Şimdi Ara

Bios HDD Şifresi Kırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
20.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bios şifreli HITACHI marka laptop HDD'sini harici olarak masa üstü bilgisayarına bağlayarak şifre kırma programları ile şifreyi kırmak istedim. Fakat bir sorunla karşılaştım ve yardımlarınızı bekliyorum.
    (HDD'yi usb dönüştürücü ile bağladım)

Problemler şunlardır:

1- HDD'yi takıp bilgisayarı başlatınca anakart yazısında donup kalıyor.
    HDD'yi takmadan bilgisayarın boot menüsüne girip HDD'yi taktığım an gene donuyor. Kısaca Hdd takılı iken hiçbirtürlü bilgisayar açılmıyor ve boot menüde gezilemiyor.

2- Bilgisayar açıldıktan sonra HDD'yi taktığımda aygıt yöneticisi/disk sürücüleri kısmında diğer sabit disklerle adı gözüküyor fakat bilgisayarımda diğer sabit disklerle gözükmüyor. Bilgisayar/yönet/depolama/disk yönetimi yolunu izlediğimde gene diğer sabit disklerle adı gözükmüyor.

3- Şifre kırma programları belki donanımda görür diye kurdum fakat bu üç programda Disk Pasword Protection ve Hiden Boot Cd HDD Unlock Wizard bios şifreli harici HDD'yi şifresini kıra bilmem için görmedi.

Şimdi benim ne yapmam lazım? Bu bios şifreli HDD'yi harici bağladığımda bir türlü bu şifre kırma programlarının göre bilmesi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuut -- 25 Mart 2012; 17:19:46 >

• mesela hdd' yi formatla. sonra recovery yap içerisindeki dosyaları? ya da image al başka bir hdd' ye at onun üzerinde böyle bir işlem denenebilir. diğer bir yöntem laptopa başka bir hdd tak ve biosu sıfırla. ve yeni bir şifre ile erişimi kapat. sonra söktüğün hdd' yi tak? duruma bak. iki ilginç öneri oldu. aklıma gelirse başka şeyler eklerim. boş durmaktan iyidir.

linux üzerinden baktın mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 24 Mart 2012; 15:04:29 >
  • yardımların için sağol ama HDD'yi bağladığımda sadece aygıt yöneticisinde adını göre biliyorum başka hiç bir türlü windowsta gözükmediği için biçimlendir gibi başka işlemler yapamıyorum üzerinde. 2. yöntemindede şöyle sorun çıkar bios şifresinin dışında HDD üzerine yazılmış bir şifre var bu yüzden HDD'yi windowsta göremiyorum amacım bir şifre kırma programına nasıl göstere bileceğim. şifresini kıra bilirsem zaten windows ortamındada göre bilirim.
  • Arkadaşlar bi hilesi açığı yokmudur bu işin bir türlü şifre kırma programının harici HDD'yi görmesi için
  • harddiskin srkasında jumberlar var oradaki jumper'ı çıkarıp sadece o harddiski pc'ye takıp öyle açarmısın birde cd rom varsa onu da sökelim
  • hdd nin arkasına baktım jumper yok hocam bide cd room'u iptal edipmi açıyım pcyi
  • Dostum bios sifresinin HDD ile ilgisi yoktur. Istersen diskteki butun sifreleri kir notebooka tak actiginda yine sifre ister.

