Şimdi Ara

Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar bugün asus prime x470 anakartıma kurdum bu biosu demek ki en alta kadar inmiş ya da bir iki güne inmek üzere.kuranlar kurmayı düşünenler için fikir versin derli toplu bir konu yorum olsun dedim.kurdunuz ne fark gördünüz hangi işlemciyle kullanıyorsunuz benchmark oyun değerleriniz daha iyi oldu mu ya da usb sorununuz var mıydı bu çözdü mü çünkü baya uzun sürdü bu biosun çıkması ve çoğu kullanıcı 1.2.0.2 versiyonunu atlayarak 1.2.0.1'den geçti ya da geçecek.sürekli beta kaldı falan baya bir hata düzeltmiş olmalılar.usb sorunu gerçi b550 modelinde görülüyormuş daha çok.4000/2000 ram whea hatası işini deneyen var mı mesela ya da kurmayı düşünüyorsunuz kafanıza ne takılıyor?

ben başlayayım 5600x+x570 ve 3300x+x470 sistemlerime kurdum ikisi de asus ama zaten stabildi bir şikayetim yoktu şimdi de yok ama belki 2x8 ram yerine artık 4x8 ram kullanınca öyle 4000 mhz falan yapamayınca belki fark var ben göremiyorum diğer sistem xmp 3000 mhz zaten iş yerinde gerek yok.hiçbir şey ayarlı değil işte bir xmp'yi açtım.

Ekleme: patchB de çıkmış ama beta durumda olduğu için şimdilik kurmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 25 Temmuz 2021; 17:51:59 >

• 3600 + x570 kurdum daha önce herhangi bir usb sorunu olmadı sadece biosta mause işaretçisi yavaş hareket ediyordu. Oda bir sorun değildi xmp de 3600mhz sorunsuz kullanıyordum. Yeni biosu güncelledikten sonra biostaki o yavaş hareket etme durumu düzeldi. Birde önceki biosta standart olarak xmp açık 3600mhz ramler ile aida 64 ram okuma yazma kopyalama değerleri artış gösterdi ve latency değeri düştü yeni biosta. Oyunlarda (FH4-PCARS2) sanki 3-4 fps arttı yada bana öyle geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 30 Haziran 2021; 2:30:39 >
  • x570 tomahawk ve 5600x kullanıyorum çıktığından beri herhangi bir sorun yaşamadım. agesa 1.1.1.0 olan bios kurulu. ama memory oc ile hiç uğraşmadım xmp açtım geçtim sadece. 3000 mhz hızı.

belki en son sürüme geçerim ama beta yazıyor daha.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun bir süre sonra çıktı sürekli beta kaldı o yüzden şimdi bu biosu çok sayıda kuran inceledim böyle diyen pek beklemiyorum zaten ama bir üstteki arkadaş demiş ki ben bu sürümü kullanıyorum mutluyum.kurduysanız yazın diye bir şey yok kurmadıysanız da şu sürümle mutlu mesudum derseniz en azından deriz ki böyle bir güncellemeye gerek yokmuş mevcut sistemler için ama zen3+ hazırlığı olsun diye yapmışlar.bu sene bekliyorum artık b2 revizyon mu gelir XT mi gelir warhol mu gelir bir şeyler gelecek.zen3 için fark yazan bekliyordum ama zen2 işlemcilere farkediyorsa bu bios demek ki temmuz 2019'da bizi kazıklamışlar sene 2021'de hala zen2'ye iyi gelen bios yapıyorlarsa.

• TUF B450 Pro ve 3600X ile kullanıyorum. Güncellemeden sonra 1.35v 4500'de prime95'de bile stabil çalışan işlemci oyunda bile stabil olmuyor.

