Şimdi Ara

Bios ve Windows'ta yaşadığım sorunlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sizden yaşadığım iki sorunun kökeni hakkında bilgi dilenmek istiyorum.
    Geçenlerde bilgisayarın başında essay yazarken aniden sistem kapandı. Öyle bir dumur oldum ki hemen power kablosuna falan bir göz attım ama bir sorun göremedim. Sistemi açmadan önce iyice emin olabilmek amacıyla kasadan içeri şöyle bir baktım (Kısadevre falan varmı diye) ama yine sorun yok gibiydi.
    Herneyse sistemi açtım...
    Ben hayatımda böyle bir kasılma görmedim. Sistem açılırken (Bios) cpu'nun modelini gösterdikten sonra "BIOS CHECKSUM ERROR, Defaults loaded..."
    diye her insanı kahredebilecek türden bir mesaj aldım. Hemen reset attım. Bu sefer ise ekran kartı testinden sonra sistem kapandı.
    Böyle yaklaşık 3-5 denemeden sonra ölesine benim volcano'ya elimle biraz baskı yapınca sistem açıldı.
    Şu sıralar başka bir hata mesajı almadım çok şükür fakat,
    Bugün, hatta biraz evvel bilgisayarda tv izlerken birden sistem kapandı. restart'tan sonra sistem açıldığında "Windows was recovered from a serious error" (Minidump driver) hatası verdi.
    Bu iki hata hakkında bilginiz varsa lütfen bir yardım edin yoksa kafayı yiyecem. :(

• islemci kac derecede calisiyor?ya da heatsink haddinden fazla soguk mu?bence sicaklikla ilgili birsey ver ortada...
  • 30C idle 35C loaded.
    Heatsink'te sorun yok...
  • evet o hata O7c hatası yüksek mhzde ani voltaj eksikliği+ve ısınma tabii bunlar bir müddet sonra oluyor adım gibi eminim sen en iyisi mhz'i ve voltajı biraz düşür.
  • "BIOS CHECKSUM ERROR, Defaults loaded..." bu hata interin de dedigi gibi bios hatası.diger hata da bilgisayarın kendini aniden resetlemesinden yani stabilitesi ortadan kalktıgında cıkıyor.cözüm ocyi azaltmak...
    kolay gelsin...
  • Bios u default ayarlarına geri al. sorun düzelecektir. Sonra teker teker kendine özgü ayarları yap. Hangisinde hata veriyorsa sorunu bulmuş olursun
  • +1
  • İyide arkadaşlar siz bir sorsanıza alet oc'limi değilmi diye bir yaw.
    Yok oc falan aptal aptal hatalar veriyordu alet. Ama şimdi sorun düzeldi yinede sağolun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.