Arkadaslar merhabalar. Dun yeni islemci + anakart + ram almis bulunmaktayim. Biostar TA780G Anakart, Amd 7750+ Black Edition Islemci ve Kingston 2Gb 800 Mhz ram aldim. Guc kaynagim 400 Watt. Amd overdrive ile voltaja dokunmadan core carpanlarini 15 e cikarip 3 Ghz a cikarmayai denedim ama 5 6 dk sonra reset atma ve mavi ekran sorunu verme ortaya cikti. Daha sonra Overdrive dan CPU Vcore u 1.34 Volt civarina cekmeye calistim. Ama voltaji arttirip Apply dedigim halde 6 7 Dk apply ediliyor uyarisi ile bekliyor program ve sonra CPU Vcore da degisiklik yapmiyor. Yani ben yukseltince Targe Voltage artiyor. Apply diyorum. 5 6 dk apply ediyor.Sonra bakiyorum voltaj da hicbir degisiklik olmamis. Anakartin Biosundan olabiecegini dusunup biosu en son versiyona update ettim. Sorun hala devam etmekte. Yardimci olabilirseniz cok sevinirm....
overdrive anakartinla uyumsuz gibi gorunuyor.carpan kilidi acik islemci kullaniyorsun biostan niye yapmiyorsun?her zaman oc istemem gerektiginde yapayim diye yapmiyorsan cool'nquiet diye bir ozellik var onu acarsin normalde 1 ghz lazim oldugunda saliseler icinde 3 ghz'ye kadar kendi yukseltiyor overdrive'den daha etkili ama oc'yi biostan yapman lazim.
Biostan da yapiyorum ama voltaji arttirdigim halde Amd overdrive da voltaj artmamis gorunuyor. Ve yine reset atiyor makina. Piyasadaki en takoz 7750 BE bana geldi sanirim. Tek overclock yemeyen islemci. Isi sorunu da yok. normal ayarlada 26 27 derecelerde O/C full calisirken 39 maks. Ama sonucta reset atiyor makina.
psu gercek 400w verenlerdenmı?
Evet. Olcmedim ama alirken baya para vermistim. Markasini hatirlamiyorum.
quote:
Biostan da yapiyorum ama voltaji arttirdigim halde Amd overdrive da voltaj artmamis gorunuyor. Ve yine reset atiyor makina.
bu dediginin aynisi tesadufen bugun yeni aldigim anakartta basima geldi.biostan 1.37v veriyorum aciliyor sorun yok ama overdrive'yi actigim zaman voltaj 1.325v'e geri dusuyor ama hiz dusmuyor dolayisi ile reset atiyor.overdrive'yi hic acma eger biostan yaptigin oc'de sorun yoksa.
Evet biostan voltaji 1.35V ye yukseltip carpani 15 e cikardim. Dun aksamdan beri sorunsuz calisiyor makina 3 Ghz de. Stock fanla cok uzun sure %100 yukte calisirsa maksimum 39 dereceye cikiyor ama stock fanla normalde 29 30 dereceyi gecmiyor. Bu aksam default voltajla 3 Ghz deniyicem. Belki de voltajdan ziyada overdrive programi nedeniyle atiyor reset. Programi calistirmadan default voltajda deneyip sonucu buraya yazarim. Eger sorun cikmiyorsa o zaman overdrive in uyumsuzlugundan kaynaklaniyor diyebilicez.