Şimdi Ara

2.4.0 Yaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şunu belirtmeliyim ki genel olarak ele alındığı zaman 2.4.0 oyuncu kitlesini fazla heyecanlandıramadı lakin Blizzard nedense bu patchin muazzam olduğu konusunda ısrarcı.Peki bize ne sunuyor bu yeni yama;

-Bazı yeni bölgeler ve bountyler ile Advanture Mode geliştirilmiş.ACT V'de Greyhollow Island adında tamamen yeni bir bölge var.
    -Yeni boyuntyler bölgeler ile birlikte tabi ki yeni yaratıklarda çıkıyor karşımıza.
    -Güncellemenin en büyük etkileri ise Set ve Legendary eşyalarda.Kimi setler classa özel olurken kimi setlerin özellikleri değişiyor.Özelliksiz Legendaryler yeni özelliklerine kavuşuyor.Bu yama ile kırktan fazla yeni özellik ekleniyormuş.Crusader 2 adet flail-shield setine sahip oluyor bu yama ile ve 2 adet mevcut takı setinin özellikleri değişiyor.
    -6 parçalık setimizi tamamladığımız taktirde girebleceğimiz Set Dungeonlar geliyor.Bu zindanların random değil tamamen sete ve classa göre hazırlandığı ve bu zindanlarda set eşyalarınızın özelliklerini sonuna kadar kullanabileceğiniz belirtilmiş.Bu zindanlardan ne elde edileceği konusunda çok kesin bir bilgi yok ya da ben göremedim.Kozmetik bir ödülün yanında setinizde ustalaşınca daha değerli kazançlar elde ediliyormuş.
    -Bir miktar para karşılığı ki bu paranın muazzam derecede aşırı olduğu söyleniyor Griftler Empowered Grift oluyor ve 3 yerine 4 gem geliştirme hakkı sunuyor.
    -Bildiğiniz üzere buff kısmı çok karmaşıktı.Buna bir el atmışlar.Koskoca bir patch ile gelmesi de ilginç tabi.
    -Banka genişliyor.Sezon karakterleri için artık yeni bir alan geliyor.Tabi bir görmek lazım patch notlarından fazla anlaşılmıyor.
    -Sezondaki karakterler sezon bitince non-season ve 1 level oluyor.Üstündeki tüm eşyalar mail ile non-season karakterinize geliyor ve 30 gün içinde almazsanız gidiyor.Niye derseniz hiç bir fikrim yok.Anlayan bana da anlatsın.
    -Action Combat geliyor lakin hiç bir çekiciliği olmadığını düşündüğüm için açıklamaya üşendim :D
    -Demon Hunter için yakın dövüş odaklı bir set geliyor ki bunu sağır sultan bile duydu zaten :D

Peki bu patch ne zaman gelecek derseniz PTR önümüzdeki haftalarda geliyor.Yakında belli olur.

Eğer eksik ya da yanlış bir bilgi vermişsem lütfen belirtin elimden geldiğince Blizzard'ın patch notlarından çevirmeye çalıştım.Hata yapmış olmam olası.

• fazla birşey yok gibi . sezonun bitiş tarihi ne kadar sonra olabilir ?
  • En az 2-3 ay daha yeni patch beklemeyin.. Ptr hemen başlasa bile 2 ay sürer.
  • amman vallaha sıktı ıyıce
  • quote:

Orijinalden alıntı: WBT Prometheus

fazla birşey yok gibi . sezonun bitiş tarihi ne kadar sonra olabilir ?

Aralık sonunda biticek Sezon 4.
  • 2 - 3 ay ptr yapıyor adamlar.Yapın 2 hafta düzeltin bugları,ekleyin itemları bitsin işte.baktınız çok dengesiz buildler falan çıktı piyasaya hotfix falan yaparsınız.Ne gereği var oyunun o kadar süre ptr de kalmasına.
  • mıllet ptr ı oynuyor
    sonra oyuna doyuyor

ptr bıtınce kımsecıkler yok

kımsecıklerın olmadıgı zaman oynamaya calıs

sonra millet neredee

hadı mılletı gerı getırmek ıcın bı patch yapalım :D
  • Gold'un işe yarayacağını tahmin edebiliyordum. Bir sonraki adım oluk oluk gem kullanarak yapılabilecekler. Sarı materyal bitti diye yüzük craft edip kırmaktan başka işlere de yaramalı bu 5000'er gem'ler.
  • PTR da daha ziyade buildler test edilip patch gelir gelmez hızlıca belirlenen item için uğraşılıyor ki leaderboarda önden yerleşsinler.Casual bir player olduğum için PTR a hiç ellememeyi düşünüyorum.Zaten bütün buildlere kolayca ulaşabiliyoruz artık.
  • "-Act I ve Act III iki ek bölgeyle genişliyor: Royal Quarters ve The Eternal Woods. Act V'e ise tamamen yeni bir bölge, Greyhollow Island ekleniyor. Bu üç eklenti yanlarında 150'den fazla yeni Bounty'yi de getirdiğinden Adventure Mode'a büyük katkıları var aslında.
    -Blizzard bu aralar kendine setleri yenilemeyi görev biçmiş durumda. 2.4.0 ile de Thorns seti Crusader'a özel hale geliyor ve Demon Hunter'lar ilk yakın dövüş teşvik eden setlerine kavuşuyor. Bununla da kalmıyor Blizzard ve "Set Dungeons" adında yeni bir özellik ekliyor oyuna. Sınıfınızın setlerinden birinin 6 parçasını da tamamladığınızda kadim bir zindana giden yolu gösterecek bazı ipuçları alacaksınız. Zindanı bulduğunuzdaysa setinizin tüm özelliklerini sonuna kadar kullanarak "Mastery" denen bazı zor görevleri yerine getirmeye çalışacaksınız. Tamamladığnız her Mastery'nin ucunda daha büyük ödüllerin beklediğini söylememe gerek yoktur herhalde?

