Şimdi Ara

Biostar G31-M4 Anakartta P4 3.0 Uyum Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski olan sistemimde mavi ekran hataları artmaya başlamıştı. Asus P4P800-X üzerinde 2x512 + 1x1024 DDR RAM vardı, 1 GB olanı çıkarınca mavi ekranlardan kurtulmuş gibiydim. Ben de RAM takviyesi yapayım dedim ancak DDR'ların uçuk fiyatlarını görünce DDR2 RAM ve Anakart alayım dedim.
    Piyasada en uygunu BIOSTAR G31-M4 DDR2 SES VGA LAN SATA 16X 478p modeliydi. PC'nin performansından genel anlamda memnun olduğum için işlemciyi ve diğer ekipmanları değiştirmeyi düşünmeyip 83 liraya bu anakartı aldım. Üzerine de 2x2GB Kit Hyper DDR2 Ram aldım.

Bugün ürünler geldi, parçaları taktım ve çalıştırdım. Ancak şu anda işlemci ile anakart uyum sorunu yaşıyor. Windows derecelendirmesinde işlemciye 1.2 puan verdi ve eski anakartta bu rakam 3.0'a yakındı. İşlemci de inanılmaz yavaş çalışıyor, tıkladığım bir şey en erken 5-6 sn sonra geliyor.

Bios'ta overclock yapmaya çalıştım, işlemci hızı ya da frekansı vs, tam bilmiyorum bi değeri Default'tan maksimum olan 120'ye yükselttim, Windows loading ekranında kaldı, sonra 80'e aldım, bir de 40 vardı sanırım, her neyse 80'de çalıştı ama çok geç açıldı ve hala yavaş.

Not: Bios ekranında da şöyle bir uyarı alıyorum:
    "A 200MHz system bus processor is installed. This processor is not supported on this system board, and will run at reduced processor clock speed. System performance will be impacted."

CPU-Z programını indirip işlemci bilgilerinin resmini aldım. Anlayan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?
    http://twitpic.com/4xjqvm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stormturk -- 14 Mayıs 2011; 18:28:24 >

• anakart ıslemcını tanımıs ama dusuk hızda calısıyor busspeed bolumu 200 olmnalı bıostan bunu bulup 200 yapın dıger degerlerı ve ram ayarlarınıda autoda bırakın
  • Merhaba,
    Çok bakındım ancak öyle bir ayar bulamadım. Kesin var mıdır?
  • tabıkı ıslemcının fsbsı 200 ama 133 calısıyor 100- 133- 200 fsb gıbı yazılar olan bır folum olmalı
  • anakartı ilk taktığımda bunu sordu aslında, Y or N yazdı ancak seçim yapamadım, sanırım klavye usb olduğu için henüz görmemişti. Ben de reset attım tekrar sormadı. Internette clear cmos yapın diyenler olmuş aksam bir de onu deneyeyim. Çözümü varsa rahatladım biraz, bir de işlemci masrafı çıksın istemiyorum. Çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.