Şimdi Ara

BioShock Infinite (2013) [ANA KONU] (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.029
Cevap
9
Favori
50.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burial at sea 2 bildiğin Dishonored gibi olmuş, şaşırdım böyle birşey beklemiyordum. Çok da hoşuma gitti
  • Arkadaşlar merhaba.Konuyu hortlatıyorum kusra bakmayım.

İlk 2 oyunu 3 sene önce oynamıştım açıkcası hikayesi de oyunda gayet iyiydi.
    İnfinite'ye dün itibariyle başladım her ne kadar farklı oyun densede ilk 2 oyun ile bu oyun arasında hikayeler de bağlantılar var oynanış ise temelde aynı gibi
    Yukarda arkadaş diğer dlc için söylemiş olsa da infiniti de de dishonored ile aralarında benzerlik var.Bu tarz oyunlar bana sanat eseri gibi geliyor.Çizimler olsun müzikler olsun gayet hoş ve nostaljik günümüzün saçma aksiyon oyunlarından kat be kat güzel.

Bioshock 1 ve 2 deki ufak kız bildiğin Elizabeth'e benziyor arkadaş hani bilmesem aralarında bir bağ olduğunu düşünmüyor değilim
    Açıkcası dün elizabeth'i kaçırırken bildiğin 2. oyundaki kızı kaçırma sahnesi aklıma geldi kendi karakterim sanki daddy imiş gibi oynadım ufaktan duygulandım.Çünkü 2. oyunun sonu baya duygusaldı (Malum iyi son kötü son vardı)

Merak ettiğim konuda tam olarak bu 2. oyundaki gibi bu oyunda da iyi veya kötü son varmı (Var diye tahmin ediyorum.Çünkü bazı karakterlerin sanırım ölmesine veya bağışlanmasına biz karar veriyoruz ve elizabeth bu kararlardan etkileniyor gibi dün bir karakteri bağışladım(İsmi aklımda değil asker kökenli elektrik gücünü aldığımız vatandaş işte )

Ayrıca Elizabeth savaşlarda baya bir yardımcı oluyor oyunu acayip kolaylaştırıyor.Zor ayarda oynamama rağmen oyun çok basit geldi.Keşke müdahale etmese dedim ama bu yönü de oldukça kullanışlı ve işe yarar.Karaktere iyi den iyiye ısındım Mr dwitt deyişi çok hoş Kendi karakterimin de habire kızı üzmesin den sıkıldım Gidelim işte Paris'e arkadaş allah allah yok kumar borcu varmışta bilmem ne ...

Edit:Oyun Bitti

Yan görevleri hiç kaçırmama rağmen oyunu sanırım biraz çabuk bitirdim Büyük azimle ha bitti ha bitecek derken saati gece 4,30 ettim.Sonu biraz karmaşık bitsede yine sular altı şehrimize geri döndük birde bağlantı yok diyorlar ya Elizabeth'in zamanda aştığı milyonlarca kapı aynı yere değişik yollardan geldiklerini gösteriyor.Oyun sonunda seçim yapabilmeyi bekledim ama ne mümkün bebeği ver diye dikildi odanın başında vermeyince bir şey olmuyor illaki vericen çocuğu kurtalım dedik comstok'tan oda olmadı serçe parmak hikayesini öğrendik sadece
    .Oyun sonunda elizabethler çoğaldı bir taraf comstok bir taraf mr. dwitt dedi yahu ikiside aynı adammıydı
    Bioshock 2 'deki daddy'nin sonunu paylaştık yine kızımız bizi öldürdü(yada vaftiz etti yeniden doğucaz) la havle bir seferde farklı bitsin yahu yine duygusala bağlayan bir son oldu.Her şeyin arkasında iki kardeş bilim adamının olmasıda şaşırttı.
    Tr yamasıda varken muhakkak vakit ayırıp oynayın derim .
    Tek gıcık olduğum mevzuu oyun sonunda seçim yapamama oldu.Sonuçta bir nevi zamanda yolculuk yapıyoruz.Farklı oyun karakteri sergileyerek farklı sonlar yapılabilirdi.

