Şimdi Ara

Bir Ateisti Müslüman Yapan Temizlik | El-Kuddüs (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pylorid

Yüce Zeus'ın dinine mi inanıyorsun?
    Yoksa ateist misin?
    Sen nesin?

Alıntıları Göster
    Vucudumun her noktası onu zikreder o derece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Vucudumun her noktası onu zikreder o derece

Alıntıları Göster
    Ateist değilsin o zaman
  • quote:

Ateist değilsin o zaman

Alıntıları Göster
    "A" nedir çavuş ??

Bir Ateisti Müslüman Yapan Temizlik | El-Kuddüs

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

"A" nedir çavuş ??

Alıntıları Göster
    Devlet sırrı

• quote:

"Japonya'da inanç sistemi kuvvetli bir yapıya sahiptir. Nüfusun yüzde 84 ve 96 arasında ki dilimi Budist ya da Şinto dinine mensuptur. Pek çok tapınağın bulunduğu ülkede Taozim ve Konfiçyüsçülük de yaygın dinler arasındadır."
    https://gezimanya.com/asya/japonyada-din-ve-inanc

Alıntıları Göster
    E tamam da ikisi de müslümanlara göre semavi değil batıl. Yani insan yazmış. İnsanların yazdığı din daha iyi sonuçlar veriyorsa ne anladık?
    Ama bak mesela antik çin yaradanları kuzen evliliğini yasaklayıp sakat bebelerin doğumunu oldukça engellemişler. Taa o dönemde bebeleri korumuş güçlü yaradanlardı herhal.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

E tamam da ikisi de müslümanlara göre semavi değil batıl. Yani insan yazmış. İnsanların yazdığı din daha iyi sonuçlar veriyorsa ne anladık?
    Ama bak mesela antik çin yaradanları kuzen evliliğini yasaklayıp sakat bebelerin doğumunu oldukça engellemişler. Taa o dönemde bebeleri korumuş güçlü yaradanlardı herhal.

Alıntıları Göster
    Ben semavi dinlerin, batıl dinlerin veya herhangi bir inancın, insanların ahlaklı ahlaksız veya çalışkan olup olmaması üzerinde etkisi üzerine bir fikir beyan etmedim ki. Bu konuya girersek fikrim şu olur; insanların ahlaklı, ahlaksız, tembel, çalışkan olup olmamasının dinlerle inançlarla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
    Yine anlamamışsınız ne yazık ki. Gerçekten türkçen çok kıt senin.

Arkadaş Japonların %70'i ateist diye bir yalan uydurarark Japonların ahlaklı ve çalışkan olmasını ateizme bağlamaya çabalamış söylediği yalanla, onun yanlış olduğunu ispatladım sadece.

• Pylorid kullanıcısına yanıt
    Bu mesajda ahlak ve din ilişkisi konusunda söylediklerine katılıyorum. Zaten bana göre dünyada yazılan her şeyi insanlar yazdı.o nedenle insan yazdı denilenle tanrı yazdırdı denilenlerin benzer sonuçlar vermesi de (hatta batıl denilenlerin daha iyi sonuçlar verebilmesi) normal geliyor bana.
    Onun dışında hakaret etmeden duramaman fena ama ne yapalım sabır sabır ya sabır, belki de akıllanır şarkısını dinliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 17 Mart 2019; 23:54:52 >
  • quote:

Bu mesajda ahlak ve din ilişkisi konusunda söylediklerine katılıyorum. Zaten bana göre dünyada yazılan her şeyi insanlar yazdı.o nedenle insan yazdı denilenle tanrı yazdırdı denilenlerin benzer sonuçlar vermesi de (hatta batıl denilenlerin daha iyi sonuçlar verebilmesi) normal geliyor bana.
    Onun dışında hakaret etmeden duramaman fena ama ne yapalım sabır sabır ya sabır, belki de akıllanır şarkısını dinliyorum.
    Bir Yaratıcı muhakkak var.. Ve ölümü de düşününce neden varolduk ,ölüm sonrası vs. Bunların yorumu kişiye bırakılsaydı bugüne kadar seksen trilyon farklı yorum olurdu. Birşeyi seçmek gerek, bana göre de bu islam.
    islama inanan her kişiye karşılık inanmayan üçten fazla insan var. Benim de inanma ihtimalim yok. İnancına saygım var orası ayrı fakat benim inanma ihtimalim yok.

