Şimdi Ara

BIOS SATA HARDDISK İ GÖRMÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
12.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartım ASUS P5RD1-VM , SAMSUNG 80gb SATA harddiski bios ta bir türlü göremiyorum ;boot menüsüne geldiğimde 1-)CDrom :PHILIPS , 2-)RAID:SAMSUNG 3-)Floopy olarak görünüyor .Bu anakartta raid nasıl iptal olur. Diğer forum yazılarını da okudum önerilerin hepsini denedim. Sata tanıtım disketi oluşturup ,xp kurulum cd sini çalıştırdım ve hatta format bile attım xp yüklemeye başladı ama bir aşamada M5287.SYS cd den kopyalanamıyor yazdı ve kurulum durdu.Kuruluma bu dosyayı atlayarak devam etmek istediğimde ,restart oldu ve bilgisayarınız zarar görebileceği için kurulum durduruldu gibi bişey yazdı. Raid iptalini yapabilirsem veya biosta sata+pata diye birşey olmalıymış onu bulabilirsem çözülecek gibi ama bulamıyorum .Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• sanırım ana il giriş ekranında ide configurasyon vardı ordan seçebilirsin..
  • selam..Sen zaten kuruluma başlamışsın..M5287.SYS dosyasını okuyamadığına göre cd'de hata olabilir.
  • biosunda mutlaka sata hdd için bir yer vardır. Orayı bulup satayı etkin hale getireceksin. Sata IDE3-4 slotu olarak bios ana ekranında geliyor boot olarak ta sata Hdd yi sececeksin benimde başıma gelmişti. Ayrıca kurulum yaparken başka ide hdd varsa devreden çıkar kurulumdan sonra takarsın.
  • Teşekkürler. Ben bios u biraz daha kurcalayayım en iyisi . İki cd denedim ikisinde de aynı şey oldu. Başka önerisi olan varsa alabilirim .Şuan bilgisayar evde olduğu için önerileri akşam uygulayacağım.
  • Bios görmüyorsa Xp kurmaya çalışmanın manası yok.Önce biosun görmesi lazım.Bios menüsünde İntegrated peripherals kısmında Sata'yla ilgili menüyü enable yapacaksın.Eğer onu da yaptığın halde görmüyorsa büyük ihtimal harddisk bozuktur ya da kablolarda bi problem vardır.
  • eğer anakartta raid seçeneği(aktifse) varsa kapat.nforce 4 lerde filn öyle oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ARKADAŞLAR YOK MU BAŞKA ÖNERİSİ OLAN , BU ANAKARTI KULLANAN ?
  • problem çözüldü. windows cd de problem varmış üçüncü cd denemesinde başardım. Bu anakartta hdd biosta görünmüyormuş ,direk raid olarak tanınıp disket yardımıyla windows kuruluyor. yardımlar için teşekkür..
  • geçmiş olsun..
  • o anakartta önce cdsinden boot edip bir diskete sata raid sürücülerini yüklemen gerekiyor.
    sonra xp yüklerken ilk gelen ekranlardan birinde F6 tuşuna basıp 2. parti sürücü yükleycem diyosun. ve disketteki sürücüyü gösteriyosun.
    böylece sata hdd yi görüyor. ben de bunu bulana kadar göbeğim çatlamıştı.
  • ASUS P5-RD1 BİR ANAKARTTA RAİD YÜKLEMEDEN HAYATTA OLMAZ BENİM DE BAŞIMA GELDİ ALLAHTAN SONRADAN UYANDIM RAİD Lİ OLDUĞUNA KISAYOLU DA ŞU İNTERNETTEN İNDİRMENİZE GEREK YOK ANAKART CD SİNİ BOOT ET KARŞINIZA 1-2-3-4-5-6 SIRA SIRA ŞEYLER YAZAR FLOPPY İÇİNE DİSKET AT 1 SEÇ O DİSKET ATAR RAİD DRİVER INI ONDAN SONRA WİNDOWS U KUR F6 BAS RAİD ORDAN GÖSTER

WWW.DRAYTEKTR.COM VOİP TEK
  • teknik servise bios güncellettir
  • Arkadaşlar bilgisayarda disket sürücü yoksa nasıl sata raid disketi oluşturacağız? Yani bunun cd alternatifi vs falan yok mu?..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.