Bugün akşam Brutal Sea Ep. 1 başlıyacağım umarım infinite gibi güzeldir.Tekrar Rapture dönmek güzel olucak.
    Keşke oyun başında da colombia'yı adam gibi gezicek vakit bıraksalardı hemen aksiyona girdik hemen ortalık karıştı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelkurmay89 -- 26 Haziran 2015; 9:39:03 >

• 1 saat önce bitirdim oyunu sonu harikaydı. Tam olark oturmayan noktaları biraz araştırayım dedim demez olaydım adamlar her ayrıntıyı düşünmüş neredeyse.

Comstock'un, Booker çıkması hem bir çok soruyu cevapladı hem de yenilerini ekledi. Mesela kahramanlar evinde(müze) Slate ve Booker sürekli Comstock orada değildi orada biz vardık deyip durdular sonunda anlaşıldı ki aslında o da oradaymış mantıken.

Dlc'ler indirime girse de onları alsam diye bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charles Bartowski -- 11 Eylül 2015; 21:51:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: psycho90

quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army

quote:

Orijinalden alıntı: psycho90

quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army

Arkadaş o son bölüm neydi öyle yaa...Türkçe yama ile oynamama rağmen kafam ambele oldu hikaye çok güzel ama zar zor anladım...hatta anlamadım desem yeri son bölümü 3. tekrarda geçtim ancak bi sorum var...beni aydınlatırsanız bu konuda iyi olur o yaşadıklarımız öldürdüklerimiz comstock chin lee mi ne ise silahçı işte filan bunlar hep ölmedimi yani biz geçmişe döndük ama değiştiremedikmi olanları...elizabetin annesi ne oldu bizi boğduular ne oldu anna booker'ın neyi oluyo kızımı,yada anna elizabetmi yoksa...çok karıştı kafam...sanki bi dahaki oyunda olursa eğer ki olacak gibi anna elizabet ve elizabetin annesinin ruhunu bi daha göreceğiz gibime geliyo...

Evet Anna Elizabeth'in kendisi Şuradan her şeyi rahatça anlayabilirsin :

Hocam iyi güzel paylaşmışında rica etsem sen bi özet geçsen spoiler olarak yada bsc deki özel bölümü izlesem 1 saat 30 dk. Filan diyolar ordan anlayabilirmiyim...

Bu yeterli olur hocam :

oyunun sonlarına doğru öğreniyoruz ki, oyunun senaryosunda olan her şeyin sebebi, daha doğrusu çıkış kaynağı "battle of wounded knee" imiş. genelde adı "wounded knee massacre" yani wounded knee katliamı/soykırımı olarak geçen olaydan oyunda battle diye bahsediliyor, belki de oyunun geçtiği yıllarda katliam denmiyordu olaya.

oyunun tüm senaryosu bu katliam üzerinden şekilleniyor, çünkü protagonist'imiz booker dewitt bu soykırımda bulunan bir amerikan askeri. katliamdan sonra kendisine günahlarından arınıp yeni biriymiş gibi doğması için bir rahip tarafından vaftiz edilmesi teklif ediliyor, ki olay da burada dallanıyor: booker dewitt karakteri bir gerçeklikte vaftiz olmayı kabul etmiyor (ağır spoiler'lar geliyor), kumar batağı ve alkole saplanıyor ve hatta kumar borcunu kapatmak için daha beşikteyken kızını tanımadığı insanlara veriyor, bir versiyonu ise bu vaftizi kabul ediyor, vaftiz olduktan sonra çok dindar ve çalışkan biri oluyor, adını eski rahipler/papazlardan alarak değiştiriyor (vaftizle beraber isim değiştirme olan bir şeymiş), ismini zachary hale comstock yapıyor, rosalind luttece adlı parlak bir biliminsanını finanse ediyor, rosalind tear teknolojisini bulunca da tear'lardan birinde gökyüzünde bir şehir kurabileceğini görüyor ve bunu gerçekleştiriyor. ama tear'ların yan etkileri var, tear'ları kullanan insan çabuk yaşlanıyor ve kısır kalabiliyor. nitekim zachary comstock zamanla absolute power corrupts absolutely gerçeğiyle gökyüzüne kurduğu şehrin gerçek amerika olduğunu, yeryüzündeki amerika'nın tırt bir silüet olduğunu falan düşünmeye başlıyor, columbia'da ırkçılık yapıyor ve her şeyden önemlisi, kendini peygamber ilan ediyor. insanlar kendisine tapmaya başlıyorlar. gelgelelim tear'lara bolca maruz kamış zachary abimizin tek isteği yerine geçecek bir veliaht, ama tear'ların yan etkisinden dolayı lady comstock'tan (veya başkasından) bir türlü çocuğu olmuyor.

