ya zaten bu mercedesin denemsinde ne gerekiosa yapıolar.Yani lastik yağ vs.. motor hep dewam.Maksat motorun ne kadar gideceği
quote:
Orjinalden alıntı: levent06y
quote:
Orjinalden alıntı: 10ur_1
2006 model c220 cdi- sabit 220km hız ile hiç durmadan 1.000.000(bir milyon) kilometre. test sonunda kalan motor ömrü (yanlış hatırlamıyorsam)%30 civarı.
bende izlemiştim öyle birşey.. DCTV diye kanal vardı hortbırt uydusundaydı mercedesin kendi kanalı.. yarış pistinde 220 km sabit hızla sürekli şöför değiştirip aracın sadece yağını suyunu değiştirerek 3.000.000 km yapmışlardı
3.000.000 KM ciddi bir rakam. Ne kadar sürede yapılıyor acaba ??
ben trabzondan çanakkaleye cuma namazı ve yakıt ıkmallerı dısında hıc durmadan gıtmıstım. yanlıs hatırlamıyorsam 20 saat cıvarı surmustu.
güzel cevaplar gelmiş arkadaşlar yalnız sorum mekanik yöndendi yani şöförü olayın içine katmadan ne kadar gidebilir acaba aslında yakıt ,yağ ve su olaylarınıda katmayın diyeceğim ama
benzini bitene kadar gider diyorum
bir cuma akşamı 20:00 suları istanbuldan çıktık. araç kiralamıştım. hiç durmadan ( benzin ve çiş haricinde ) malatyaya gittim.gelir gelmez düğüne gittik. düğün bitti. 5-6 saat sonra tekrar yola çıktım( o arda uyumuşum) ve pazar sabahı istanbula geldim. yaklaşık 2300 km yol yapıldı ve araç dizel olmasına karşı 4 depo benzin aldık.yani 4 kere durduk.
yani ben bittim ama araba daha gidecek gibiydi
benim araba eminim ben uyuyana kadar hiç durmadan çalışır uyuduktan sonrasını bilemem
yağ,su,yakıt bitene kadar gider gitmesine de, önemli olan son hızda ne kadar gidebileceği?misal fabrika verisinde son hızı 200km olan bir araç 200km hızla yakıt ,yağ haricinde durmadan ne kadar gidebilir? mercedes e serisi cdi motorla(yanılmıyorsam 320ydi) 100.000mil(160.000km) yolu 224km hızla 1 ayda gitmişti.
Otomobille sınırları pek zorlamadım ama kamyon ile uzunyola çıktığım zaman durmadan gidilirse jant ısınıyor ve çatlama yapıyor. Buda tehlike oluşturuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme