beyler ben bios'sumu upgrade etmek istiyorum ama ne yapmak gerekiyor ve nelere dikkat etmeliyim bilmiyorum.birde gerekli olan dosyaları hangi sitelerden bulabilirim? yardım ederseniz sevinirim. biosumun tipi:<font size='3'>Award Modular BIOS v6.00PG</font id='size3'> chipset : <font size='3'>Intel 440BX/ZX rev </font id='size3'>
anakartının sitesine bak orada kesin emin olduğun dosyayı çek yanlış bir dosya çekersen anakartını uçurabilirsin awdflash.exe büyük ihtimalle biğs dosyası ile beraber gelecektir <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by chaos51</i> <br />
beyler ben bios'sumu upgrade etmek istiyorum ama ne yapmak gerekiyor ve nelere dikkat etmeliyim bilmiyorum.birde gerekli olan dosyaları hangi sitelerden bulabilirim? yardım ederseniz sevinirim. biosumun tipi: <font size='3'>Award Modular BIOS v6.00PG</font id='size3'> chipset : <font size='3'>Intel 440BX/ZX rev </font id='size3'> <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
ben de bios update etmek istedim ama ankart çok eski olduğu için uygun bios bulamadım biosum award modular 4.51PG idi ve ben bir yerden bulduğum award modular bios 6.0 yukledim ve bilgisayar bir daha açılmadı.. ne yapabilirim.. bios u tekrar naıl yazarım veya yeni bir bios çipi bulabilir miyim .. teşekkürler...
ankatrtın sitesine gir orda upgrade bolumunde bios seçimine gir. genelde her şeyi adım adım anlatıyorlar. yani senin board için hangi bios versiyonu var ne işe yara gibi. ingilizce biliyorsan upgrade etmeni tavsiye ederim. ama ,ingilizce bilmiyorsan yapma derim. birde bios neden upgrade edeceksin o çok önemli canım sıkıldı bios upgrade edeyim diye sakın upgrade etme. neden mi çünkü bios un yazma sayısı var bu limiti aşarşan (mesela 5 yazma gib) bios yanar.. yenisini alırsın 30 milyon lira şuan...en az ama dersenki abi ben bios upgrade edince benim kart atıyorum 2000 ,işlemciyi destekleyecek o zaman upgrade et. yada şu iş için kullanacam. ama sakın durup duururken upgrade etme derim...
sayın darkmemo sanada şunu tavsiye edebilirim, ilk olarak.bios upgrade sırasında geri dönüş içinbir sistem disketi ve eski biossun bir kopyası olması gerekiyor. ( tabi upgradeden önce bios backup aldıysan :)) buradan geri dönüş var...!bu bir. 2, başka bir arkadaşının makınasında biosunu yazabilirsin. 3, bios chipini cıkartıp bilgisayarcıya (kadıköyde) götür. orada çift bioslu pclerde hemen yazarlar istediğin versiyonu. son ihtimalde bios chipin yanmış olabilir. yenisini alman gerekebilir.