Şimdi Ara

BIOS VE WINDOWS (sistem) 2. SATA HDD 'Yİ GÖRMÜYOR ![ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Segate 1TB 32mb ön bellek sata bi harddisk aldım taktım yalnız benim anakart Gigabyte GZM 945 modeli ve 4 tane sata girişi vardı eski HDD nin önündeki yere taktım

Bilgisayarı açtım görmüyor harddiski
    Bilgisayarım yönet kısmından Disk Yönetiminden diskleri yeniden tara yaptım ama yine resimdeki gibi ne yapabilirim ?

edit : başlık
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ayrıca bios'a baktım orda da görmüyor :S

yardımcı olabılcek kımse yokmu arkadaşlar
  • 4 tane sata girişi var özellikle birine takmam gerekiyor mu yoksa herhangi biri olur mu
    RESİMLERİ SIRASI İLE EKLİYORUM BIOS AYARLARI DAHİL

BU RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ SATA KABLOLARI BÖYLE BAGLI
    SARI OLAN ESKI HDD... KIRMIZI KABLO ISE YENI ALDIGIM HDD

BU RESİMDE DE POWER SUB ve HDD BAGLANTISI

BU RESİMDE DE BIOS ta "Advanced BIOS features" goruntusu var

BU RESİMDE DE BIOS ta "Standart BIOS features" goruntusu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDKAYA -- 7 Ocak 2010; 21:54:51 >

• Bios sıfırlamyı deneyiniz daha sonra yine olmazsa kabloları değiştirmeyi deneyiniz eğer oda olmazsa başka bir bilgisayara takınızı eğer orda da görmezse harddiskiniz arızalıdır...
  • BIOS sıfırlamayı şimdi deneyeceğim ama sıfırlamadan da olması gerekmiyormuydu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDKAYA -- 7 Ocak 2010; 22:12:47 >
  • BIOS pilini çıkartım taktım açtım yıne gormedı bios ta
  • Hdd' nin çalıştığına dair bir ses belirti varmı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP Laptopta BIOS M2 SSD 'yi görmüyor
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Valla diğer HDD nin sesinden onu anlayamıyorum ki
  • Çekin diğer hdd'nin gücünü. Eğer ses yoksa hdd de problem var demektir. Bios resetleme çözüm olacağını sanmıyorum ayarda problem olsa diğer hdd gözükmezdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

Çekin diğer hdd'nin gücünü. Eğer ses yoksa hdd de problem var demektir. Bios resetleme çözüm olacağını sanmıyorum ayarda problem olsa diğer hdd gözükmezdi

Ben yine olabilecek bir durum söyledim benim başıma çok gelmişti şimdi geriye o zaman kablolar değişme ve harddiski başka bir bilgisayar da denemek
  • Şimdi Güç kablolarını değiştirdim bu HDD yi gayet çalıştırıyor ve şuan bu şekilde açtım PC'yi demekki güç gidiyor HDD'ye
  • quote:

Çekin diğer hdd'nin gücünü. Eğer ses yoksa hdd de problem var demektir. Bios resetleme çözüm olacağını sanmıyorum ayarda problem olsa diğer hdd gözükmezdi

Diğer HDD gucunu cektim power tusuna bastım yeni HDD den 1-2 tıkır tıkır ses geldi sonra sustu HDD.
    Sonra guç kablolarını tek tek değiştirdim hiç bir sorun yok 1. HDD gayet normal çalışıyor şuan çalıştıgı gibi.
    Bide HDD yi alırken kırmızı SATA kablosu verdiler onu çıkardım anakart la birlikte verilen sarı SATA kablosunu da taktım yine aynı
    Aynı zamanda çalışan HDD girişini değiştirdim başka yere taktım yeni HDD yi onun yerine taktım 1. olan yine çalıştı yeni aldığım HDD yine görmedi

Anlacayacagınız HDD ye güç gidiyor 1-2 ses te geldi hafiften bios ayarlarımı yoksa başka bişey mi bilmiyorum ama görmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDKAYA -- 7 Ocak 2010; 23:10:53 >

• ARKADAŞLAR NE YAPMALIYIM HDD ARIZALI MI YOKSA :(

Off ya halbuki ne hevesle almıştımmmm delircem yaaaaaaaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDKAYA -- 7 Ocak 2010; 23:21:54 >
  • 3.5 1TB SEAGATE 32MB 7200 SATA (31000528AS)

FATURA DA yazan bilgiler bu
  • O zaman tek yapacağın başka bir bilgisayarda denemek denerken senin şidiki harddiski çalıştıran kabloları çıkart harddiski denerken o kabloları tak eğer orada da görmezse büyük olasılıkla harddiskin arızalıdır ve hemen garantisi var ise garantiye yolla...
  • Valla daha yeni aldım bi kaç saat oluyor olmadı yarın KASA'yı da alıp götüreyim Miksoset'e değiştiriyorlar mı kendileri mi takıyor orasını onlar bilir.

Yanlız bu jumber filan diye bişey kii ben hiç anlamam benim HDD üzerinde öyle bişey yok :S
  • Kabloları değiştirdikten sonra böyle bir hal aldı bios ayarları

• quote:

Orijinalden alıntı: RedKaya

quote:

Diğer HDD gucunu cektim power tusuna bastım yeni HDD den 1-2 tıkır tıkır ses geldi sonra sustu HDD.
    Sonra guç kablolarını tek tek değiştirdim hiç bir sorun yok 1. HDD gayet normal çalışıyor şuan çalıştıgı gibi.
    Bide HDD yi alırken kırmızı SATA kablosu verdiler onu çıkardım anakart la birlikte verilen sarı SATA kablosunu da taktım yine aynı
    Aynı zamanda çalışan HDD girişini değiştirdim başka yere taktım yeni HDD yi onun yerine taktım 1. olan yine çalıştı yeni aldığım HDD yine görmedi

Anlacayacagınız HDD ye güç gidiyor 1-2 ses te geldi hafiften bios ayarlarımı yoksa başka bişey mi bilmiyorum ama görmüyor

Sorunun kablo ile alakası yok. Hdd arızalı hiç uğraşmayın yarın servise götürün.

• RedKaya

Şimdi Gigabyte'in sitesine girip biraz baktım da;
    bios update yaparsan sistemin diski görme ihtimali var..Neden böyle diyorum;

Download from ... FI 2007/11/27

1. Fix: Some of 1000 GB (1TB) HDDs will be detected size error.

Download from ... FH 2007/05/28

1. Update CPU temperature for ITE8718-GX

Download from ... FG 2007/04/24

1. Support Intel E6420 & E6320 CPU

Download from ... FF 2007/03/13

1. Improve SATA HDD compatibility when system over clock.

Download from ... FE 2007/01/30

1. Better compatibility for over CPU clock to 1066MHz

Enteresan,değil mi?

• Sanırım öyle yapacağım offff yaaa KASAyı da alıp götüreyim mi yoksa HDD yi tek götürsem yeter mi ?

Şimdi KASA yı goturmezsem aynı sorun ya yıne olursa
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.