• Flying Nimbus kullanıcısına yanıt

işlemci ve ram oc biosa göre değişebilir.3600'ü x570 kullanan arkadaşımız fps artışı var sanki derken senin aynı işlemci ile stabil değil demen bu bios 400 serisine pek yarayan bir şey değil mi acaba dedirtiyor ama biraz daha yorum gelsin.mesela x470'te ben de bi deneyeyim vakit bulursam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 1 Temmuz 2021; 7:52:19 >
  • Merhaba,

B550e gaming anakartı kullanıyorum bu bios güncellemesinden sonra sistemin stabilitesi bozuldu ilk olarak cpu performansı düştü almış olduğum skorun yanına dahi yaklaşamadım.

Ram frekans ve cl ayarları stabildi bios güncelleme sonrası aynı değerlerle pc ilk açılışta dram hatası vermekte ama reset atınca sorunsuzca çalıştı. Windows yükleniyor kısımda arada bir reset atıp tekrar sorunsuz olarak çalışıyor.

Şuanda cpu ve ramleri default ayarlarda kullanıyorum xmp açık şekilde sadece arada windows açılış ekranında tek reset atıp sorunsuzca çalışıyor.

Eski bios sürümüne geçmeye üşendiğimden dolayı şimdilik böyle devam ediyorum. 5950x ile curve optimizer ayarlarımla cpuz de tekli çekirdek performansım 700 dü şuanda 650 :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ProbLem! kullanıcısına yanıt

650 aslında tek çekirdekte kötü bir skor değil benimki de o şekilde.anormal olan 700 almandı çünkü sağlam uğraşan 5950'ler anca alıyordu bu sonucu.b550 hafif iyi uçup kaçan anakartlardı ama usb sorunu falan da bundaydı.e bunu düzeltince bir performans eksisi olacak veya eskisi gibi çılgın oc olmayacak.daha önce de demiştim böyle büyük hata düzeltirim diye gelen her şeyde performans diye bir şey olmaz ama zamanla performans veren bioslar da çıkacaktır.x570'te x470'te neden böyle şeyler olmadı çünkü zaten sorun yoktu.bu bağlamda b450 kullanıcılarının da çekinmesine gerek yok bence ama ne diyoruz daha çok yorum gelsin ona göre görelim durumu.

• win11 insider preview 22000.51 kurdum iso'dan.cpuz yaptım multi 4900 çıkıyordu 5075 çıktı ama önceki windows baya şişmişti.bios bunda mı gösterecek farkını dedim ve yaptığım tweakler yüzünden mağaza ve hiçbir ms oyunum çalışmıyordu zaten silecektim.diyorlar ki bu previewler win10 tabanlı nihai sürümü farklı olabilir.işte bi overwatch kurarım bi aimp tamam gitsin böyle uğraşmayacam sonra yine kurarız çıktıkça.tmp 2.0 mıydı o dalga?biostan firmware seçmiştim kurulumda bir hata falan çıkmadı ve aktivasyonuna baktığımda permanently activated diyor win10 lisanslı olunca istemiyor demek ki bir daha lisans.

• Sıcaklıklar ne alemde acaba. Ona bakmak lazım. Bu aralar hiç zamanım olmadı ama haftasonu ben de kontrol edeceğim inşallah.

• sıcaklığa bakmak için çok yanlış bir gün bence ama bir iki resim atalım dün atmamışım.amd ryzen mastere bakın diyor.popüler diğer programlarla arasında 4 derece oynuyor ama bunun win10 olmadığını ve ortamın 28.5 derece olduğunu da belirteyim.win10'daki güç tasarrufuna al 1.7 ghz çalışsın olayı bunda yok ve oyundan çıkalı da pek olmamıştı biraz beklettim.

• Güncellemeler Ryzen 5000 serisi üzerine yapılıyor hep buna dikkat ettim.(Gigabyte cephesinde) X570 anakart / 3700X işlemci...İşlemciye göre yapılan en son bios en stabilidir.

