Şimdi Ara

Biostar TA785G

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, kısa ve net bir soru soracağım. Bu anakartı Sapphire HD5670 ekran kartı ile birlikte kullanabilir miyim?

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=152&productid=bd53768

Malum şu anda kullandığım ASUS M2NPV-MX anakartı detekler gibi görünmesine ve teknik servisin de onayına rağmen Bios güncellemesi gerektirdiğinden beni yolda bıraktı.

Özellikle ürünü bu şekilde yeni ekran kartlarıyla kullanmış arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim nitekim buna benzer soruyu ekran kartı için sorduğumda sorun yaşamayacağım iddia edilse de sorun yaşadım. Aynı şeyin başıma gelmesi son isteğim olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tupac Şakur -- 19 Ekim 2010; 14:29:18 >

• ekran kartlarında bios gncellemesine gerek yoktur.direk takıp çalıştırabilirsiniz.fakat 5670 yerine önerilebilecek daha mantıklı kartlar mevcut piyasada .
  • Keşke dediğiniz şekilde olsaydı Ahmet hocam ama en son varılan nokta Asus'un Bios güncellemesi yapacağız demesi oldu.

Artık onu bir kenara koyacağım da sorun belirttiğim Biostar modelinin HD5670'i destekleyip desteklemeyeceği. Yoksa ekran kartını alalı bir hafta oldu ve onu kullanamadığım için bir anakart değişikliği yapmam gerekiyor. :)

Tabii AMD Athlon 64 ve 4 adet DDR2 800 Ram'i destekleyen başka alternatiflerde olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tupac Şakur -- 19 Ekim 2010; 14:48:54 >
  • anakartınız destekliyor görünüyor, ekran kartı için bios update hiç duymadım ama anakartınızda ob ekran kartı varmış sorun bununla ilgili olabilir mi? desteklemiyor derken nasıl semptomlar gösteriyor?
  • Ben yanlış ifade ettim sanırım yoksa Asus anakartımın biosundan bahsediyordum. Bu konuda yaşadığım deneyim hakikaten ilginçti ve sonuçlarını ayrı ayrı açtığım konulara yazarak aynı sorunları yaşayabilecek insanları da bilgilendirmek istiyorum.

Özetle:

-AMD Athlon 64 işlemcili ASUS M2NPV-MX anakartımda kullanmak üzere Sapphire HD5670 ekran kartını aldım (buradaki arkadaşların uyum sorunu çıkmaz demesine de itimat ederek).
    -Ekran kartı makinemde hiçbir şekilde çalışmadı ama başka bir makinede çalıştı.
    -Çizgi'yi aradım, kartın desteklendiğini, anakartı getirmemi söylediler, garanti bittiği için anakarta bakamayacaklarını söylediler.
    -ASUS MERKEZİ, bazı ekran kartlarıyla ilgili sorunlar çıkabildiğini ve bir Bios güncellemesi için mühendislerin testler yaptığını söyledi.
    -Bu aşamada ben de ekran kartımla uyumlu bir anakart alayım dedim ve Biostar TA785G'de karar kıldım.

-Anakart almak için yola koyuldum ve Okmeydanı Gold'e gittim. Oradaki tanıdık bir arkadaşımız saolsun ilgilendi ama iyi bir Anakart al dedi ben de tamam dedim işlemcim ve ramlerimle (DDR2800 - 4 adet 2 GB) uyumlu bir anakartın varsa fiyatı da uygunsa alırım dedim.

Yanılmıyorsam güçlü bir anakart olarak Asus M4A785TD-V Evo AMD 785G 5200'yi önerdi.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-m4a785td-v-evo-amd-785g-5200-ht-4xddr3-1800oc-soket-am3-anakart/ProductDetails.aspx?productId=bd53569&categoryId=152

Tamam dedim, işlemcimin pinleri uymadı.

Haydaaa dedim, şimdi ne yapalım derken yenilemişken sistemi komple değiştir dedi, benim de aklımda vardı ama maddi imkanları fazla zorlamak istemiyordum. Taksit erteleme kampanyası da olduğu için tamam dedim işlemci de alayım o zaman.

