Şimdi Ara

Bioshock: Infinite'in Sonunu Beraber Tartışalım! (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
7
Favori
13.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ortamkaos

quote:

Orijinalden alıntı: jokerbow

2 tane sorum var 1. soru neden Booker Elizabethi gördüğü zaman onun kızı olduğunu anlayamıyor?

ve neden oyunun sonunda Rapture gezegenine iniyoruz?

Lutece ikizleri(ki aslında ikiz değil aynı kişinin iki farklı evrendeki farklı cinsiyette doğmuş halleri) Booker'ın ofisine gidiyorlar ve ona kaybettiği(sattığı) kızını geri alma teklifi sunuyorlar. Bookerda hemen kabul ediyor tabii, ama lutece'lar bunu comtock'un bulunduğu evrene geçirdiklerinde hafızasında boşluk oluşuyor, kızını satmasıyla ilgili herşeyi ve oraya gidiş amacını unutuyor ve beynide bu boşluğu doldurmak için 20 yıl önce robert lutece'ın ona yaptığı "kızı getir, borcunu kapat" teklifi geliyor. o da bunu elizabeth'i kuleden çıkarıp new york'ta borcu olduğu bir adama götürmek görevi şeklinde hafızası yenileniyor. bunun en büyük nedeni, evrenleri manipule eden bir cihazın olmaması, Booker'ın burnunun kanama sebebi de budur. (Aslında öyle bir cihaz vardı lutece'lerın sahip olduğu fakat Jeremiah Fink o cihazı yok ederek Lutece ikizlerini öldürüyor zamanında, bu yüzden de lutece'ler zaman ve mekanda özgürce hareket etme yeteneğine kavuşuyorlar.) Booker'ın Columbia'dan haberi olmamasının sebebi kendi evreninde öyle bir şehrin var olmamasıdır. Oyunun sonunda elizabeth geçmişi gösterirken hafızasını kaybettiğini görüyoruz zaten.

süpersin hocam, anlamadığım yerleri anladım tşkler.

• Aydınlanma geldi beyler.
  • Oyunu bu gün türkçe altyazılı olarak bitirdim. Birinci şahıs kameralı olduğu için bu oyunu oynamamıştım. ( Üçüncü kişi kameralı oyunları oynuyorum sadece) Ama forumlarda bayağı övgü alınca bir de oyun türkçe çevirilince oyunu oynamadan yapamadım. Keşke daha önce oynasaymışım ama zararın neresinden dönersen kardır Adamlarda ne hayal gücü varmış arkadaş yavvvv Bence 2013'ün en iyi oyunu budur
  • bioshock 1 ve 2 gerek hikayesiyle gerek atmosferiyle harikaydı buda müthiş olmuş gerçekten konusu falan harika ya dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 10 oyununun içinde kesinlikle yer almalı bu seri hele songbird olayını gördüm şimdi forumda şok oldum
  • Oyunu yeni bitirdim.Muazzam ötesi.Anlamak isteyen empty creonun yazısını okusun

https://eksisozluk.com/bioshock-infinite--2488422?p=13

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srsblck -- 3 Ocak 2014; 22:39:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreezeTimes

quote:

Orijinalden alıntı: UnderclassHero

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ..UnReaL..

önceki bioshockların hikayesi de bu kadar sağlam mı, nasıl

Hiç şüphen olmasın.

Sağlam değil.
    2 gün ònce bioshock+bioshock 2'yi toplam 26 tl'ye aldım.Bioshock 1'de sadece songbird'ün ölürken attığı çığlıkları duyuyoruz o kadar başka ilginç yani yok sadece klasik bir oyun hikayesi tek ilginç yani kòleye hiptonize etmişler ve bir cümle ayarlamİşlar o cümleyi her diyişinde birşeyler itaat ediyor COD ve CRYSİS gibi ona buna saldırıp òldürüyoruz raptureyi kurtariyoruz falan.Bioshock infinite gibi değil yani.
    Bioshock 2.'yi kurdum ama oynamadım 1.si bitsin 2.yi oynucam ama 2.cide big dadyi yönetiyoruz

Görüşüne saygılıyım ancak tüm zamanların en iyi oyunları arasında gösterilen bi oyun hakkında böyle düşünmen gerçekten düşündürücü.