-Bir diğer yenilik elinizdeki fazlalık paralarla Greater Riftlerinizi artık "Empowered" hale çevirebilecek olmanız. Eğer Greater Rift'i zamanında bitirebilirseniz Gem'inizi upgrade etmek için 3 yerine 4 şansınız oluyor böylece. Ancak Rift zorluğu arttıkça vermeniz gereken para da artıyor. Grift 75 seviyesinde 450 milyon gibi uçuk bir miktar isteniyor mesela. Peki neden o kadar çok parayı bu işe harcayasınız? Onun da cevabı Kanai's Cube'e yeni eklenen bir tarifte yatıyor: Legendary gemlerinizden birini feda ederek istediğiniz bir Ancient eşyaya ana yeteneğinizi ekleyebiliyorsunuz. Tabii gem'inizin rank'i kadar...

-Sezonlarla ilgili güzel gelişmeler de mevcut. Bugüne kadar oynadığınız her sezon için ekstra sandık alanı, yeni sezon düzenlemeleri ve karakter slotlarınızı şişirmek yerine önceden kastığınız karakterleri sezonda 1. seviyeden tekrar başlatan "Season Rebirth" gibi gelişmeler de yamanın getirdikleri arasında.

-Buff arayüzüne gelen güzel gelişmeler sayesinde gereksiz buffların kapladığı yer sorunu ortadan kalkmış. Artık sadece işimize gerçekten yarayacak buffları görüyoruz.

-Diablo III'ün konsol versiyonlarında mevcut olan "Action Combat" nihayet PC'lere de teşrif ediyor. Bilmeyeler için anlatalım: PC'deki Kill Streak sistemi gibi çalışan bu sistem aslında sizin aralıksız ne kadar yaratık kestiğinize bakarak size bir bonus tecrübe puanı biçiyor. Bir yandan da sizi daha hızlı olmaya teşvik ettiği için normal kill streak sisteminden daha keyifli ve getirisi de daha fazla üstelik. "

• bir kamyon eşyamı kırmamın sebebi olan yetersiz kasa halâ aynı derecede ise bir değeri yok yamanın benim için. zaten o kadar sıkıldım ki oyundan giresim bile gelmiyor..
  • Aslında 20 25 bölümlük bir banka yapsalar.Bir bölümün slot sayısı sandıktaki ile aynı olsa, bankadan bölüm açmak istediğimizde ise 100 m gold versek böylece gold kasmak içinde bir amaç olurdu.
  • ''Griftler Empowered Grift oluyor ve 3 yerine 4 gem geliştirme hakkı sunuyor. '' Bu şecenek bana çok saçma geldi. Onca gold vereceğime bir tane daha grift atarım.. Neden onca gold harcayayımki. Ne acelem var ?
  • Blizzcon diablo 3 sunumunu izledim ve gereksiz bir patch. Koskoca Blizzcon'da bu sunumu yapmaya utanmamışlar. Bir tane video yok. Adam gibi tanıtacak bir şeyde yok. İnternet sayfalarında yazsalardı keşke.. En azından hayatımın 57 dakkası bu kadar boşa geçmezdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufoz31

''Griftler Empowered Grift oluyor ve 3 yerine 4 gem geliştirme hakkı sunuyor. '' Bu şecenek bana çok saçma geldi. Onca gold vereceğime bir tane daha grift atarım.. Neden onca gold harcayayımki. Ne acelem var ?

Yüksek grift'i arada sırada yapan, genelde speed yapan arkadaşlar için fena sayılmaz, altını harcayacak başka yer yok zaten. Toplamda 100 milyara yakın gold oldu.

