Şimdi Ara

Bir 5800XM Hikayesi Şikayetlerin En Güzeli.. { İnadına GÜNCEL } (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Şey telefonumu buhara bıraktım bozuldu.. tü kaka Nokia..

Gelip düzgünce dert anlatmak varken sen daha dün üye olduğun bir yerde hakaretler yağdırıp milleti gerizekyalı yerine koymak istiyorsun..
    Bunu söylemek istemezdim ama üzülmüyorum bile.. gelip burdaki insanlara koyunlar diyen, ısrarla bu denli saçmalamaya devam eden biri bunları hak ediyor benim gözümde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfren -- 14 Mart 2010; 2:15:19 >
  • K
    quote:

Orijinalden alıntı: alfastarx

Arkadaşlar kimse 5800 dünyanın en dayanıklı telefonu en iyisi falan demiyor zaten. Tabiki teknolojik olarak her telefonun farklı özellikleri olacak. Eğer banyo da müzik dinlemek istiyorsan git mp3 player al. Haa şunuda söliyim gidip her mp3 playeri da alma onlarda farklı olur. Banyo da kol saatini bırak bakalım ne oluyor. Kol saati gibi basit bir cihaz bile bozulabilirken sen gel 5800 gibi dokunmatik hassas bi cihazı suyun içine yolla. Banyoda çok az buhar vardı diosun buharı nasıl anlıorsun sen illa göz gözü görmemesi mi lazım. Yukarda bi arkadaş fizik hocanız hiçbirşey anlatmadımı demiş gayet te haklı buhar taneciklerini görme ihtimalin yok zaten.

Katılıyorum

• senin ki dandik çıkmış hocam bendede var benimki öyle hamarat ev işi yapıyor ayağımı yıkıyor
    hafta sonlarıda yüzmeye gidiyoz beraber
  • 5800 kullanım kılavuzundan bununla ilgili uyarılar yazıyor hiç mi dikkate almadın!

Bir 5800XM Hikayesi Şikayetlerin En Güzeli.. { İnadına GÜNCEL }

• lamı cimi yok kabul edelim ki telefon malzeme açısından dandik bi telefon.
    çok özellikli dokunmatik güzel görünüşlü ve fiyat olarak ucuz olabilir ama malzeme kalitesi çok düşük.
    bi telefon 15 dakikada banyoda kaldı diye bozuluyorsa o telefon kalitesizdir.demekki telefonu doğru dürüst kapatmamışlar bile ki azıcık bir buhar bile direk içine dolmuş.ben eski erikson telefonum cebimdeyken neredeyse 1 saat kaplıcalarda sıcak suyun içinde durdum.telefonu kuruttum ve gayet güzel çalışmıştı.

bi iphone'u elinize alın birde 5800i aradaki malzeme kalitesi farkını görürsünüz.5800 iphone'un yanında ne yazıkki oyuncak telefon gibi kalıyor orası gerçek.iphone'dan daha ucuz olan htc,lg gibi markaların telefonu da çok daha sağlam duruyor.
    banyoda bırakmasaydın diyen tiplere soruyorum.15 dakikada banyoda kalınca bozuluyorsa o zaman bu telefonu yağmurlu yada aşırı nemli bir havada kullanamıcaz mı? telefonun kasası sağlam olsaydı buhardan etkilenmezdi bu iş bu kadar basit.

• yagmurda nasıl kullanacan diyen arkadaşa söylüyorum.5800 ile sağanak yağmur altında epey bir mesaj yazdım telefon sapasağlam hiçbir sorunum yok.banyodada kullandım buhar vardı fakat aşırı değldi.şikayeti olanlar önce kullanım kılavuzunu okusunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hastradamus

lamı cimi yok kabul edelim ki telefon malzeme açısından dandik bi telefon.
    çok özellikli dokunmatik güzel görünüşlü ve fiyat olarak ucuz olabilir ama malzeme kalitesi çok düşük.
    bi telefon 15 dakikada banyoda kaldı diye bozuluyorsa o telefon kalitesizdir.demekki telefonu doğru dürüst kapatmamışlar bile ki azıcık bir buhar bile direk içine dolmuş.ben eski erikson telefonum cebimdeyken neredeyse 1 saat kaplıcalarda sıcak suyun içinde durdum.telefonu kuruttum ve gayet güzel çalışmıştı.

bi iphone'u elinize alın birde 5800i aradaki malzeme kalitesi farkını görürsünüz.5800 iphone'un yanında ne yazıkki oyuncak telefon gibi kalıyor orası gerçek.iphone'dan daha ucuz olan htc,lg gibi markaların telefonu da çok daha sağlam duruyor.
    banyoda bırakmasaydın diyen tiplere soruyorum.15 dakikada banyoda kalınca bozuluyorsa o zaman bu telefonu yağmurlu yada aşırı nemli bir havada kullanamıcaz mı? telefonun kasası sağlam olsaydı buhardan etkilenmezdi bu iş bu kadar basit.

