Şimdi Ara

Bir ASELSAN MÜHENDİSİ daha şüpheli bi şekilde hayatını kaybetti... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nightwish34

quote:

Orijinalden alıntı: fath93

hayır herşeyi geçtim... Dümdüz yolda giderken bi anda kontrolden çıkıp bariyerlere çarpması da ilginç . Alikuşçu . Amacın ne gerçekten anlamadım

dümdüz dediğin yollarda bir ton kaza olabiliyor illa komplo teorilerine bağlamaya gerek yok işi.

ki haber zaten eski değil miydi ya niye şimdi gündeme getirmişler.(eski dediğim 1 ay önce falan oldu diye hatırlıyorum.)

10 gün öncei haber
  • LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUN

Konu başka yerlere saptı . Konuyu açma amacım bu değildi . Bu olay kazamı suikast mı bunu tartışmak istemedm .

Tamam diyelim ki kaza . Ama bu bişeyi değiştirmez . Bunu değil , asıl olayları tartışalım :

*İntihar eden aselsan mühendisleri .
    *Öldüresiye dövülen aselsan mühendisleri.
    *Ailerlerini kendilerinden uzaklaştıran , çünkü güvende olmadılarını düüşnen aselsan mühendisleri.
    *Uçak kazasında ölen 6 nikleer fizikçi bilim adamı .

Ve daha bilinen bir sürü olaylar...

benim anlatmak istediklerim bunlar . Buyrun bunları tartışalım
  • Bunların hepsi normal olaylar. İntihar edenlerin psikolojik tedavi gördüklerini görmezden gelirsen bunuda geçtim 10 yılda kaç intihar vakası olmuş normalin üzerinde mi.
    Sen hiç dayak yemedin mi.
    Ben de epey ailemden ayrı yaşadım bazı sıkıntılardan dolayı.
    Bir ülkenin tüm üst düzey yöneticilerinin olduğu uçak düştü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUN

Konu başka yerlere saptı . Konuyu açma amacım bu değildi . Bu olay kazamı suikast mı bunu tartışmak istemedm .

Tamam diyelim ki kaza . Ama bu bişeyi değiştirmez . Bunu değil , asıl olayları tartışalım :

*İntihar eden aselsan mühendisleri .
    *Öldüresiye dövülen aselsan mühendisleri.
    *Ailerlerini kendilerinden uzaklaştıran , çünkü güvende olmadılarını düüşnen aselsan mühendisleri.
    *Uçak kazasında ölen 6 nikleer fizikçi bilim adamı .

Ve daha bilinen bir sürü olaylar...

benim anlatmak istediklerim bunlar . Buyrun bunları tartışalım

Yıllar önce Ceviz Kabuğu programına çıkıp, milli menfaatler lehinde üst düzey işler yaptığını ifşa(!) eden bilim adamlarımız programdan 1-2 hafta geçmeden otel odalarında ölü bulunurdu.

Bilen biliyor. Tartışmakla da bitmiyor. Sözgelimi amaç kamuoyu oluşturmaksa, kamunun oyunu dinlemeyen yöneticileri seçen de bu kamunun kendisi.

Örneğin İran sözkonusu olduğunda İsrail gibi ülkelerin bilim adamlarını hedef aldığını sıkça görüyoruz. O mudur bu mudur bilmemem. Bilmesi gerekenler de başkaları.

Bu bir savaşsa askerleriniz için dua etmekten başka çareniz yok gibime geliyor.

İşe yarayacağını düşünüyorsanız sokağa çıkıp "Hepimiz Aselsan Mühendisiyiz!" mitingi de yapabilirsiniz tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

Bunların hepsi normal olaylar. İntihar edenlerin psikolojik tedavi gördüklerini görmezden gelirsen bunuda geçtim 10 yılda kaç intihar vakası olmuş normalin üzerinde mi.

Benim didik didik araştırdığım , İntihar eden 5 Kişi var . Tabi çok fazla araştırmadığım , bir kaç kişi daha var.. ve içlerinden sadece biri psiolojik destek alıyordu . tedavi bile değil... psikolojik destek . ve bu kişi , 3 gün sonra evlenicek genç bir insandı . Nişanlısının söylediklerine göre gayet mutlu bir adamdı... Zaten psikolojik yardım da sadece bir kaç seans sürmüş . sadece 15 gün...

---------------------------------------------------------------------

Vakalardan biri...

