler. tek pc de calisan bir hdd var sanirim bunun bir sifresi var ben o hddye zarar vermeden aynisinin kopyasini olusturabilirmiyim nolur yardimci olun ACILdir
  • easeus partition master adli programin full`unu bulursan istedigin hdd`in yedegini baska bir hhd`ye yada dosya olarak imajini alabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.