Şimdi Ara

BIOS insydeH20 Rev.3.7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
14.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ucuz diye freedos bilgisayar aldım, sonrada batırdım. Ben freedos alınca tek yapman gereken format atar gibi sistem kurmak sanıyodum değilmiş galiba. Bilmiyor olduğum yetmedi biosu karıştırcam derken BOOT MODE'u "legacy support"tan UEFI'a çevirdim. Şimdi bilgisayarı açınca

Default Boot Device Missing or Boot Failed.
    İnsert Recovery Media and Hit any key
    Then Select "boot manager" to choose a new boot
    Device or to boot recovery media.

diye bir yazı geliyo.Tamama tıklayınca hiçbir seçeneğin olmadığı bir ekran geliyo. ESC ye basıncada "No bootable device -- please restart system" diye bi yazı geliyor.
    Ne yapmam gerektiği hakkında bi bilgi olan var mı acaba?
    Şimdiden teşekkürler.

• Öncelikle windows 8 kurucağınızı düşünerek biostan en sağ daki seçenekten restore default yapın daha sonra UEFI açmanız gerekebilir açıksa dokunmayın legacy support bizim bi işimize yaramaz sonrasında yapmamız gereken tek şey boot edeceği cıhazı ayarlamak eğer boot menusu varsa genelde başlangıçta f2 setup girer f12 boot menu açar burdan cd rom seçerek yüklemektir.

Burda dikkat etmeniz gereken bazı ayarlar biosunuzu bilmediğimden sizin bulmanız gerekecek.

Hdd modu ahci olacak (Performans için gereklidir)
    Windows8 için uefi olması gerekli ( daha düşük versiyonlar için legacy)

Diğer ayarlar dfaultta kalsada önem arzetmemekte..

Kolay Gelsin..
  • Açıkçası biraz daha kurcalama yaparak mesajı okumadan hemen önce bilgisayarı önceki haline geri getirdim. Mesajınızı okudum ama ne yalan söyleyeyim pek bişey anlamadım :D
    F2 ye basarak girdiğim ınsydeH20 setup utility kısmında cd den yüklemeyle ilgili bir şey bulamıyorum. F12 ile girdiğim kısımsa Boot manager bundada yazanlar

Boot option menu

Sata HDD :ST1000LM014-SSHD-8GB
    Sata ODD : HL-DT-ST DVDRAM GU90N
    Network boot : Realtek PXE B08 D00

bu mesajı yazarken 2. seçeneği seçtim ve cdden yüklemek için bir tuşa basın yazısı geldi.
    Win 7 kurmaya çalışıyorum (win8 pek hoşuma gitmedide) Şuan kurmaya başladı ama niye oldu ne yaptımda oldu hiçbi fikrim yok. Ne yapıyorum bilmiyorum :D
    Neyse cevap için gerçekten çok teşekkür ederim. Bakalım şimdi ne olacak
  • 2. seçenek zaten DVD sürücüsünü gösteriyor, kazarada olsa doğrusunu yapmışsınız.
  • Önyüklemeyi kapattığın için kuramıyorsun.
  • Aynen kazarada olsa yaptık bi şekilde :D Herkese teşekkürler..
  • beyler arkadastaki gibi aynı bende giriyorum ama ben onun gibi aynı yere tıkladıktan sonra cd den önyükleme gelmiyo normal pc başlıyo napmalıyım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.