Şimdi Ara

bios pilinin bitip bitmediği nasıl anlaşılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
30.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • EVET PİL BU MODEL AMA PİL BAZEN BİTMEDEN BIOS KAFAYI YEMEYE BAŞLIYOR ÇOK BAŞIMA GELDİ BIOS UPDATE YAPIYORUM SONUÇ AYNI PİLLİ DEĞİŞTİRİYORUM GENE AYNI
    quote:

Orjinalden alıntı: axiadam

Her açılışta CMOS error aliyorsaniz pil bitmi$ demektir.
    CRC2032 idi pil modelide sanırsam.

• ya her açılışta öle ayar falan bişe istemio benden...gayet normal kullanıyorum...sadece ayarlıyorum saati bi kaç kere açıp kapattıktn sora bi bakıyorum alakasız bi saat gösterio...gmt ayarları falan doru kontrol ettim onları...amerikadan aldım ben bunu garantisi burda geçmez kendim halletmek zorundayım :( ya da götürcem bi dolu para bayılttırcaklar
  • arkadaşım pc açılmaz..disk okuma hatası verir..
  • ARKADAŞLAR BİOS PILI BITIK ISE BILGISAYARINIZ AÇILIŞTA DİSK OKUMA HATASI VERIR.SEN ALTTAN PC YI RESETLERSIN KARŞINA F1 TUŞUNA BAS DIYE BIR UYARI ÇIKAR..ONUN USTUNDE DIKKATLI BAKARSAN CMOS checksum error - defaults loaded DIYE BIR HATA VERIR.. BIOS PILI BITIK UYARISI YANİ..TAKARSIN FORMAT CD SINI BIOSA GIRERSIN ORDAN CD ILE BAŞLATI SEÇERSIN...ENTER DERSIN BAŞLARSIN FORMATA NORMAL ADIMLARDA ILERLERSIN..KARŞINA SAAT TARIH AYARLARI ÇIKAR ORDAN NORMAL GUNCEL TARIHI SAATI YAZARSIN BASARSIN FORMATI PC AÇILIR...HADEE EYWALLAAHH..PILI DE ETESI GUN DEGIŞMEYI UNUTMA :)
  • bazen açılışta bende de CMOS checksum error - defaults loaded diyor ama her açılışta değil bios pilini mi değiştirmem lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Breakst- -- 10 Mart 2013; 9:24:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: spenx01

teknik servise götürsen daha iyi olur. sebebi bir sürü şey olabilir. yetkili servise götür bence.

Bence de en garanti yolu bu. Pek aran yoksa donanımla ve laptop diyorsan servise götür.
  • Kardes En guzel Yontem Kucuk led lambalar varya mesala hdd yada power lambası ucuna kablo tak pile değdir yanmıyorsa bıtmıştır bios ve saat sıfırlanıyor diye illa pil bitiyor demek değil bazen onu anakarttan da yapıyor bazen kusmos jampırından yapıyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.