Bakıyorum bios listesine 3700X için en son F21 çıkmış sonraki tüm bioslar hep ryzen 5000. Şu an F35'e kadar geldi değişen bişey yok

Yani ben işlemcimi değiştirmedikten sonra bir fark olacağını hiç sanmıyorum.Onuda ancak 5950X alarak yapardım ama fiyatı uçuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 3 Temmuz 2021; 10:44:41 >
  • ben hiçbir ryzen işlemcide ya da işlemcimde 1600 2700x 3700x 3300x 5600x ya bu alet stabil değil diye bir şikayet görmedim.neydi bizim derdimiz boşta çok voltaj veriyor yok ram gecikmesi fazla derken bioslar curve oc diye bir şey vermeye başladı 5000 serisi için.bioslardan performans bekledik biz hep ve b550 ile bunu verdiler çılgın attı b550 ile 5000 serisi kullananlar ama hızlı giden atın hesabı sorunlar varmış b550'lerde bu bios onu çözüyor ve 3600'de 3 5 attı galiba diyen arkadaşımız da var ama yeni windows da kursanız 3 5 atar öyle çılgın bir yenilik yok anladığım kadarıyla hata düzeltmişler curve işini ben denedim çünkü bir çılgınlık yok.

5600x'i 3050 liraya aldım ben ve 5950x 6500 liraya satıldı bir ara alsam mı oldum hatta ama 16/32 gerçekten oyuncular için değil anca iyi bin çekirdeklerin olurdu oc yapar 5 ghz kullanırdın yani tabi bu arada elinde sağlam ısınan bir ateş parçası olurdu bir de ona para harcardın.oyuncunun sevdiği işlemci az yakan çok kaçan işlemcidir 2200 liraya 5600x satıldı hani onu diye almadın ama hala x6 yetmez konsollarda x8 işlemci var diyor kullanıcı.tamam konsollarda x8 var ama 3700x benzeri var 3700x'ten iyi değil mi 5600x x6 olmasına rağmen?oc'li 11600k devirir ama onun da külfeti çok parasal ve soğutma anlamında.3600 neden sevildi soğutma sıkıntısı olmasına rağmen çünkü performanslıydı 3700x aratmıyordu ama şimdi ucuz işlemci yok ucuz soğutma yok bu durumda 5950x gereksiz değil ama baya lüks kaçıyor bilmiyorum şu anda kaç para ama ben bile almadım yani.

• konsollar 8/16 lafı tamamen boş bir laf bence hocam çok görüyorum sağda solda yazıyorlar. 8/16, zen 2 vs diye 3700X muamelesi yapıyorlar ama alakası bile yok. birisi desktop birisi mobil cpu, hatta ondan da düşük performansı. 3700X'ü alıp koysalar bile sistem belleği gddr6 olduğu için belirgin bir performans düşüşü olur, yani sadece bu sebep bile yeter ama daha fazlası var. saat hızları düşük, önbellek 8MB ki bu çok farkediyor 4700G vs 3700X farkı malum. saf performans olarak 3600 bile deyim yerindeyse katlar yani. 8 cores per ccx olayı da yok konsollarda 5000 serisi gibi, 4 cores per ccx ile devam ediyor. ayrıca duruma göre 1 ya da 2 çekirdek sadece sistem için ayrılıyor. 5600X gibi bir işlemciye yetmez vs. denmesi saçma o yüzden. yetmeyeceği gün gelir elbet ama konsollar yüzünden olmaz o.