Arkadaşım Bioshock infinite süper olmuş hatta bir o kadar kaliteli oyun olmuş hikaye garfik falan süper ama bioshock 1 ve 2 onun kadar değil spoiler vermek gibi olmasın ama klasik bir hikayesi var bir adam rapture'eye sıkışıyor uçağı kaza yapıyor raptureye gitmek zorunda kalıyor ordan kurtulmaya çalışırken bir anda kararını değiştirip litle sister's ve raptureyi kurtarıyor sonra kurtuluyor raptureden çok basit bir hikaye tek ilginç tarafı would you kindly sözüye hiptonize edilip köle gibi kullanıyordu sonra o'da buna karşı koydu.
    quote:

Orijinalden alıntı: angaraeski

Hakikaten birinci oyunda songbird'ün çığlıkları duyuluyor muydu? Öyle birşey varsa müthiş saygı duyarım.

https://www.youtube.com/watch?v=VScfvQGTAL8
    Burda songbird boğulurken yani ölürken duyulan çığlıklar var oyunu oynarken orda beklersen çığlıkları rahat duyarsın.

Uçak düşmesi muhabbetini vs. tam anlamamışsın sen, uçağı düşmüyor işte olay o.

• quote:

Orijinalden alıntı: GencayA

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ..UnReaL..

önceki bioshockların hikayesi de bu kadar sağlam mı, nasıl

Hiç şüphen olmasın.

Sağlam değil.
    2 gün ònce bioshock+bioshock 2'yi toplam 26 tl'ye aldım.Bioshock 1'de sadece songbird'ün ölürken attığı çığlıkları duyuyoruz o kadar başka ilginç yani yok sadece klasik bir oyun hikayesi tek ilginç yani kòleye hiptonize etmişler ve bir cümle ayarlamİşlar o cümleyi her diyişinde birşeyler itaat ediyor COD ve CRYSİS gibi ona buna saldırıp òldürüyoruz raptureyi kurtariyoruz falan.Bioshock infinite gibi değil yani.
    Bioshock 2.'yi kurdum ama oynamadım 1.si bitsin 2.yi oynucam ama 2.cide big dadyi yönetiyoruz

Görüşüne saygılıyım ancak tüm zamanların en iyi oyunları arasında gösterilen bi oyun hakkında böyle düşünmen gerçekten düşündürücü.

Arkadaşım Bioshock infinite süper olmuş hatta bir o kadar kaliteli oyun olmuş hikaye garfik falan süper ama bioshock 1 ve 2 onun kadar değil spoiler vermek gibi olmasın ama klasik bir hikayesi var bir adam rapture'eye sıkışıyor uçağı kaza yapıyor raptureye gitmek zorunda kalıyor ordan kurtulmaya çalışırken bir anda kararını değiştirip litle sister's ve raptureyi kurtarıyor sonra kurtuluyor raptureden çok basit bir hikaye tek ilginç tarafı would you kindly sözüye hiptonize edilip köle gibi kullanıyordu sonra o'da buna karşı koydu.
    quote:

Orijinalden alıntı: angaraeski

Hakikaten birinci oyunda songbird'ün çığlıkları duyuluyor muydu? Öyle birşey varsa müthiş saygı duyarım.

https://www.youtube.com/watch?v=VScfvQGTAL8
    Burda songbird boğulurken yani ölürken duyulan çığlıklar var oyunu oynarken orda beklersen çığlıkları rahat duyarsın.

Uçak düşmesi muhabbetini vs. tam anlamamışsın sen, uçağı düşmüyor işte olay o.

Anlatta olayı anlayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyunu bitirdim oyun çok güzel DLC'lere indrim geldiğinde onlarıda alacağım yalnız bir tek yer kafama takıldı.

Elizabeth'e kolye verildi ikizler tarafından oraa kafes ve güvercin vardı. Güvercini seçtim özgür kaldığı için. Kafesi seçseydim oyunda herhangi bi farklılık olacak mıydı?
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    olmazdı, o seçim etkisiz :) (faces/tails)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

quote:

Orijinalden alıntı: bura_Ahmet

oyun güzelmi ?

oyyunn çooohh güsseeel, gessenee sen dee :)))))))))))))))))))))))))))

Hahhahahahahahahaah Nuhu İzliordum En acikli Sahnede gozum carpti Gulup Aglamak Ortasinda gittim geldim gittim geldim Gulmeye karar verdim:)
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    constants and variables kuralına göre dediğin variables a girer. yani değişkendir ama sonuç değişmez.
  • Burada gayet güzel anlatılmış
    http://www.fragtist.com/makale.aspx?m=508

Oyunu bitirdim ve gayet güzel bir oyun olmuş.
  • DLC'leri kesinlikle oynayın, tartışılacak yeni malzemeler çıktı.
  • Burial At The Sea bölümünde yaşananlar tamamen ayrı bir evrende geçiyor..(Yanılıyorsam söyleyin)

