Şimdi Ara

BİOS Q-Fan Control 'Disable' Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows açılışta dos ekranına geldiğinde fan dönmüyordu.
    BİOS a girip "Cpu Smart Fan Control" ---> Disable" yaptım şuan son hızda dönüyor.
    Bunun İşlemci fanına bir zararı olurmu sizce eğer olursa ayarlardan tekrar "Enable" yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coming -- 20 Temmuz 2009; 21:23:51 >

• smart fan özelliği işlemcin ne kadar ısınırsa o kadar hızda fanın devirli dönmesini sağlar disable yaparsanda max hızda döner ama bi zararı olmaz sadece ses artar biraz o kadar birde güç tasarrufu
  • teşekkürler
  • sürekli yüksek devir zamanla motora zararı verebilir
    bir çok anakart; dos gibi işlemlerde işlemci yükü az olduğunda fanı durdurabilir
    bu gayet normaldir
  • Fanı durduruyor ama format ekranına geldiği zaman çalışması gerekir diye biliyorum o biçimlemeyi bitirirken bile fan dönmüyor bu problem
  • ben sessiz bir fana sahip olduğumdan o özelliği disable yaptım. ayrıca AKREPmt. arkadaşımın dediği gibi cpu fanlarında MOTOR vs şeyler yoktur fan, çekilen akımın sonucunda tellerde oluşan manyetik akımın birbirini itmesi ile döner.yani motormuş yok dişlileri yanarmış felan yoktur zaten cpu fanlarında motor olsaydı kulak burun boğazcılar zengin olurdu
  • sorun olmaz bilgisayardan dahamı iyi bilicen :)) şaka maka bişey olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Keep Current Ve Force Bios Yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ne güzel anlatmışsın
    akım verilen tellerin elektromanyetik alan oluşmasıyla oluşan itme gücüyle çalışan sistem motor değilmidir çok bilmiş arkadaş
    ben motorlarda dişli mi var dedim
    ayrıca dişli veya motor yanar diyen de olmadı
    bir alete zarar vermek için illa yanması mı lazım

quote:

Orijinalden alıntı: flytime

ben sessiz bir fana sahip olduğumdan o özelliği disable yaptım. ayrıca AKREPmt. arkadaşımın dediği gibi cpu fanlarında MOTOR vs şeyler yoktur fan, çekilen akımın sonucunda tellerde oluşan manyetik akımın birbirini itmesi ile döner.yani motormuş yok dişlileri yanarmış felan yoktur zaten cpu fanlarında motor olsaydı kulak burun boğazcılar zengin olurdu

• akrepmt nin dediği doğru fan yanması veya zarar vermesi mümkün değil bobine giden akım vasıtasıyla manyetik güçle çalışır çok yüksek devirde sadece bilyası zamanla ses yapabilir ömründen yer yüksek devirde çalıştırma ile alakalıdır Cpu Smart Fan Control ise enable olması daha iyidir bir zararı yoktur ısı ile otomatik hareket eder ilk açlışta işlemci ısınana kadar belli bir duraklama devresi vardır belli bir dereceden sonra hareket eder çok ısınınca yüksek devirde çalışır
  • Eskiden SMART Fan Controller mı vardı anakartlarda? Tabikide hayır.Herhangi bir aşınma mı oluyordu ? Evet ancak sıradan toz kir ve yağ ihtiyacı gereken durumlar.O yüzden fanını istediğin devirde çalıştırabilirsin herhangibir problem olmaz.Bu tür SMART Fan ısı sensörlerinin iki amacı vardır
    • Güç tasarrufu sağlamak
    • Sessiz bir PC
    fanlar uzun zaman kullanılıpda eskimesin gibi bir amaç güdülmemiştir bu teknoloji oluşturulurken.
  • eskiden bir işlemciyi fansız da çalıştırabilirdin
    voltajları çok düşük olduğu için fazla ısınmaz ve aşırı soğutmaya ihtiyaçları yoktu
    zaten minik bir fan vardı
    şimdi öyle mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.