5800 ı savunduğumdan değil, almadım almam da. Kalite problemleri olduğuna katılıyorum. Ancak teknik bakış açısında o kadar çok faul var ki şu buhar, nem vs de cihazın hayatta kalması gerekir derken. Kasası sağlam olduğunda etkilenmezdi ya da doğru düzgün kapatamamışlar demek komik. Bir elektronik cihaz belli standartlara göre yapılarak (IP, MIL STD vb.) mühürlenmediyse (Sealed) kasası bu tip durumlarda sağ kalması şanstır. Ayrıca kullanma kılavuzunda belirtilmiş. Ki aşırı nemli havayla buhar bile bir değildir. Maruz bıraktığı etki açısından. (TV örneğini vermiş yine yukarıda bir arkadaş. Son derece doğru mesela) Google gibi bir nimet var araştırın. Şahsım için konusuyorum kimsenin malı hangi ortamda olursa olsun zarar gördüğünde "Oh iyi olmuş" demem". Ancak kavramları ve teknik bilgileri de doğru bilip aktarmak lazım. Raslantısal ve genellenemeyecek durumları bu iş böyledir diye aktarıldığında doğruyu belirtmek gerekir. I phone ve fiyatı alçak yüksek ürün olayına girmek ise hiç doğru değil. O zaman HTC, I Phone ya da başkası farketmez bu ürünlerle 250 Liralık Samsung B2100 ü karşılaştıralım o zaman? Hangisi hayatta kalacak bakalım. (Adil olmazdı değil mi? Aynı bilmem kaç yıllık eski Ericsson, Nokia telefonlarla dokunmatik bir cihazı karşılaştırmak gibi). Ama yine de siz bilirsiniz mevzuya bilimsel ve teknik veriler ışığında bakmayı önemsemiyorsanız zaten tesadüfi bir hayat yaşıyorsunuz kolay gelsin.

• banyoda müzik güzel oluyor
  • konu sinir bozucu. gereksiz de. kilitlensin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin__58

Arkadaşım telefonun banyodaki buhardan etkileneceği aklına gelmedi mi?

+1 :) bende o şekilde yapıyorum ama telefonu bezin yada havlunun arasına koyuyorum birşey olmuyor :) bilinçsiz tüketici seni :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hastradamus

lamı cimi yok kabul edelim ki telefon malzeme açısından dandik bi telefon.

Yağmurlu havada bazen mesaj atmak zorunda kalıyorum camı hertarafı su içinde kalıyor siliyorum kuruyor ama bi sorun çıksa gidipte telefon dandik demembanyoda o kadar buharda bırakırsan birdende dışarı çıkarırsan telefonun içindeki buhar yoğunlaşıp devrelere yapışıp sorun çıkartabilirki bu normaldir her türlü elektronik cihazda olabilir.
    ayrıca malzeme kalitesi bence çok kötü değil.en azından 4 5 kere bir buçuk metreden yere çakıldı telefon ama sapasağlam.hatta bir keresinde pena telefona takılı haldeyken penadan tutup telefonu sallayarak yürüyordum.telefon birden elimden kurtulup kaldırımda bir kaç kez sekti.telefonu elime alıp camına dış kabına iice baktım hiçbir çizik bile yoktu.bu olayın üzerinden 1 2 ay geçti ve telefon hala sapasağlam hiçbir sorunu olmadan çalışıyor..
    Eğerki bu olayların birinde telefonum bozulsaydı gidipte kendi hatamdan dolayı telefona ayıplı mal demezdimki değil zaten.bende banyoda kullandım birkaç defa sorun çıkmadı ama çıkabilceğini biliorum yinede risk alıyorum ayrıca banyodan telefonu hemen değilde biraz buhar geçtikten sora çıkarıyorumki buhar su olarak yoğunlaşıp devrelere yapışmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNumber

quote:

Orijinalden alıntı: Morphéous

Çoğunuz Aldığınız Ürünün Dandikliğini Kabullenmeyecek Kadar Koyunsunuz. Ben Bunu Anladım. Bana Gelip Burada Çatmasını Bilen Acaba Açıp o Kitabı Okumuşmu ki; gelip Bana Ders Verir?

