Şimdi Ara

Ethernet Kartını Görmüyor ! ! !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
43.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benm pc elektrik gidip gelmesinden dolayı şuan ethernet kartını görmüyor anakartın üzerindeki etherneti kullanamıyorum ne yapmam gerekir format atsam düzelirmi

• bios tan On Board LAN Device seçeneğinin enable olup olmadıgına bak disable ise enable a çek..
  • Aynı sorun bende de var, XP son update'lerini yapıp yeni BIOS yükledikten sonra oldu. BIOS'ta enable görünüyor. Eski BIOS'a geri döndüm gene gelmedi. Driverlar tam, aygıt yöneticisinde alet görünüyor ancak, üzerinde ünlem var.. Update diyince "bu aygıt başlatılamyor code 10" hatası veriyor... Sabah 8 den beri arıyorum, bi çözüm bulamadım...
  • arkadaşlar sistemde overclock varsa default yapıp denermisiniz birde ethernet sürücüsünü tekrar yüklemeyi deneyin bakalım
  • Denedim hepsini olmuyor... Bana XP güncellemeleriyle ilgili gibi geliyor. Yeni BIOS'dan olsa, eski BIOS'u yükleyince görmesi lazım.. Görmüyor... Format çözer mi?

quote:

Orjinalden alıntı: aemless

arkadaşlar sistemde overclock varsa default yapıp denermisiniz birde ethernet sürücüsünü tekrar yüklemeyi deneyin bakalım
  • driverını indirip tekrar kur.ünlem işareti var ise.düzelmesi lazım.ha driverı tekrar kurdun ve düzelmedi ise aç kasanı.bios pilini çıkart.15 dk bekle.tekrar tak ve windowsunu aç bir de öyle dene ok?
  • BIOS pilini çıkarmadım ama Clear_CMOS yaptım jumper değiştirerek. Pili çıkarıncada olmaz muhtemelenya, deniyim bi akşam.

Device Manager'da Network Adapter altında görünüyor, ancak update yapınca "This device cannot start (Code 10)" hatası veriyor. Ethernet girişindeki led de yanmıyor zaten.

quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

driverını indirip tekrar kur.ünlem işareti var ise.düzelmesi lazım.ha driverı tekrar kurdun ve düzelmedi ise aç kasanı.bios pilini çıkart.15 dk bekle.tekrar tak ve windowsunu aç bir de öyle dene ok?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla size verebileceğim tavsiye,indirdiğiniz güncel driverı biryere extract edin.setupından değil de aygıt yöneticisinde sorunluı görünen ethernet kartından driverı güncelle diyerek o klasörü gösterip güncellemeyi deneyin.
    olmazsa ethernet aygıtını kaldırıp yeni donanım ekle diyerek ekleyin ve bir de öyle deneyin.
  • Bilgisayarı baştan kurdum.. Bu sefer ethernet'i hiç görmedi, Code 10 hatası bile vermediki, device manager altında network adapter görünmüyor... Add Hardware Wizard sonuç vermiyor... Bir tane PCI ethernet kartı taktım, açılmadı sistem, reset atıp BIOS'a girdim, onboard ethernet'i disable yaptım açıldı... Ertesi sabah PCI kartı söküp, aldığım yere götürdüm kasayı.. Teknik bi arkadaş açtı Windows'u ethernet yok... Tabii BIOS'da disable olduğunu unutmuşum, restart atıp BIOS'dan enable yaptı etherneti'i, Windows açılınca add hardware'dan tanıttı, driver'i CD'den gösterip yükledi çalıştı bu seferde... Dün akşam 2 kere elektrikler gitti, UPS'in aküsü bitene kadar beklemeden kapattım bilgisayarı... Elektrik gelip, bilgisayar açıldığında ethernet gene yoktu... Add Hardware'a girdim, donanımı görüyor, ancak yine Code10 hatası veriyor. Kapatıp bilgisayarı PCI kartı taktım, BIOS'dan da onboard etherneti disable yaptım yine... Bir süre kullandım, sonra bilgisayarı kapatıp PCI'ı söktüm, BIOS'dan ethernet'i enable yaptım, açtım Windows'u yine yok ethernet.. Yine Code 10 !!!
    Ben bu anakartın ethernet çipinden şüphelenmeye başladım artık... Şimdi götürcem yine kasayı, yine çalışcak orda, iyice gıcık olcam ???