• StG 44 kullanıcısına yanıt

ya öyle tabi ki de sen bunları mevzuya yakın olduğun için görüp söyleyebiliyorsun.şimdi şurada 1.0 1.2 1.4 turbo ve 1.6 atmosferik hangisinin torku yüksek desem model de verip çoğu kişi bilemez 1.6 der niye olaya uzaklar ama modelleri bilen adam şak diye söyler.4 6 8 çekirdek dediğinde insan ister istemez 8'e gidiyor kötü olacak hali yoktur diye ama 1080p'de total war gibi işlemci manyağı bir oyunda 5600x 10700k'yı geçmiş.olaya yakın olan şaşırmıyor vay tek çekirdek diyor olaya uzak olan test yanlış ya da fake diyor.zaten bunun için buralarda takılmıyor muyuz mevzudan kopmayalım diye?konunun koynunda yatınca da bu sefer deli zırvası gibi geliyor dediklerin.ben geçen sene hazirandan beri 4/8 3300x süper demedim mi dedim.şimdi iş yerinde ondan karşılaştırıp demiyorum.3300x'ten sonra 5600x'e geçince hiçbir fark göremedim.oyun benchmarklarında bir iki fps oynadı çünkü 2k ve 2080 2080 super kartlar iki sistemde.1080p ve 3080 olsa şekli kayardı o yüzden bir doğru diye bir şey yok bu bilgisayar mevzusunda.ben 2k 2080 kullanırım 3300x süperdir sen 1080p 2080 ti bile kullansan benim doğrum senin doğrun olmaz o yüzden ara yolu göstermeye ya da senin için şu uygun olur diyoruz burada ya da 2k ve filan filan kartsa bu böyle diyoruz adam diyor ki ha onun kartı buysa bana 1660 super hayli hayli yeter.pahalı icatlar olduğu için uzun süre gitsin isteniyor ama ben iddia ediyorum ki tek çekirdeği düşük 8 alacağınıza 5600x alın belki daha uzun gider.4790k kullanıyor hala insanlar hani TEDAŞ evinize ters akım vermesin, yıldırım düşmesin, biri çay kahve su dökmesin diğer türlü ömür konusuna takılmaya gerek yok o kadar 2021'de.peki ekran kartımıza ne kadar yetecek konusunda da işlemciler önde gidiyor.3090'dan daha iyisini şu an en kötü 5000 serisi ryzen destekleyebilir nereden biliyoruz çünkü öyle kartlar zaten 1080p kullanılmaz ve 2k'da gpu bound olmuş 5600 5800 5900 5950 hepsi aynı fps almış çünkü 3090'ın gücü o kadarmış kart daha güçlü olsa biraz fark olacakmış.daha bunun 4k'sı var çooook daha kuvvetli kartlar lazım ama adamlar 8k çıkardık diyor celeron sempron takarız artık 8k'da.Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB 

• @Wilson Fisk bugün 7C84v172'ye geçtim yani en son sürüme, performans olarak fark göremedim. en başta all-core hızları 150-200 MHz düşük veriyordu, PBO2 açıp kapadıktan sonra düzeldi, öncekiyle aynı. bu durumu sistemi ilk kurduğumda da yaşamıştım. cinebench r20/23'de all core 4400-4450 MHz görüyor şu an stockta.

yalnız boşta package power düşer diye bekledim yine aynı. bir de clear cmos deneyeceğim bende 24W gösteriyor sizde 18W çıkmış mesela. ryzen masterdan bakıyorum sizinki 0,6V civarı gösterirken benimki en düşük 0,89V falan. işlemci takoz ondan mı acaba diyeceğim de yok review sample gibi çalışıyor tam yükte. anakart mı fazla veriyor boşta voltajı ya da raporlamada mı hata var bilemedim. prizden ölçüyorum tüm sistem 55-58W çekiyor.

edit: önceden aldığım ekran görüntülerinde 14-15W çıkmış hatta foruma attıklarım arasında da görünüyor. aynı gün öğlen bu şekildeyken akşamına 24'e çıkmış muhtemelen o zamandan beri de böyle. hwinfo sürümü de aynı, ne olduysa artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 15 Temmuz 2021; 15:55:25 >

eklemeni şimdi görüyorum baştan bir resim almıştım 28.5 derece ortam.