Yapmadım Değil Telefonların Alayını Soktum Banyoya İlk Defası Başıma Geldi? Niye Bu Bozuldu? Diğer Telefonlardada Buhara Sokmayın Bozulur Yazıyordu? Niye Bozulan Birtek Bu? Yada Neden Diğer Telefonlar Buhar Almıyorda Bu Alıyor?

Suya Düşürmekten Farksız Diyenlerede Cevabım:
    - Sizce Suya Düşmesiyle Buhar Alması Arasındaki Bozulma Riski Eşit Olurmu ki Böyle Embesilce Cevaplar Veriyorsunuz? O Halde 100. Kattan Aşağıya Atalım Niye Bozuldu? Tevbe. Neden Ürünün Dandikliğini Yavaşlığını Kabullenmiyorsunuz? Ülkem Koyun Gavurlar Çobanmı? Benim Hatam Olsa Bile Sonuna Kadar Giderim. HEPİNİZ KVK SERVİSLER GİBİSİNİZ. HERŞEYE KULLANICI HATASI :) Sizide İyi Alıştırmışlar :)

Ya dostum kusura bakma da, bir de marifetmiş gibi pişkin pişkin anlatıyorsun ya, kusura bakma ama yuh.

Kullanım kılavuzunda durumla ilgili uyarı olduğunu kabulleniyorsun ama kulak asmadığın için başına böyle bir iş gelmiş. Bu kullanıcı hatası değil de ne? Bu duruma başka bir isim verebiliyor musun? Adamlar seni uyarmış. Ne yapacaklardı? Parayla adam tutup başında mı bekleteceklerdi?

Ayrıca zeytinyağı gibi üste çıkmak adına lafı değiştirip telefonun donanımına falan getirmişsin. Yok işlemcisiydi, yok yavaş çalışmasıydı falan. Önce hatanı kabul et yahu. Bu kadar da körü körüne inatlaşmak olur mu?

Telefonla banyoda buhar altında müzik dinlemek marifet mi ki, bir de önceki telefonlarından bahsediyorsun? Diğer telefonlarda yaşamış olduklarını burada kanıt gibi sunman da ayrı bir felaket.

Her elektronik cihazın buhar altında zarar görme olasılığı çok yüksektir, hatta bu iş oksitlenmeye kadar gider. Bu dünyaca bilinen birşeyken kalkmış inat ediyorsun.

Çok afedersin ama sen bir saflık yapacaksın, sonra haklıymış gibi gelip burada konu açacaksın, ondan sonra da haksız olduğunu söylediğimizde bizlere KOYUN diyeceksin. Yok öyle şey. Beklediğin desteği göremeyince insanlara çamur atmak da hangi zihniyetin eseri oluyor? Madem kendini mağdur hissediyorsun, bize burada laf yetiştireceğine git telefonunu tüketici hakem heyetine göster ve şikayet et. Bakalım ne diyecekler?

Diğer arkadaşlarımıza da şunu belirtmek istiyorum. Lütfen yanlış anlamayın. Banyoda telefonunuzla müzik dinliyor olabilirsiniz. Kendi tercihinizdir, saygı duyarım. Ama unutmayın ki, telefonunuz da bir elektronik cihaz olduğundan buhar altında başına gelebilecek herşeyi göze almış oluyorsunuz. Böyle bir durumda görülebilecek olası zararlardan markayı sorumlu tutmak sizce ne kadar doğru? Üstüne üstlük zarar gördüğünüz zaman, çevir kazı yanmasın hesabı yaparak "bu telefon ne kadar dayanıksızmış" demek etik midir? Bana göre saçmalıktan öte birşey değildir ve ben de bunu dile getirmeye çalıştım. Saygılar.

Arkadaşım ağzından adeta bal damlamış sonuna kadar sana katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Morphéous

quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

Cep telefonlarında çeşitli metaller kullanılır. Korozyona yani paslanma süreleri ve dirençleri farklıdır. Senin probleminin hemen olmaması muhtemelen korozyon durumuyla alakalıdır.

Çamaşır makinelerinin ar-ge, maliyet ve işçiliğini cep telefonu ile bir tutamazsın. Çamaşır makinelerinde kullanılan malzemeler ne kadar devrim geçirdiki? Çoğu yazılımsal geliştirmeler. Beyazlarda suyu şu kadar kullanacaksın, renklilerde dakikada şu kadar devir sıkacaksın vs. Bunlar hep yazılımsal yapılan işler. Kullanılan malzeme, tasarım arasında aman aman bir fark yok.

Git bir beyaz eşya ve elektronik mağazasına cep telefonlarına 10 metre uzaktan bak. Hangi telefonların NOKIA olduğunu 10 metre öteden anlarsın. Standart bir çamaşır makinesinin hangi marka olduğunu görmen için dibine gidip markasını okuman gerekir.

5800XM İnanın Bana Gerçekten Çok Sağlam Bir Telefon. Herkes Elini Kalbine Koyupta Söylesin... Yakında Nokia'larda Çinde Üretilirse Daha Çok Korozyon Görülür o Halde.

Eski Telefonuma Güvenerek 5800'ı Banyoya Koydum Sadece 15 Dakikalığına. Bu Kadar Az Bir Sürede Dahi Olsa Buharda Dayanamayacağını Bilseydim; veyahut Buhardan Etkileneceğini Düşünseydim Yapmaz, Durumun Garanti Kapsamı Dışında Olduğunu Bilsem Bu Konuyu Açmazdım. Bunu Bırak Ya Banyoda Buhar Yoktu Sadece Duşakabin Ya. Demekki Banyo Buhardan Gözükmese Telefon Erirdi Heralde.

Benim İsyanım Neden Dayanıklı Mal Değil ki? Üstelik 1.000TL'den Düştü Bu Telefon. 500 TL Düşünce Nokia'nın Kıstığı Malzemeler 500TL Edermi ki? Demekki Bu Telefon Ne Kadar Üretiliyor ki bu Kadar ÇOK DAYANIKLI.

Eskilerin Gözünü Seviyim. Servis Sonucu Gelirse Ya Yeni Tel. Alırım 5800 Gelirse Teli Satarım. Yapacak Birşey Yok :) 15 Dakika Buhara Dayanamayan Telefonla İş Olmaz. Yeri Gelir bu Odada Nem Var Diyede Geberir. 500TL Az Bir Para Değil Aranızdaki Sazanlara Bakılırsa. Lafım Sana Değil Arkadaşım Üzerine Sakın Alınma.

Güzel kardeşim sen bu kafayı neyle yaptın? Hayır ne çekiyon da uçuyon böyle söyle, biz de ondan çekelim.

Sıvı temasın kullanıcı hatası olduğunu bilmiyosan kullanmicaksın telefon. Sonra böle milleti birbirine katarsın.

Ayrıca telefon 15 dakikalığına buhara dayanamadı diyosun ama sen duramadın mı 15 dk müzik dinlemeden?

Kendi hatalarının acısını telefona çamur atarak çıkarmaya çalışma. Taş gibi de telefon valla. Ben de kullanıyorum 2 aydır. Hiç bişeyin yok telefonun çünkü banyoya girmiyorum telefonla.

• Konunun yetkililer tarafından derhal silinmesi gerekir üç kurusluk makine yüzünden insanlar birbirine girdi , bu kadar gün açık kalması umarım gözden kaçırılmış olmasıdır , ayıptır arkadaslar herkes belli bir Yasin üstündedir muhakkak yakışıyor mu böyle yorumlar bu foruma ?!!
  • buharı yemiş makina neresi ayıplı mal bunun.
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamazsınız gidin biraz elektronik ile ilgili kitapları okuyun sonra tartışmaya çalışın.
  • ben 12 yıldır telefondan müzik dinleme kısmını anlayamadım, şimdi biz 2010 yılındayız, 12 sene önce yani 1998 de müzik yada mp3 çalabilen telefonlar henüz yoktu, takoz kıvamında telefonlar kullanıyorduk ha bir de yılan oynu oynanan telefonlar.

telefonla müzik dinleme olayı en fazla 5 senelik bir olaydır, yanılıyor muyum?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.