Sanırım iki ya da üç çekirdekli bir AMD işlemci önerdi , taksit olduğu için dedim daha iyi bir işlemci alayım ve AMD Athlon II X4 645 3.1 GHz Socket AM3 İşlemcide karar kıldım.

http://www.hepsiburada.com/Liste/amd-athlon-ii-x4-645-31-ghz-socket-am3-islemci-adx645wfgmbox/ProductDetails.aspx?productId=bd100495&categoryId=46

-Buraya kadar her şey iyiydi, ödeme işlemini yaptım. Arkadaş işlemciyi taktı sıra ramlere gelince DDR3 soket olduğu sonradan aklına geldi ve orada kilitlendi. Ben de kısmette yokmuş diyerek iptal edelim dedim. Nitekim 220 TL'de 4GB ram'e versem batardım.

-Makineyi alıp kuzenimle eve geldik. Onun makinesindeki sorunları çözmek için benim makineyi de alıp evine gittim. Onun işini hallettik aklıma nereden geldiyse benim dedim makineyi senin LCD monitörle bir deneyelim.

-Makine şak diye açıldı ve yeni ekran kartı LCD monitörle sorunsuz çalıştı. Tabii dumur olduk çünkü kendi CRT monitörümde (LITEON 17 inch) sorun yoktu fakat sadece ortadaki pinlerden birisi eksikti (ortanın en sağındaki pin kıvrılmış olarak boştaki dördüncü ayak yuvasında kullanılıyordu). Makineyi pinleri eksik olmayan başka bir CRT monitörde de denedim ve sorun çıkmadı. DVI-VGA dönüştürücüsü muhtemelen bu eksik pine ihtiyaç duydu.

-Şu an itibariyle ekran kartından faydalanabiliyorum. Darboğazdan mı kaynaklanıyor bilemiyorum ama LCD monitörde en yüksek ayarlarda takılma yapmayan bir Fifa 2011 benim başka bir CRT monitörde en düşük ayarlarda bile bana azap çektiriyor. Bulursam ikinci el sağlam bir LCD monitörle sorunu gidermeyi düşünüyorum.

Sonuç olarak sistemimi zaten uygun bir zamanda yenileyecektim ama beklemediğim bir zamanda beni bunca masraftan kurtaran Allah'a şükürler olsun ve burada yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara koca bir teşekkür.

Not: Registry Mechanic adı verilen program bilgisayarımı mavi ekranlarla katlettiği için cevabım biraz geç oldu, kusuruma bakmayın (Registry Clean Expert programıyla Haziran'da almış olduğum eski bir yedek registry sayesinde makinemi tekrar kullanabiliyorum).

• hayırlı olsun, geçmiş olsun diyelim o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

hayırlı olsun, geçmiş olsun diyelim o zaman

Çok teşekkürler hocam, Allah razı olsun. :)
  • ekran kartının bios güncellemesine gerek olmadıgını söylemiştim :P
    geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

ekran kartının bios güncellemesine gerek olmadıgını söylemiştim :P
    geçmiş olsun

Teşekkürler Ahmet hocam, Allah razı olsun.

Açıkçası ekran kartı dönüştürücü ile birlikte geldiğinde acaba dönüştürücü mü arızalı diye aklımdaydı ama diğer makinede dönüştürücü çalışınca sorunun monitörden kaynaklanacağı hiç aklıma gelmemişti. Yerli ve yabancı forumlarda monitörün m'si geçmediğinden ben de haliyle (Asus merkezin de destekleyemeyebiliriz argümanından sonra) Asus'un biosuna takıldım :).

Hoş şimdi CRT monitörde onboard ekran kartıma (Gforce 6150) oranla biraz daha iyi performans alıyorum ama LCD monitöre geçene kadar ölü yatırım yapmış oldum.

LCD monitör alsam da iş onunla bitmeyecek ve anakart- işlemci değişikliği şart olacak, bu da bana ders olsun artık :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.