zachary abimiz arıyor tarıyor düşünüyor, nasıl benim kanımdan bir çocuk sahibi olabilirim, ve rosalind lutece ablamızın tear'ları yardımıyla kendisinin alternatif bir gerçekliğini, booker dewitt'i buluyor. ve booker'dan kızını satın alıyor.

comstock bu gerçeği bilen karısını (lady comstock) ve rosalind lutece'i fink diye bir abiye öldürttürüyor, ama rosalind ve kendisinin alternatif gerçeklikteki erkek versiyonu robert lutece paralel evrenler arasında sıkışıp kalıyor ve ölü olmalarına rağmen her yerde ortaya çıkabiliyorlar.

lutece kardeşler (aslında lutece tek bir kişi) tear'lardan geleceğe bakıyorlar ve görüyorlar ki, comstock'un dewitt'ten çaldığı, ismini anna'dan elizabeth'e değiştirdiği elizabeth, gelecekte beyni yıkanmış bir vaziyette, columbia'yı yeryüzüne doğru indirmiş, new york'u yok etmeye çalışıyor. bu noktada lutece kardeşler karar veriyor: elizabeth'i bu hale gelmesine izin vermememiz lazım.

bu sebeple kızını verdiği için sürekli vicdan azabı çeken, daha da dibe batmış olan booker dewitt'i columbia'ya yolluyorlar ve booker burada oyun boyunca zachary hale comstock piçiyle, yani kendi kendisiyle savaşıyor. ama bir sorun var, booker bu denemesinde başarısız oluyor ve ölüyor, hem de farklı gerçekliklerde defalarca kez. bu döngüyü kırmak için değişmesi gereken bir değişken var, ki bu da elizabeth'in yaşlı, new york'u işgal eden versiyonunun bir anlık vicdan azabı sonucu kendi gençliğine booker'ı kurtarabilecek bir tüyo vermesi sayesinde oluyor (üzerinde kafes resmi olan, songbird'ün nasıl kontrol edileceği konusunda ipucu veren kart).

burada küçük bir parantez açalım, anna (elizabeth) iki gerçeklik arasında lutece kardeşler ve comstock tarafından taşınırken booker abimiz "durun la fikrimi değiştirdim" diye araya girdiği için olay aceleye geliyor, tear erken kapanıyor ve elizabeth'in küçük parmağı kapanana tear ile kopuyor, booker'ın gerçekliğinde kalıyor. bu olay ise elizabeth'in kafasına göre tear açabilen biri olmasını sağlıyor. daha sonra comstock elizabeth'in enerjisini emmek için bir mekanizma kuruyor (siphon). bu mekanizma oyunun sonlarına doğru yıkılıyor. yani elizabeth'in kafasına göre tear açabilmesinin, hatta oyunun sonunda tüm gerçeklikleri görebilmesinin sebebi bu. hatta elizabeth oyunda söylüyor: "çocukken istediğim yere direkman tear açabiliyordum, artık o kadar güçlü değilim, bir şeyler değişti" diye, o değişim işte kızın hapis tutulduğu heykel kulenin dibindeki siphon'dan kaynaklanıyor.

ayrıca elizabeth'in kulede hapis tutulmasının sebepleri ise: lady comstock'un kendi çocuğu olmadığını bildiği için kızı kendisinden uzak bir yerde istemesi ve kızın kafasına göre tear açmasını engellemek.

her neyse, dediğim gibi, döngü kırılıyor ama bunu tam olarak sona erdirmenin yolu comstock'u tüm gerçeliklerde yok etmek, bunun da tek yolu booker'ın kendisine vaftiz olacak mısın sorusu sorulmadan önce ölmesi. nitekim oyunun sonunda da elizabeth soruyor: "emin misin?". booker onaylayınca da elizabeth'in birçok gerçeklikteki versiyonu daha yol ayrımına gelmemiş, papaza cevap vermemiş olan babalarını boğuyorlar, sonra da kendileri de bu şekilde varolamayacakları için tek tek kayboluyorlar.

