Şimdi Ara

Bir 5800XM Hikayesi Şikayetlerin En Güzeli.. { İnadına GÜNCEL }

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12 Aralık 2009 Doğum Günüm.. Büyük Hevesler ve Biriktirdiğim Para Doğrultusunda Önceden Planını Yapıp Bir 5800 Aldım 550TL'ye. Çok Mutluydum. Programlar Attım Filmler İzledim Sorunsuzca İnternete Bağlandım. Versiyon Attım Kinetic Geldi Diye Çoookk Ama Çok Mutlu Oldum. 2 Ay Böylece Sürdü Geçti Gerçekten HİÇ SORUN YAŞAMADIM.

Daha Sonra Bir Duş Alayım Dedim ve Banyoya Girdim. Telefon Duşakabinin Dışında Çamaşır Makinesinin Üstünde Duruyor Müzik Dinliyordum. Yani Su Sıçraması Falan İmkansız. Banyodan Bir Çıktım Telefonun Ekranı İçten Buhar. 12 Yıldır Nokia Kullanıyorum Telefonlarımı Hep Banyoda Müzik Dinlerken Kullanırım. Hiç Sorun Yaşamadım Ona Güvenerekten 15 Dakikalığına 5800'ı Koydum Şaftı Kaydı. 15 Dakikada Şaftı Kayan Bir Telefon Olduğunu Daha Sonra Anladım Tabi. Olay Az Buharlı Ortamda Oluyor. Demekki Eskiden Duşakabin Yoktu Ozamanki Buhar Olsa Telefon Erirdi Sanırsam. Acaba Koruyucu Kılıftanmı Diyip 45 TL'Ye Aldığım InvisibleShield'ida Söktüm... Buhar Bi Kaç Güne Geçti. Ekranda Beyaz Noktalar ve İzler Kaldı.

Neyse Olsun Dedim Telefonu 20 Gün Kadar Böyle Kullandım.. Taaki Geldik Mart Ayına, Kediler Azar ya Bizimkide Azdı. Resetler, Donmalar, Neyse Forum.Donanimhaber.Com'da Dolaşıp Gördüğüm Şikayetler Falan Derken Bizimki Sapıttı.

Yine Şikayet Etmedim Nokia Çinde Üretsede İçini Yinede Memnunum Dedim Ama Artık Buda Cabası.

Tarih: 07 Mart 2010
    Saat: 22:00 Civarı Eve Gelip Bilgisayarı Açtım. Telefonu USB'ye Bağladım Baktım Olmadı Görmedi Telefonu PC. Uyarı Dahi Vermedi. Neyse Telefonu Aç Kapat Bilgisayarı Resetle Falan Olmadı. Soft Format Attıktan Sonra Yine Görmedi Kablodandır Dedim Gerilimleri Ölçtüm Kablo Falan Sapasağlam. Bataryayı Çıkardım Taktım ve Telefonu Açtım.

GİDİŞ O GİDİŞ. EKRAN BEYAZ OLUYOR NOKİA YAZISI GELMEDEN EKRAN GİDİYOR. 1 Olur Dedim Sabrettim 2. Olur Dedim Sabrettim 3. Ayında 3. De Oldu Artık Bende Söylüyorum. Arkadaşları Etkilemek İstemem Telefona Gözüm Gibi Baktığım Halde Bu Telefon Bozuldumu Bozuldu. Diğer Arkadaşlara Katılıyorum.

Okuyan Arkadaşlara Teşekkürler.

Nokia "Connecting "NAH" People"

EDIT: Tartışma Yaratacak Yeri Sildim Arkadaşlarımın Çoğundan Özür Diliyorum. =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphéous -- 13 Mart 2010; 22:37:22 >

• Arkadaşım telefonun banyodaki buhardan etkileneceği aklına gelmedi mi?
  • Bu yaptığının kullanıcı hatası olduğunu sende biliyorsun , banyoda buhar içinde
    bırakılan telefonun ne hale geleceğini de biliyor olman lazım , kendi hatanı belirttikten sonra
    ardından yazdıkların arasında bağ kuramadım malesef...
  • Yapılabilecek en büyük hatayı yapıp elektronik bir aygıtı buhara (ve ardından cihaz çalışırken yoğuşmaya) maruz bıraktıysanız cihaza gözünüz gibi baktığınızı hiç bir şekilde iddia edemezsiniz.

