Arkadaşlar yeni bir bilgisayar aldım ve windows 10 içinde yüklü geldi. Ben win 10 yanına ubuntu kurmak istiyorum. ubuntu isoyu rufus ile usb aygıta yazdırdım. Bölüm düzenini GPT, dosya sistemini FAT32 yaptım. Secure boot kapalı. Legacy Support açık. Fakat biosta sadece usb device yazıyor ve onu üste getirdiğimde hiçbir şey olmuyor; win 10 açılıyor. Dosya sistemini NTFS yaptığımda ise bios usb aygıtı görüyor, ama bu seferde minimal bash like... diye bir hata alıyorum. Bölüm düzenini MBR yaptığımda yine bios usbyi görmüyor. Yani her türlü kombinasyonu denedim ama olmuyor. Usb belleği başka bir bilgisayarda denediğimde boot ediliyor. Başka bir usb denedim ama yine olmuyor. Bendeki USb portların hepsi 3.0 acaba onunla bir alakası olabilir mi?
Yardım edecek kimse yok mu?
usb 3.0 ı biostan disable yapıp deneyin.
bunu kapatınca usb 2.0 modunda çalışacaktır. secure boot kapalı demişsin. bazı anakartlarda fast boot diye bi seçenekte oluyor bunuda bulup kapat.
quote:
Orijinalden alıntı: zeki1981
usb 3.0 ı biostan disable yapıp deneyin.
bunu kapatınca usb 2.0 modunda çalışacaktır. secure boot kapalı demişsin. bazı anakartlarda fast boot diye bi seçenekte oluyor bunuda bulup kapat.
merhaba, biosta öyle bir seçenek bulamadım. Sadece usb port açıp kapama var.