Olay budur. Keşke daha önce oynasaydım. Tam bir başyapıt. Çoğu filmde yok bu senaryo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BioShock Mod Removes FPS Cap – Allows up to 144FPS

http://www.eteknix.com/bioshock-mod-removes-fps-cap-allows-up-to-144fps/

download :
    GitHub
    TurtleHx/Bioshock-Physics-Unlocker
    https://github.com/TurtleHx/Bioshock-Physics-Unlocker

• İlk mesaj güncellendi, başlık ana konu oldu.

• Yok böyle soundtrack .Oyun her yönüyle başyapıt .Ben bu müzik için temple da baya bi dolaşmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 3 Ocak 2016; 10:25:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tenno Heika Banzai

Yok böyle soundtrack .Oyun her yönüyle başyapıt .Ben bu müzik için temple da baya bi dolaşmıştım

Booker dewitt benim knk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 3 Ocak 2016; 10:48:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: N'DexteR

quote:

Yok böyle soundtrack .Oyun her yönüyle başyapıt .Ben bu müzik için temple da baya bi dolaşmıştım

Booker dewitt benim knk.

Yengeye selam söyle knk mavi çok yakışıyo kendisine hayranıyım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: N'DexteR

quote:

Booker dewitt benim knk.

Yengeye selam söyle knk mavi çok yakışıyo kendisine hayranıyım

Bacak kadar kız. Püü kalıbına.

• Bu aralar bu oyunun özlemini çekiyorum Youtube'da oyunla ilgili videoları izlerken denk geldin. Lutece kardeşler seslendirenler İngiliz değillermiş

• Ne oyundu be
    Tam bir başyapıttı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

Bu aralar bu oyunun özlemini çekiyorum Youtube'da oyunla ilgili videoları izlerken denk geldin. Lutece kardeşler seslendirenler İngiliz değillermiş

Keşke daha çok replikleri olsaydı, Jennifer Hale be

• Xbox 360 ve ps3 den sonra pc de 3 üncü kez başladım.

Gelmiş geçmiş en iyi oyun hikayesine sahiptir bioshock infinite. Filmler basit kalıyor yanında. Türkçe çeviride super ötesi gitti oyuna.

• Oyunu az önce bitirdim.
    Açıkcası oyuna başladığımda sanatsallığı ve müzikleri bir kenarı ayırırsak mekaniklerinden ve lineer oynanışından biraz hayal kırıklığına uğramıştım sonuçta tüm zamanların en iyi oyunlarından biri olarak görülüyordu ama kusursuz bir senaryosu olduğunu da biliyordum, oyunu bitirince beklentimin boşa olmadığını da anladım.
    Oyun gerek işlediği konu gerekse kurgusal bağlantılarıyla bana en sevdiğim yönetmen C.Nolan filmlerini anımsattığı için gözümde ayrı bir yere sahip oldu, gerçekten tüm zamanların en iyi senaryolarından biri yazılmış, senaristleri tebrik etmek gerek.
  • Ben Hitman felan seviyorum, bu seriyi de satın aldım ama oyun başı beni hiç sarmadı, acaba bundan sonra sarar mı?
    Sevdiğim tarz oyunlar çok az :(

Hitman
    Antichamber
    Tombraider
    Dota
    CSGO
    :D
  • eğer başıma bir şey gelmeyecekse doğası renkleri güzel ama oyundaki tüm amacımız silahla birilerini vurmak gibi geliyordu sizce yanlış mı oynamışım nereye bakmam gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Circassian IV

eğer başıma bir şey gelmeyecekse doğası renkleri güzel ama oyundaki tüm amacımız silahla birilerini vurmak gibi geliyordu sizce yanlış mı oynamışım nereye bakmam gerekiyor

Diyaloglar hariç amaç milleti vurmak zaten shooter oyunların özü budur

• quote:

Orijinalden alıntı: Charles Bartowski

quote:

Orijinalden alıntı: Circassian IV

eğer başıma bir şey gelmeyecekse doğası renkleri güzel ama oyundaki tüm amacımız silahla birilerini vurmak gibi geliyordu sizce yanlış mı oynamışım nereye bakmam gerekiyor

Diyaloglar hariç amaç milleti vurmak zaten shooter oyunların özü budur

en son metro 2033 ve LL oynadım combat anları Bioshock ile karşılaştırınca çok üst düzeyde kalıyor ki ben gerilim oyunlarını pek sevmiyorum
    bioshock için çok hevesliydim ama kursağımda kaldı
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.