3 grift'te 1 tane grift bedava oluyor, kullanım alanı kısıtlı olsa da gem yükseltmek için acelesi olanlara cazip gelebilir. Malûm, gem'ler oyuna doğrudan çok etki ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 8 Kasım 2015; 0:39:30 >
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Oyun'a adam gibi yenilikler getirirsin, bu gibi küçük değişiklikleride yaparsın olur biter.. Birde utanmadan Blizzcon'da tanıtıyorlar. Dün Blizzcon direct tv'de geme direcktör 1 saat soruları yanıtlıyacaktı. Twitter sayfasında hemen hemen herkesin sorusu new expansiyon oldu.. Acaba cevap verdilermi :)
  • Haklısın tabiî de ben sanırım bardak nerde lan ya da bu bardağın yarısı boş demek yerine bardağın dolu tarafına bakıyorum. Hani adamlar bir şey yapmış onu değerlendirelim diye demiştim. Daha radikal şeyler getirilebilirdi, madem RoS yaparak oyunu bambaşka bir hale getirecek kadar makyajlayabiliyorsun, bize sürekli tünellerde sürünmeyeceğimizin, lag olmayacağının sözünü de verebilirlerdi. Gerçi yine bu da oyunu güzelleştiren bir şey olmaz, zaten kendilerinin yaptığı, daha önceden olmayan sorunlardı bunlar.
  • Bu arada, empowered greater rift ile +1 değil, +4'e kadar gem yükseltilebilecek parasıyla. (Düzenleme: Şimdi 2.4 yeniliklerini okurken fark ettim, cümleyi okur okumaz gelip buraya yetiştirerek yanlış çeviri yapmışım, birer tane artırılıp dörde kadar upgrade şansı elde edebiliyormuşuz. Yani 4 tane daha değil, toplamda 4 tane. İngilizce ile kavgalı olmayanlar için membası: "you’ll increase the number of possible Legendary Gem upgrades at the end of a successful run by one, to a maximum of four.")

Oyun iyice Türkiye'ye benziyor. Geçen her gün güçlü daha da güçleniyor (Paragon, yaptığı yapabildiği speed grift ve kazandıklarıyla), güçsüzün palazlanması daha da uzun sürüyor.

Küp sayesinde bizim de bitimiz kanlandı. Ama düzgün kasmayan, materyal nasıl farmlanır bilmeyen arkadaşlar zamanla oynaya oynaya farkında olmadan biriktirdikleri kaynakları harcıyor, artık bir daha ne zamana o kadar kaynak toplarlarsa.

Bir İngiliz arkadaş vardı, çok seri bir şekilde 51 set über yaptığımız. Kendisiyle sohbet ortamı yakalayınca (51 seti yapmak üç saat falan sürdü galiba, sohbet etmesek geçmezdi) konu birkaç ay önceki hafta sonunda çift cache olayına geldi. Adam hem onu kaçırmış, tatildeymiş hem de ondan önce hiç bounty farm yapmamış, toplamda sadece her birinden 30-40 tane legendary material toplamış ki cube'te item kullansın diye. Bu adam için iyi item düşürme yolu ya şansa ya da arkadaşlarının yardımıyla. Aynı oyun süresine sahip adam ise çoktan üç karakter dizdi bile.

Speed grift şahane bir olay. Biz kaymağını yiyoruz ama kaymağın da kaymağını (creme de la creme) yiyenler var. Benden 100 saat fazla oynamış adamın paragonu 1560 iken benim 1100'e yaklaşmış bir vaziyette. Benimle aynı oyun süresine sahip olup 750 küsür paragona sahip olan arkadaşım var. Gift düşünce hep bana veriyor, 60 tane gift oldu

Patch 2.4 benim ilgimi çekti. Kesinlikle ilk günden itibaren sezon oynayacağız demektir. Sezon olayını revize etmelerini tecrübe etmek için şimdiden meraklanmaya başladım. Daha sezonun bitmesine bir buçuk-iki ay var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 8 Kasım 2015; 22:36:59 >

• Açıkçası sezonda yol almanın en hızlı yolu nedir diye bir rehber hazırlansa hayır demem doğrusu.Özellikle benim gibi bırakıp bırakıp başlayanlar için nedense eski alışkanlıklar biraz baskın geliyor olsa gerek.Ben hala rift farm yapmak zorunda gibi hissediyorum kendimi.Key ya da bounty girdiğim zaman sanki boşa kürek çekiyormuşum hissine kapılıyorum birden Biri çıkıp goblin farmlayalım dese tamam derim o derece
  • Son haftalarda ben de öyleyim, özellikle paragon 900'ü geçince çok da umursamamaya, olayın teori kısmına yoğunlaşmaya, sürekli yüzükleri, item'ları değiştirmeye, barbar'larda optimum ias, cdr ve area damage seviyesini bulmaya çalışıyorum, Arachyr build'leri deniyorum falan. Casual oyuncu olmak da iyidir. Diğerleriyle yarışacağım diye kendimizi paralamaya gerek yok, en iyi ya da en ünlü olamadıktan sonra 200 paragon'dan gelecek olan 1000 main stat gelmeyiversin. Sonuçta biz uğraşsak 80 speed yapacağız ama adamlar 83'ü 10 dakikada kesiyor, hep daha iyisi var.

Bu oyunda sizi eğlendirecek seviyede kalmak iyidir. Yoksa hırslanıp istenilen seviyeye de gelinemeyince oyundan soğuyor insan. Akşamları iş çıkışı yürümek ya da eve gidince 10-15 şınav çekip yatmak gibi görmek gerek oyunu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.