Tarih 7 Ağustos 2006. Üç gündür kendisinden haber alınamayan, ASELSAN’da çalışan makine mühendisi Hüseyin Başbilen’in otomobili, Ankara Pursaklar Ayancık yolu üzerinde bulundu. Başbilen, şoför koltuğunda kanlar içinde yatıyordu. 30 yaşındaki elektrik mühendisi Hüseyin Başbilen çoktan ölmüştü. Arabanın ön sağ koltuğunda, genç mühendisin yazdığı intihar mektubu ve alyansı bulundu. Otomobilin içinde, yerde, ucu kanlı ve üç santimetre açık olan falçata vardı. Jandarmanın tutanağına göre; maktulün sol bileği iki santimetre, boynunun sol tarafında iki santimetre falçatayla kesilmişti. Ölüm sebebi olarak kan kaybı gösteriliyordu. Jandarma, otomobilin içinde yaptığı aramada Başbilen’in çantasını da buldu. Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre çantada, Başbilen’in üzerinde çalıştığı milli tank projesiyle ilgili sunumların olması gerekiyordu. Ama bu dosyalar bulunamadı.

*Bu dosyalar neredeydi ?
    *Üstelik kimseden korkmadan , olayın üstüne giden , ve olayın üstünün kapatılmasına izin vermeyen ailesi , adli tıp raporuyla şok oldu ! çünkü o rapora göre , bilek ve boynundaki kesikler , kendisi tarafından yapılmış olamazdı . 2. bir kişi vardı...
    *Ayrıca bu kişi , Türkiye’nin savaş teknolojisinde dış bağımlılığını ortadan kaldıracak çalışmalarına ilişkin bir sunum yapacaktı . Fazla söze gerek var mı ?
    *He birde... Adamdakiş güce bakarmısın ? önce bileğini kesmiş . daha sonra nasıl bir güç varsa , bir boynunu kesmiş .

----------------------------------------------------------------------

Vakalardan biri daha...

ASELSAN’ı sarsan ikinci haber, 17 Ocak 2007’de geldi. Bu kez intihar eden Halim Ünsem Ünal’dı. ASELSAN’da bir süre çalıştıktan sonra görevinden ayrılan Ünal’ın cesedi, Ankara’da Eymür Gölü kenarında bulundu. Otopsi raporuna göre Ünal, kafasına sıkılan tek kurşunla ölmüştü. Bu vaka da savcılık dosyasına ‘intihar’ olarak geçti. Ünal öldüğü gün, savunma sanayi ile ilgili bir seminere katılacaktı.
    Ünal, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden, 2000 yılında ‘şeref öğrencisi’ unvanıyla mezun oldu. Mastırını tamamlayarak aynı bölümde doktorasına devam etti. Genç mühendis, ASELSAN’ın yan kuruluşu Mikes’te elektronik mühendisi olarak çalışmaya başladı. F-16 savaş uçaklarının modernizasyonuyla ilgileniyordu. Yurtdışında savaş teknolojileri alanında çalışan şirketlerden iş teklifleri alıyordu. Ama hepsini geri çevirdi. Mikes, Ünal’ı önemli bir göreve atadı; 2011 yılına kadar Amerika’da kalarak Türk - Amerikan ortak yapımı F-16 savaş uçaklarının modernizasyonunda çalışacaktı. Ünal’ın ölümünde asıl şüphe çeken durum, onun birkaç gün içinde evlenecek olmasıydı. Cesedi 17 Ocak’ta bulunmuştu. Düğünü ise üç gün sonra, 20 Ocak’taydı. Gerçi Ünal, 15 gün kadar psikolojik tedavi görmüştü, ama düğüne üç gün kala intihar etmesine bir anlam verilemedi.

*3 gün sonra evlenecek bir insan . gelceği iş imkanları açısından gayet parlak . Evleneceği bayan ve ailesinden bazılarının söylediğine göre gayet mutluydu (araştırırsan bulursun) . Tabi her ne olduysa yakınlarının da sesi çıkamaz oldu sonraları... sence hala intihar mı ?

------------------------------------------------------------------------

bu ikisinin kesinlikle İntihar olduğuna beni kimse inandıramaz... Geri kalanlarıda araştır ve bul . uzun uzun anlatmaya gerek yok . Geri kalanlardan birinin babası onuşmuştu . olay gerçekten intihardır dedi . ancak neden intihar ettiği sorusuna gelince , cevap veremedi . şüpheli tavırlar sergilerdi..