Üstelik buna rağmen cihazı tamamen ayıplı üretim olarak nitelendirmeniz ise kendiniz haricinde herkeste hata aramaktır, nasıl bu kadar ben(merkez)cil davranabildiğinizi anlayamıyorum. Nokia size ne cevap verse yeridir cidden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

Yapılabilecek en büyük hatayı yapıp elektronik bir aygıtı buhara (ve ardından cihaz çalışırken yoğuşmaya) maruz bıraktıysanız cihaza gözünüz gibi baktığınızı hiç bir şekilde iddia edemezsiniz.

Üstelik buna rağmen cihazı tamamen ayıplı üretim olarak nitelendirmeniz ise kendiniz haricinde herkeste hata aramaktır, nasıl bu kadar ben(merkez)cil davranabildiğinizi anlayamıyorum. Nokia size ne cevap verse yeridir cidden...

• Aynen arkadaşlara takılıyorum ha banyo yaparken banyoad tutmak ha üstüne su dökmek ha alıp 10. kattan tel i aşağı atmak hepsi aynı mantık bunun nokia ile bi alakası olmadığını sende biliyorsun. Sen içini rahat tutuyordun çünkü sende biliyordunki nokia bunu anlar ve garanti kapsamına girmez o yüzden götürme gereği bile duymamışsın. Ve nasıl oluyorda bir malı ve bunu yapan insanları bu kadar kolay ayıplayıp üstüne gidip karalayabiliyoruz ve bunu bir karalama kampanyası haline dönüştürüyoruz gerçekten hayret verici bir olay.
  • Arkadaşım telefon içine buhar girmiş bi kere, ekrandaki buharlanma gitse bile,
    Devrele zarar vermiştir, o da zamanla telefonun dengesini bozmuştur.
    Evet forumda bir çok şikayet var telefonla ilgili, bunların %80'i kullanıcı hatalarından kaynaklanmakta,
    %20 si ise gerçekten her elektronik üründe olduğu gibi sorunlu olabilir.

Şöyle düşünün bu telefon şu an en çok satan telefon,
    10.000 tane sattı diyelim, 100 kişi şikayet ediyor telefon sorunlu diye, bunların sadece 20 si gerçekten sorunlu, 80i kullanımdan kaynaklanıyor,
    yani 10.000 de 20 tane sorunlu bence.
    Bu da büyük bir oran değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kullanım hatasını üreticiye yamamaya çalışmışlar açıkca...
  • Harbiden he bariz bi şekilde senin hatan var.

İçerisi full buhar olacak bi banyoda telefonu çalıştırmak ne demek ya :)
  • sen banyoda buharın içinde telefonu bırakırsan bozulur tabi . gayet normal bişey bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

Yapılabilecek en büyük hatayı yapıp elektronik bir aygıtı buhara (ve ardından cihaz çalışırken yoğuşmaya) maruz bıraktıysanız cihaza gözünüz gibi baktığınızı hiç bir şekilde iddia edemezsiniz.

+1907
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morphéous

12 Aralık 2009 Doğum Günüm.. Büyük Hevesler ve Biriktirdiğim Para Doğrultusunda Önceden Planını Yapıp Bir 5800 Aldım 550TL'ye. Çok Mutluydum. Programlar Attım Filmler İzledim Sorunsuzca İnternete Bağlandım. Versiyon Attım Kinetic Geldi Diye Çoookk Ama Çok Mutlu Oldum. 2 Ay Böylece Sürdü Geçti Gerçekten HİÇ SORUN YAŞAMADIM.

Daha Sonra Bir Duş Alayım Dedim ve Banyoya Girdim. Telefon Duşakabinin Dışında Çamaşır Makinesinin Üstünde Duruyor Müzik Dinliyordum. Yani Su Sıçraması Falan İmkansız. Banyodan Bir Çıktım Telefonun Ekranı İçten Buhar. Acaba Koruyucu Kılıftanmı Diyip 45 TL'Ye Aldığım InvisibleShield'ida Söktüm... Buhar Bi Kaç Güne Geçti. Ekranda Beyaz Noktalar ve İzler Kaldı.

Neyse Olsun Dedim Telefonu 20 Gün Kadar Böyle Kullandım.. Taaki Geldik Mart Ayına, Kediler Azar ya Bizimkide Azdı. Resetler, Donmalar, Neyse Forum.Donanimhaber.Com'da Dolaşıp Gördüğüm Şikayetler Falan Derken Bizimki Sapıttı.

Yine Şikayet Etmedim Nokia Çinde Üretsede İçini Yinede Memnunum Dedim Ama Artık Buda Cabası.