Bios sifresi anakartin ustundeki bios cipinde depolanir. En pratik yontemi anakart uzerindeki bios pilini cikartmaktir ama notebooku acman lazim. Yok eger acamam dersen farkli yazilimsal yontemleri vardir illaki ama bilmiyorum arastirmak lazim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İBM HARDDİSK ŞİFRE KIRMA
    20 yıl önce açıldı
    pc şifre kırma yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende ilk öyle biliyordum sonra araştırdıkça öğrendim hocam ana kart üzerindeki chipten başka biostan hdd yede şifre konula biliyor ve bu şifre hdd üzerine kayıtlı kalıyor benim gibi söküp başka pc ye bağlasanız bile pc hdd yi görmüyor şifreli olduğu için.
    Diğer konu ise laptıoplarda bios pili çıkarmak etki etmiyor çalınmalara karşı alınan bir önlemmiş hiç bir türlü bios kendini sıfırlamıyor masa üstü pc lerde tam tersi dediğiniz yöntem işe yarar.
    yardımlar için teşekkürler şu ana kadar hepsini denedim yeni fikirlere önerilere açığım ve bekliyorum sağolun
  • başka pc'ye taktığında harddiski yönetimsel araçlar bilgisayar yönetimi depolama altından görebiliyormusun peki
  • arkadaşım ben konuyu biraz araştırdım eğer hdd'e bios şifresi koyduysan ve şifreyi unuttuysan üretici dahi bir şey yapamıyor ayrıca kilitlenmiş harddiski formatlama şansın bile yok yani harddisk çöp
  • ama istersen şurayı bir oku burda karddiski tekrar kullanbilmenin bir yolu olabilir
    http://forum.hddguru.com/hdderase-t9993.html

• bilgisayar/yönetten baktığımda gözükmüyor hocam sadece aygıt yöneticisinde adı çıkıyor ve sorunsuz çalışıyor diyor ama şifreli olduğu için başaka hiç bir yerde gözükmüyor şifre kırma programlarıda görmüyor
    verdiğiniz linke baktım ing. bende yok google translate malüm apaçi işi çeviriyor pek bişey anlayamadım ordanda programı indirdim oda bi işe yaramıyo yada ben yanlış yapıyorum
  • HDD Unlock Wizard 4.2 yide denedim hocam bu programda pc donup kalıyor hiç birtürlü çözülmüyo ne mausu hareket ettire biliyorum nede görev yöneticisine geçe biliyorum anca reset atıp baştan başlıyorum
  • şimdi konuya yazılan tüm mesajları okudum da sen laptobun biosuna ulaşamıyormusun?
    hdd'yi çıkarıp ulaşabiliyorsan açılışta hdd şifre sorma menüsünü inaktive yap.sorun devam ederse internetten ubuntu live cd indir ve şansını bir de onla dene belki windows ortamında eklediğin şifre linux ortanımda görünmez.
    kolay gelsin
  • o zaman sana anlatayım denemedim ama istersen sen bir dene burdanhttp://cmrr.ucsd.edu/people/Hughes/SecureErase.shtml
    dosyayı indiriyorsun rar uzantılı onu aç içinde iso uzantılı bir dosyavar o kalıbı boş bir cd'ye yazdır daha sonra o cd ile pc'yi aç
  • Added new item in the options menu to unlock unlock drives with HDDErase
    passwords as well as user defined user or master passwords.

- HDDErase now displays the password being set on the drive before the secure erase
    command is issued. A message is printed to the screen when the passwords are
    unlocked as well.

programın bazı üzellikleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elegant Man

şimdi konuya yazılan tüm mesajları okudum da sen laptobun biosuna ulaşamıyormusun?
    hdd'yi çıkarıp ulaşabiliyorsan açılışta hdd şifre sorma menüsünü inaktive yap.sorun devam ederse internetten ubuntu live cd indir ve şansını bir de onla dene belki windows ortamında eklediğin şifre linux ortanımda görünmez.
    kolay gelsin

laptobun hem biosunda kullanıcı şifresi var hemde hdd'sinde şifre var bende hdd'yi söküp masa üstüne 2.5" usb dönüştürücü ile harici bağladım ve burdan şifreli hdd yi görüp şifresini bir programla öğrendiğim taktirde laptobunda bios şifresini öğrenmiş olcam mantığıyla yola çıktım. bu yüzden laptop ta şifre istiyo bios menüye giremiyorum laptopta

• quote:

Orijinalden alıntı: dento35

o zaman sana anlatayım denemedim ama istersen sen bir dene burdanhttp://cmrr.ucsd.edu/people/Hughes/SecureErase.shtml
    dosyayı indiriyorsun rar uzantılı onu aç içinde iso uzantılı bir dosyavar o kalıbı boş bir cd'ye yazdır daha sonra o cd ile pc'yi aç

hocam dosyayı indirdim açtım içinden .exe v .bat çıktı .iso yok
  • hdderaseweb.zip dosyasını indirdiyseniz var içinde şimdi kontrol ettim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.