DİYELİM Kİ ; hepsi intihar . Peki bu insanlar neden intihar etti ? İntihara zorlanmış olabilirler mi ? Neden özellikle projelerin kilit adamları intihar etti ?
    DİYELİM Kİ ; hepsi intihar . bu intiharların arkasında yatan sebep ne ?

• Arkadaşlar gerek Türkiyenin jeopolitik konumu olsun gerekse yer altı kaynakları olsun ülkede olan alevi-suni , sağ-sol çatışmalarında hep oyundu diyorsak bunları kimse canı sıkıldığı için yapmaz.80 darbesinden sonra CIA görevlisinin çıkıp bizim çocuklar başardı demeside espiritüel bir kişiliği olduğunu göstermiyor.Daha bir sürü örnek yazabilirim buraya.Türkiye her zaman sıkıntı yaşamıştır.Aselsan mühendisinin ölümü kazada olabilir suikastte.Buna direk kazadır diyenler ya Türkiyenin geçmişini bilmiyorlar yada bildiği bir şeyler var..

• Bu konuya artık mesaj yazmayacağım . Neden mi ? Bu olayların üstüne gitmeye kimsenin yüreği yetmiyo . Benimde... Söyleyeceklerim bu kadar .
    Herkese iyi akşamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

Bunların hepsi normal olaylar. İntihar edenlerin psikolojik tedavi gördüklerini görmezden gelirsen bunuda geçtim 10 yılda kaç intihar vakası olmuş normalin üzerinde mi.

Yahu oradaki dayak normal sokak kavgası mı ? Adamın canına okuyup boğazını kesip öldü diye bırakıyorlar. Senin hiç boğazını kestiler mi ?
    Ayrıca son 10 yılda kaç intihar vakası olmuş bir bak. 2006 2007 döneminde yaşanan intihar olayları ve uçak kazaları kadar hiç olmadı. O intihar etti denilen kişilerin çoğunun ailesi halen adliyelerde koşturuyor, davalar sürüyor. Hatta ikisinde intihar olamayacağını fakat cinayet için gerekli kanıtları yeterince bulamadıklarını söyleyen mahkemeler, bunun üzerine çıldıran aileler. Aselsan olayları o kadar basit değil maalesef. Eğer Aselsan sekteye uğrarsa bu, ülkenin en az 15 senelik teknoloji savunma ve saldırı sanayisinin çöpe gitmesi demektir.
    Amerika'da MIT ne demekse bizim için Aselsan odur.
    Bu arada o bahsettiğin uçak ya Romanya ya Ukrayna olması gerek tam hatırlamıyorum. Halen soruşturmalar devam ediyor onunla ilgili. Yani eğer bu mantıkla bakarsak Eşref paşanın ölümü de kaza olacak. Eşref paşa ölümünden önce yaptığı konuşmada 1000 yıllık şanlı ordu ve tarihten bahsederken Amerika'nın tarihinin en büyük tatbikatını 1000 yılın meydan okuması şeklinde isimlendirmesi de tesadüf. Hatta o tatbikat sırasında Kıbrıs senaryosu oynanırken batırılan gemimizde yanlış hatırlamıyorsam 15 şehidimiz de yanlışlıkla hayvan gibi torpido çarpması sonucunda ölecek ve bunlar kazara olmuş olacak. Bırakın arkadaşım bunları.
    Bunların doğru olması demek 350 kere üst üste yazı turada dik gelmesi demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Kuşçu

Amerikan ajanısın galiba normal tarzda olaylar veya vakalar olsa neyse diyeceğim 6 bin kişilik ekip içeriisnden çıkar öyle olaylar diye fakat f16 kod deşifre projesinde öldürülen 3-4 mühendis,bu şekilde bir şeylerden şüphelenip ailesini uzaklaştıran mühendis bunların apaçık belli başlı planlar olduğu ortada.
  • quote:

Bu konuya artık mesaj yazmayacağım . Neden mi ? Bu olayların üstüne gitmeye kimsenin yüreği yetmiyo . Benimde... Söyleyeceklerim bu kadar .
    Herkese iyi akşamlar

hayır, şu konuya yazınca ne oluyor anlamadım?? konu-dışında geçen saçma muhabbet, ip'nden tespit edip seni mı aldıracaklar? saçmalamayın arkadaş, ne yazacaksaniz da yazın, ha yazmak istemiyorsaniz üşengeçliginizdendır, yazmayın çekin gidin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.