Tarih: 07 Mart 2010
    Saat: 22:00 Civarı Eve Gelip Bilgisayarı Açtım. Telefonu USB'ye Bağladım Baktım Olmadı Görmedi Telefonu PC. Uyarı Dahi Vermedi. Neyse Telefonu Aç Kapat Bilgisayarı Resetle Falan Olmadı. Soft Format Attıktan Sonra Yine Görmedi Kablodandır Dedim Gerilimleri Ölçtüm Kablo Falan Sapasağlam. Bataryayı Çıkardım Taktım ve Telefonu Açtım.

GİDİŞ O GİDİŞ. EKRAN BEYAZ OLUYOR NOKİA YAZISI GELMEDEN EKRAN GİDİYOR. 1 Olur Dedim Sabrettim 2. Olur Dedim Sabrettim 3. Ayında 3. De Oldu Artık Bende Söylüyorum. Arkadaşları Etkilemek İstemem Telefona Gözüm Gibi Baktığım Halde Bu Telefon Bozuldumu Bozuldu. Diğer Arkadaşlara Katılıyorum.

NOKİA 5800 XPRESSMUSIC TELEFONU BİR SERİ AYIPLI ÜRETİMDİR. Okuyan Arkadaşlara Teşekkürler.

Nokia "Connecting "NAH" People"

Haklısın arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum bu telefonlar üretimden hatalıdır hepsinin toplatılıp yerine sağlam olanın verilmesi gerekir.550 lira para vermişsin telefona azcık buhardan neolurki bu paraya alınan bir telefonun en azından 50 metreye kadar su geçirmemesi çamaşır bulaşık yıkaması ve bilumum ev işlerine yardımcı olması yeri geldiğinde sahibine masaj yapabilmesi gerekli diye düşünüyorum.

• bkz:Nokia 5800 el kitabı garanti şartları sayfa 3/4
  • Buharın (Gazların) daha ince partiküllü olması ve doğal olarak ısısının yüksek olması nedeniyle suya göre (Sıvılara göre) daha fazla tutunma ve oksitleme özelliği vardır. Özellikle elektronik ürünlerde buharın etkileri böyle uzun sürede ortaya çıkabiliyor. Ki bu durumun kullanıcı hatası olduğu açık. Banyoda radyo, mp3 dinlemek için üretilmiş ve satılan cihazlara bir bakın nasıl mühürlenmiştir, contalanmıştır sağı solu.
  • Saydığın tüm sorunlar cihazı banyoya soktuğundan kaynaklanıyor.Sen diyorsun ki su sıçraması imkansız ama direkt olmasa da dolaylı olarak su sıçramış sayılıyor çünkü cihazı nemli ortama soktuğun için nem cihazın içinde küçük sıvı damlacıkları oluşturur ve bu damlacıklar da cihazın devrelerine zarar verir.Nemin etkisi geçse bile devreler üzerinde kalıcı etkiler bırakabilir ki zaten öyle olmuş yani hata tamamen sende

Edit:Arkadaşlar gerekli tüm açıklamaları yapmış zatenUnutmadan bende N82 ile birkaç kez banyoya girmiştim ekran su damlacıkları ile dolmuştu fakat hiçbirşey olmadı hatta GeceBekcisi suyun içine düşürmüştü cihazını yinede birşey olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 8 Mart 2010; 13:52:13 >
  • Chip'te bi ara bi test yapmışlardı. Nokia 6300 %60 nem oranında 63 derece saunadan sağlam çıkmıştı(ama ekranı buharlı bir şekilde) aslında dayanması gerek ama eğer hemen dışarı çıkardıysan telefonu bir anda yoğuşmadan zarar görmüş olabilir.
  • şikayeti yazan ya bizi kekliyo yada daha çocuk.
    şu konu silinsin
  • Bunun bir kullanıcı hatası olduğu kabak gibi ortada. Konuyu açan arkadaşa pes. Bu konuyu açarken hangi duygular içindeydin, nasıl destek bekliyordun, anlamış değilim. Sakın Nokia'yı şikayet etmeye falan kalkma, gülerler adama. Bile bile telefona buhar banyosu yaptırdıktan sonra kimden nasıl şikayetçi oluyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanBest

şikayeti yazan ya bizi kekliyo yada daha çocuk.
    şu konu silinsin

Dikkatsiz kullanıcı demek daha yerinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanBest

şikayeti yazan ya bizi kekliyo yada daha çocuk.
    şu konu silinsin

Aynen katılıyorum sıkıldım artık şu bölüme girmekten....
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.