Var mı çaresini bilen, fikri olan, teknik anlamda yorumlayabilecek olan?

quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

valla size verebileceğim tavsiye,indirdiğiniz güncel driverı biryere extract edin.setupından değil de aygıt yöneticisinde sorunluı görünen ethernet kartından driverı güncelle diyerek o klasörü gösterip güncellemeyi deneyin.
    olmazsa ethernet aygıtını kaldırıp yeni donanım ekle diyerek ekleyin ve bir de öyle deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi majaturump -- 24 Mart 2008; 10:55:44 >

• benimde aynı sorun başıma geldi yaa nasıl yapacam
  • quote:

Orjinalden alıntı: huseyin16

Arkadaşlar benm pc elektrik gidip gelmesinden dolayı şuan ethernet kartını görmüyor anakartın üzerindeki etherneti kullanamıyorum ne yapmam gerekir format atsam düzelirmi

Dostum bunun driver felan ilgisi yok gibi hep diyorum UPS kullanın diye.Elektirik oynamasında böle donanımlar gidiyo sebeb çok.Modemden gelen cross kabloda da elektrik var ani bi kesilmede ufak bi kısa devre ethernet kartına elveda.Allahtan 10 ytl değerinde bi kart .Senin kart gitmiş dostum.İçinde bi direnç yandımı gidiyo.Görünüyo olması bişi değil.Hele havalar yağmurlu elektirikler hepten gidiyo.Ups olduğu zaman en azından makineyi kapamak için fırsat oluyor.
  • Ya Arkadaşlar 2 Yerde Aynı SOrun Geldi başıma... İlk gittiğim yerde elektrık yuzunden modemı ve power supply si yandı..Onları degiştirdim.Hersey NOrmal Ama ethernet dıye bısı yok. Aygıt yonetıcısınde de yok ag bağdaştırıcıları dıye bişi... Sonra Yeni Ethernet KArtı alıp taktım. Ilk taktıgımda gormedı kartı.. SOnra Aygıt yonetıcısınden Donanım Değişikliklerini tara dedım bu sefer gordu ama makınayı kıtledı resetledım pc yı bu sefer yenı aldıgım kartı da gormez oldu napcagımı bılmıyorum....
    2. gittiğim yerde ise ılk bılgısayarı actıgıma ethernetı goruodu sonra yenıden baslattım bılgısayarı gine gitmiş...

İki Bilgisayarında D de ghsot yedekleri vardı ıkısınıde tekrar yedeklerını geri yükledim ama sonuc gıne aynı... ilk bilgisayarda elektrıklerın gıttıgı zaman bılgısayar kapalıymıs ne yapıcagımı bılmıyorum Çözüm bulan varsa yazsın.
  • arkadaşlar ethernet cipleri bozulabiliyor elektriksel sorundan dolayı çipler gidiyor..bir görüyor bir görmüyor..yapmanız gereken biostan eski etherneti iptal edip yeni bir kart takın ve xp yi başlatın..sorun olursa xp yi bu şekilde tekrar kurun...genelde oluyor bu problem..

ikinci olarakta driver compatible yani uyumlu sürücüleri deneyin...bir keresinde çok zor kartı tanıtmıştım..ethernet çipin üzerindeki model numarasına göre 3,4 tane driver buldum ve bir tanesi çalıştırdı..
  • arkadaşlar aynı dert bendede var lütfen çözen varsa buraya yazsın....elektrikler gitti geldi...ben UPS kullanıyorum ona rağmen yine ethernet kartı görünmüyor elektrikler gidip geldikte sonra...ne yapacağımı şarşrdım :S
  • yukarı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç tarihe bektınmı
  • yahu aynı şey benim başıma da geldi yeni ethernet kartı aldım şimdi problem yok da bozulan tümleşik ethernet kartı ama ümleşik olan diğer parçalara zarar verir mi mesela ekran kartına?
  • tümleşik olan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.