o voltaj kısmı inip çıkıyor sabit değil bende de 0.9 oluyor.performans artışı yok artık bu düzeltme biosu.bundan sonra çıkacak bioslarda performans verebilirler.yanlışın üzerine yanlış koyarak gidemezsin bir yerde düzeltmeleri gerekiyordu x570 ile b550 arasında anlamsız bir performans farkı vardı şimdi ikisi eşitlendi b550'lerin sorunları çözüldü ve belki yeni çıkacak işlemci serisine uygun hale geldi.benim ekran kartı sömürdüğü için ben çok bakmıyorum işlemcinin tüketimine hatta ekran kartını power limit ile kısıyorum gerek yok bu kadar güce diye.sıcaklıklarda çok farkediyor.

• evet bu attığınıza göre voltajla alakası yok, mesela hwinfo'daki sizin cpu core voltage (svi2 tfn) değeri ile bendeki değerin pek farkı yok, ki en tutarlı voltaj değeri diye biliyorum. diğer programlarla da fark yok sadece ryzen master'da var o da önemsiz görünüyor. boşta ssd var ona bir windows kurayım bakayım power package'da neden bu kadar fark oluyor, bir de elimde görüntü de var yani önceden sizinki gibiyken birden değişmiş.

bios ilk güncelleyince performansı düştü sandım ondan öyle yazdım. Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB eski haline gelince sevindim.

gpu için power limit yerine uv deneyebilirsin hocam performans kaybı da olmaz hem. benim gpu 1660 super 125W TDP kartta ne fark olacak falan diyordum ama bayağı farketti. en az 5-6 derece sıcaklık düştü, fanlar da %15 (800 rpm civarı) daha yavaş dönüyor dolayısıyla daha sessiz. 80-100W çalışıyor 110-125W yerine, performans olarak da fark 0, bu sıcaklarda bayağı iyi oldu. yapacaksan curve düzleştirerek yap frekans kilitleme yöntemini göstermişler hep.

belki win10'da öyledir ben win11 preview kullanıyorum onu da düşün.

uv denedim de tad alamadım çok düşürsen mavi ekran veriyor az düşürsen bir işe yaramıyor.oynadığım oyun genelde overwatch ve kart 2080 super olunca %60 power limit bile yapsam sabit 144 fps oynatıyor 60 dereceyi geçmiyordu son dönemde bakmadım.benim sıkıntım işlemciyi 1.7 ghz yapamamak.win10'da güç tasarrufuna alınca oluyordu win11'de olmuyor.29.5 oldu şimdi ortam su soğutma boşta 31 normal e oyun oynuyorsun 33 34 de normal ama nasıl bir profil yaptılarsa 34 gördü mü %100 2400 devir yapıştırıyor su soğutma.oyunda duyamazsın da oyundan çıkınca kafa ütüleyen bir şeyle karşılaşıyorsun.ona profil ayarlamaya çalışıyorum bu sıcakta 33 34 normal karşim bi sakin ol diye.baharda 39 40 derece oluyordu işlemci 1.7 iken oyunda ve bu hız bile overwatch'a yetiyor 2k ultra epic karışık.

• overwatch için oyunun kendi içinden limitle hocam gpu kullanımı %97-98 olmasın yani, gpu tam yüke girince input lag yaşatan sayılı oyunlardan biri.

power slider'ı da daha yeni gördüm 1.7'ye düşüyor bende ama kolay kolay çıkmıyor. Amd Agesa 1.2.0.3 patchA - patchB boştayken sıcaklıklarda çok fark etmedi, voltaj da aynı, güç tüketimini de 3-4W anca etkiliyor ama yavaşlığı hissediliyor, çok dayanamadım zaten ama sıcaklık zıplaması olmuyor sadece o da benim için önemli değil hava soğutma var fan eğrisini de ona göre ayarladım. sıvı soğutma kullanmadım önce bilmiyorum ama özelleştirilemiyor mu fan ayarı?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.