Şimdi Ara

MSI 990FXA-GD65 Bios Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Belirli aralıklarla mavi ekran almamdan dolayı (2 gün, 1 hafta bazen 2 hafta) bios güncellemeye karar verdim.Kendi sitesinden LİNK En üsttekini yani Sürüm 20.1 i indirdim.Bu sürümü usb diske atarak masaüstünden kurabildim.Herşey kuruldu res attı kurulum başarıyla tamamlandı dedi ama sistem açılmıyor.

Bios la ilgili görüntü hiç gelmiyor ama delete ye bastığımda biosa giriyorum hiç bir sorun yok.Biosun bütün özelliklerini (Winki dahil) kullanabildim ama boot etmiyor.Fakat save changes bölümünden elimde hdd le başlat dediğimde şu an olduğu gibi açılıyor bilgisayar.Şimdi sorun bu ama çözüm olarak eski ye dönemiyorum.Sitesinden indirdiğim biosların hiç birini M flash özelliğiyle kabul etmiyor.Son sürümde zaten bu sorunu yapıyor.Yardım edecek herkese teşekkür ederim.

• selamlar.bende bios güncellemesi yaptım 20.1 sürümüne.biosu güncelleme işlemi bitti dedi tekrar biosa giremedim.siyah ekranda kaldı.pc ilk açıldığında del tuşuna basınca entering setup ta takılı kaldı.pil sök tak falan işe yaramadı.bios a dahi giremedim.2 gün telefondan türkçe yabancı forumlara baktım çözüm bulmadım.yabancı forumlardada sorunu yaşayan çok kişi var..msi distributörüyle görüştüm kartı aldığınız yerden bize yollattırın dediler.2 3 haftaya yapılmış halde elinizde olur dediler.bende kadıköyde bir bilgisayarcıya eski yaptırmaya götürdüm.bir cihazla denedi yeni biosu kabul etmedi şuan 19 lu sürüm deyim çalışıyor pc :((

bu arada msi bios güncelleme indirilen yere yeni bir uyarı koymuş fakat yüklemekten çekiniyorum.pc hergün lazım oluyor iş dolayısıyla.umarım anlayan bilen biri çıkar.
  • sabah bende yükledim yüklemez olaydım biosa giriyor ama boot etmiyor bios üzerinden hdd yi seçip açıyordum şimdi downgrade yaptım anakart kaput oldu artık hiç açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem650 -- 13 Nisan 2013; 20:30:43 >
  • Mesajları yeni gördüm kusura bakmayın.Bende dos ekranından downgrade yaptıktan sonra harika oldu şuan.25 gün oldu ve tek bir mavi ekran bile almadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ero SenniN

Mesajları yeni gördüm kusura bakmayın.Bende dos ekranından downgrade yaptıktan sonra harika oldu şuan.25 gün oldu ve tek bir mavi ekran bile almadım.

Bende dış modda bir önceki biosu yükledim ve artık hiç açılmadı servise yolladım bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

quote:

Orijinalden alıntı: Ero SenniN

Mesajları yeni gördüm kusura bakmayın.Bende dos ekranından downgrade yaptıktan sonra harika oldu şuan.25 gün oldu ve tek bir mavi ekran bile almadım.

Bende dış modda bir önceki biosu yükledim ve artık hiç açılmadı servise yolladım bekliyorum

Çok ilginç hocam ben baya kullandım öyle bios olmadan winki sayesinde sonrasında usb falana ayarlayıp hallettim şimdi 0 sorun var.
  • bios güncelleme bu kadar lazımmı yav. gerçi arkadaş mavi ekran sorununa çözüm bulmuş. bu tarz sorunlar olmadıktan sonra mümkün değil uğraşıp başımı belaya sokmam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI z77a GD55 RAM SORUNU
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam selamlar usb ile nasıl hallettin biraz açarmısın ben lanet olsun servise yolladım değişim onayı geldi ama hala bekliyor anlamıyorum neyi bekliyor lanet olsun bu adamlara yaa birde burnundan kıl aldırmıyorlar sırasınızı bekliceksiniz diyor ulan küfür edesim geldi ya neyse.
  • abi yok yaa bir daha msi almam lanet olsun.
  • Hocam usb ye dos sistemi boot olacak şekilde ayarlıcaksınız.Ardından bios dosyasını usb ye atın.Sonrasını tam olarak hatırlamadm ama abuse216 gibi bi şey olması lazım msi bios indirdiğiniz yerde nasıl yapılacağı yazıyor o şekilde yaptığınızda gerçekten çok güzel oluyor.

MSI konusuna gelirsek Asus ve Gigabyte kullanmış biri olarak en stabil anakart şuan elimdeki.Gigabyte ta asusta mavi ekrana çözüm bulamadım.Ayda 1 de olsa mavi ekran veriyordu.Ama MSI da tamamiyle çözdüm ve stabil hale geldi.
  • yok hocam ben hala değişim bekliyorum lanet olsun bios la çöken anakartmı kaldı yaa sözde çift bios sözde geriye dönebilen bios özelliği vardı ne oldu tırt oldu ben 2 haftadır anakart bekliyorum değişim onayı geldi ama yenisi gelmedi lanet olsun kaçıncı yüzyıldayızda anakartın biosu bozulur anlamadım. saçma sapan şey bir kere aldım artık ama dahada almam msi ne yazılım desteği var nede bişey gigaybte kullanıyordum ama böyle dertler yaşamadım dedim bir değişiklik olsun msi kullanayım 1 ay olmadı bu oldu.
  • aynı sorunu bende yaşadım acaba değişim mi verecekler süreç kaç gün sürecek

• quote:

Orijinalden alıntı: tornado_27

aynı sorunu bende yaşadım acaba değişim mi verecekler süreç kaç gün sürecek

1 ay sürer ama değişim yapıyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam k.bakmayın ama gd65 ler gayet iyi bios güncellemesinde sorun yaşanan ilk konu bu görüyorum
    masaüstü updateleri hiç sevmem zaten de beyler anakartın açılmaması gibi bir sorun ancak yanarsa olur bios la falan alakası yok

beyler tam çözüm olarak işe yarayacağını düşünüyorum ancak emin değilim. bios pilini başka bir 990fx anakarta takarak açmayı deneyin bi muhtemelen işe yarar ancak şans işi 990fx serisini bilmiyorum pek. 790fx serisinde işe yarıyordu o anakarttan 19 sürümüne dos ekranından downgrade edin muhtemelen olacaktır.

• Ayni sorun bende de oldu

• Bendede aynı anakart var.En son bios yüklü fakat en son biosta cpu voltajı 1.44'te sınırlı.Down bios yapmayı düşünüyorum ama konuyu görünce biraz korktum.Ama windows üzerinden güncellediniz sanırım anladığım kadarı ile?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.