Tabi üzerinde tartışılması gerekebilir.
  • Cok karısık ya sonu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

en iyisi baştan anlatayım.
    comstock kısır olduğu için luteceler bookerle bir anlaşmaya giriyolar. kıza karşılık bookerin borçları silinecek. booker kumar oynayan içki içen bi tip. karısıda öyleymiş. annayı doğururken ölmüş. booker kızı vermeyi kabul ediyo ama pişman oluyo. kız columbiaya geçerken booker geri almaya çalışıyo ama kapı kapanınca annanın serçe parmağı new yorkta kalıyo. bu ona tear güçlerini veriyo. kız olan lutece columbianın havada durmasını sağlayan şeyi buluyo ve sürekli comstocka çalışıyo. kızın farklı olduğunu farkedince onu gözetime alıyolar. ve kızın kaçmaması için tear güçlerini kocaman bir makineyle kısıtlıyolar. bu nedenle elizabeth güçlerini tam olarak kontrol edemiyo. luteces pişman oluyo ve herşeyi resetlemek istiyo. comstock bunu farkediyo ve lutecesi idam ettirmek için emir veriyo. lutecesin yanında patlayan bir quantum bişeybişey makinası onların evrenler arasında yaşlanmadan kalmalarına neden oluyo. songbird onun koruyucusu. kaçmasını engelliyo. ona arkadaşlık ediyo. songbird aslında luteceler tarafından tearlarla başka biyerden çalınmış. luteceler aynı yöntemle diğer evrenlerden müzik de çalmışlar. comstock bu tearlar sayesinde geleceği görüyo. ama aslında sadece onun yaşadığı evrene paralel bir evreni görüyo. booker eline anna dewitt (a.d) yi yaktırıyo. comstock o tearlar sayesinde lutecelerin bookeri getireceklerini görüyo. ve bookerin elindeki ad yazısını görüyo. hemen deniz fenerine bir adam yollayıp bookeri gelince öldürmesini söylüyo ve eline dont disappoint us (bizi mağdur etme) diye bir not bırakıyolar. ama luteceler o adamıda öldürtüp duvara kanla "TEK ENGEL" yazdırıyolar. ve bookeri bir teardan geçirip deniz fenerine yolluyolar. booker deniz fenerinden öncesini hatırlamıyo çünkü comstockla memorileri kesişiyo. eline bi kitap sıkıştırıyolar onun hakkında. ve diyolarki "kızı getir ve borcunu sil". booker deniz fenerinde sesli kodu girip içeri gidiyo ve columbiaya ulaşıyo. ve kızı bulmak için yola devam ediyo. kızı falan buluyo ve zamanla anıları geri geliyo. ve aslında booker paralel bir evrende comstock ve karısıda aslında comstockun karısı. bu yüzden elizabeth onu bir teardan geçirip vaftiz edildiği zamana geri getiriyo ve onu orda boğuyo ki columbia yaratılmasın. eğer elizabeth bookerin çocukluğuna gidip onu öldürseydi elizabeth ve booker hiç var olmicaktı. ama sadece columbianın yaratıldığı zamana götürdü ve columbianın oluşunu engelledi ve anna elinden alınmadı.

Peki Booker boğulduğunda, Anna da yok olmuş olmuyor mu? Kronolojik olarak Booker vatfizden vazgeçtiği durumda evlenip çocuk sahibi oluyor. Dolayısıyla son sahnede Booker vatfizden hemen önce boğulduğunda, Anna'nın da yok olması gerekiyor. Gerçi credit sahnesinde Booker yine beşiğe doğru yürüyor ama. Baya karışık bi durum :S

• quote:

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

Burial At The Sea bölümünde yaşananlar tamamen ayrı bir evrende geçiyor..(Yanılıyorsam söyleyin)

Tabi üzerinde tartışılması gerekebilir.

Aynen oyle cunku comstock kendini baska evrene yollamisti

• Comstock Bookerın ta kendisi değil mi ? Kendi kızını kaybetmesi vs olayları bağdaştıramadım ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

Comstock Bookerın ta kendisi değil mi ? Kendi kızını kaybetmesi vs olayları bağdaştıramadım ya

Booker, vaftizi kabul etmeyen Elizabeth'in (Anna) babası.

Hz. Comstock, vaftizi kabul eden ayrıca Elizabeth'i kaçırıp kuleye hapseden insanevladı.

• Beyler ingilizceniz varsa bu linkte baya bişey açıklanmış. Hatta biri hayrına çevirebilirse türkçe olarak bioshock infinite adına yapılmış en iyi dökümanlardan biri olur:)
    http://m.neogaf.com/showthread.php?t=533205

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.