Şimdi Ara

Gigabyte anakart bios onarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ana biosum çöktüğünden yedek biosu kullanıyorum. bunun için pc her kapatıp açtığımda power ve reset tuşlarına aynı anda basarak yedek bios a geçmem ve bios ayarlarını tekrar yapmam gerekiyor. ana bios u nasıl onarabilirim? Anakartım: Aorus X470 gaming 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 1 Haziran 2019; 17:51:49 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gigabyte Anakart BIOS Onarımı

Gigabyte anakartın BIOS'u zarar görmüşse veya arızalanmışsa, sistemin düzgün çalışmasını önleyebilir. Neyse ki, Gigabyte anakart BIOS'unu onarmak birkaç basit adımla mümkündür.

Gerekli Malzemeler:

• USB bellek (en az 1 GB)
    • Q-Flash Plus BIOS güncelleme yardımcı programı (Gigabyte anakartının destek sayfasından indirilebilir)
    • En son BIOS dosyası (anakart modeliniz için Gigabyte web sitesinden indirilebilir)

Adımlar:

1. USB Bellek Hazırlama: USB belleği FAT32 dosya sistemiyle biçimlendir.
    2. BIOS Dosyasını Kopyalama: İndirilen BIOS dosyasını USB belleğin kök dizinine kopyala.
    3. Q-Flash Plus'ı İndirme: Gigabyte anakartının destek sayfasından Q-Flash Plus BIOS güncelleme yardımcı programını indir. USB belleğe kopyala.
    4. Sistemi Kapat: Bilgisayarı kapat. Anakartın üzerindeki güç kaynağı anahtarını kapat.
    5. USB Belleği Tak: USB belleği anakartın arkasındaki USB 2.0 veya 3.0 bağlantı noktasına tak.
    6. Boot Tuşuna Basma: Anakart modelinize bağlı olarak "F12", "Del" veya "Esc" tuşuna basarak önyükleme menüsüne gir.
    7. Gigabyte Boot Tuşunu Seçme: Önyükleme menüsünden "Gigabyte" önyükleme tuşunu seç.
    8. Q-Flash Plus'ı Başlatma: Q-Flash Plus yardımcı programı yüklenecektir.
    9. BIOS Dosyasını Seçme: USB bellekteki BIOS dosyasını seç.
    10. Güncellemeyi Başlatma: BIOS güncelleme işlemini başlatmak için ekrandaki talimatları takip et.
    11. Güncellemenin Tamamlanması: İşlem tamamlandığında, anakart kendini yeniden başlatacaktır.

BIOS onarımı başarılı olursa, sistemin normal şekilde çalışmaya başlaması gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Anakartın üzerinde bios a bios b arası geçiş yapan switch tuş yok mu? Bir seferden b ye alırsın hep ordan başlar diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk açılış işleminde uzun süre beklediğinizde her hangi bir uyarı veriyor mu? Yoksa direkt yedek biostan mı açıyor? Normalde sadece rom dosyası bozuksa, yedek biostan geri yükleme yapması lazım. Ama chip gittiyse servise gitmeli.

• msb_bjk kullanıcısına yanıt
    öyle bir switch bulunmuyor hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herhangi bir uyarı vermiyor. power ve reset tuşlarına aynı anda 5 saniye civarı basıp bırakınca yedek bios a geçiyor. ben sorunu çözdüm bu arada. yedek biostan en güncel bios sürümünü indirdim. yeniden başlatıp tekrar yedek biosa geçirdim ve oradan q-flash a girdim. oradanda ana biosu güncelledim ve sorun çözüldü. biosu onardım yani. katkılarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 1 Haziran 2019; 19:55:6 >
  • Hımm, bende deneyeyim bakayım. Olur ya ilerde benzer bir durum benim de başıma gelebilir. Yedek biosun qflashında ana biosu güncelleyebildiğimizi bilmiyordum.

• hocam anakartın gigabyte ise update bios a bas. q-flash a girince ana biosun sürümü yazıyor. ona aldanma. save bios ise yedek bios için. update bios tan hasarlı biosu onardım ben. bu gigabyte ın dual bios ve rgb si dışında bir marifeti yok. keşke zamanında üstüne az bişey daha koyup asus prime pro veya taichi alsaydım. tecrübe oldu bana da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 1 Haziran 2019; 20:28:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus UEFI bios ile overclock?
    9 yıl önce açıldı
    Asrock bios sıfırlama
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biosun kırmızı tema mı turuncu tema mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 2 Haziran 2019; 4:44:56 >
  • kırmızı. şu z390 larda kullanılan turuncu temalı arayüz çok iyi de, gigabyte işte bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 2 Haziran 2019; 9:34:4 >
  • Emin değilim ama son modellerin hepsinde aynı şekilde olması lazım.

Kırmızı tema backup bios
    Turuncu tema main bios

Emin misin biosların düzeldiğine?

Bence düzelmedi.

• benim anakartta main bios ve backup bios renk farketmiyor. z390 lardaki bios arayüzüne bir bak derim hocam. ben beğendim. bir daha da anakart olarak gigabyte alacağımı pek sanmıyorum.
  • Z390 aorus pro kullanıyorum. Es kaza bi gün backup bios düştüm. Bir türlü main bios a geçemiyordum. Qflash yaptım ve bir daha hiç geçemedim. (Servis iki bios chipini söküp yazarak düzeltti)

Main ile backup bios geçişi (anakart üzerinde switch olmayan modeller için) şöyle,

Bilgisayar boot ederken kapat, bios pilini sök yada pine kısa devre yaptır ve pc yi aç.

• hocam bende boot etme kısmına gelmiyordu işte. cpu led yanıyordu. backup bios a power ve restart tuşlarıyla geçtim. ordan da işimi hallettim :d

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.