• quote:

islama inanan her kişiye karşılık inanmayan üçten fazla insan var. Benim de inanma ihtimalim yok. İnancına saygım var orası ayrı fakat benim inanma ihtimalim yok.
    İnanmayanları da görüyoruz şu forumda iki kelimeyi bir araya getiremiyor, becerip getirse bile halleri ortada. Benim de sana saygım var ama inanmıyorsan yerine koyabileceğin birşey olmalı.
  • İspatlamıiş mış peh peh
    Bu pylord eski hesabından herkesden blok yiyince mecbur bu hesabı açmıştır bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

İspatlamıiş mış peh peh
    Bu pylord eski hesabından herkesden blok yiyince mecbur bu hesabı açmıştır bence
    İngiltere'nin %80'i müslüman, bi arkadaşım var İngiltere'de çalışıyor o söyledi, ona çok güvenirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pylorid -- 18 Mart 2019; 0:38:58 >
    İki kelimeyi bir araya getirebilmenin inanma veya inanmama ile bir ilgisi yok.
    Yerine bir şey koymalısın derken, kendim mi yazayım? Yerine konacak şey belli. Gerçekleri görmek, anlamak ve kabullenmek. İnsanlar din kitapları yazdığında zaten tamamen benzer şeyler yazmış. İnsanlar artık insan onuruna, vicdanına uygun bir dünyayı korku imparatorluğu inşa etmeden kurabilmeli. İkibin yıl öncesinin durumları bugüne hitap etmiyor, güneşin altında çok şey değişti, güneş bile değişti.
    Bir adam hatalar yapan, kendine inanmayanları sonsuz yakan bir yaradana inanırsa bilinç altı bunu en doğru davranış olarak kodlar. Sonuçlarını da görüyoruz. Aşırı inanç fanatizmi kadar bu dünyayı mahveden ne var?

• quote:

İki kelimeyi bir araya getirebilmenin inanma veya inanmama ile bir ilgisi yok.
    Yerine bir şey koymalısın derken, kendim mi yazayım? Yerine konacak şey belli. Gerçekleri görmek, anlamak ve kabullenmek. İnsanlar din kitapları yazdığında zaten tamamen benzer şeyler yazmış. İnsanlar artık insan onuruna, vicdanına uygun bir dünyayı korku imparatorluğu inşa etmeden kurabilmeli. İkibin yıl öncesinin durumları bugüne hitap etmiyor, güneşin altında çok şey değişti, güneş bile değişti.
    Bir adam hatalar yapan, kendine inanmayanları sonsuz yakan bir yaradana inanırsa bilinç altı bunu en doğru davranış olarak kodlar. Sonuçlarını da görüyoruz. Aşırı inanç fanatizmi kadar bu dünyayı mahveden ne var?
    Yerine ne koyuyorsun derken bu evreni kâinatı kim yarattı, yaratıp bıraktı mı, bir kitap bir mesaj göndermedi mi. Yerine ne koyuyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pylorid -- 18 Mart 2019; 10:42:1 >

Yo yaratıp bırakmadı. Bir çok insanın aklına geldiği şekillerin animizm de dahil bir bileşimi şekilde ilgileniyordur. Kendi bileceği iş. Okuduklarının hepsi nasıl ilgilendiğine dair teoriler. İstediğin kadarının istediğin yüzdesine inanabilirsin. Kendin de katkıda bulunabilirsin. Kimseye torpil olacağını da zannetmiyorum, hukuk yazacaksa da bebeklerin köle doğduğu bir şeriatı yazacağına da.

• quote:

Yo yaratıp bırakmadı. Bir çok insanın aklına geldiği şekillerin animizm de dahil bir bileşimi şekilde ilgileniyordur. Kendi bileceği iş. Okuduklarının hepsi nasıl ilgilendiğine dair teoriler. İstediğin kadarının istediğin yüzdesine inanabilirsin. Kendin de katkıda bulunabilirsin. Kimseye torpil olacağını da zannetmiyorum, hukuk yazacaksa da bebeklerin köle doğduğu bir şeriatı yazacağına da.
    Sana göre yaratıp bırakmadı, ama bir başkasına göre yaratıp bıraktı. Hangisi doğru.
    Senin dediğini doğru sayalım bi an için. Yani yaratıp bırakmadı. Nasıl davranılması gerektiğini, öldükten sonra da nelerin olacağını da insanlara mı bıraktı?
    Senin islamın / dinin yerine koyduğun şey bu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pylorid -- 18 Mart 2019; 12:13:57 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.