Şimdi Ara

Bir Ateisti Müslüman Yapan Temizlik | El-Kuddüs (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlışlıkla bir mümin öldüren kimse bir köle azat etmeli değil mi ayete göre. E yani nedir? Öldürmezse o köle köleliğe devam edecek. Mal hükmünde kalacak. Parayla alınıp satılacak. Daha ne diyeyim. Dönemin uygulamaları belli. Köle ve cariyenin bebeğinin köle doğduğu da sabit. Tartışmaya açık bir konu da değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Köleliğe dair ayetler var mı var
    Yanlışlıkla bir mümin öldüren kimse bir köle azat etmeli değil mi ayete göre. E yani nedir? Öldürmezse o köle köleliğe devam edecek. Mal hükmünde kalacak. Parayla alınıp satılacak. Daha ne diyeyim. Dönemin uygulamaları belli. Köle ve cariyenin bebeğinin köle doğduğu da sabit. Tartışmaya açık bir konu da değil.
    Köle dediğin kişiler savaş esirleri, savaştan sonra karşı taraftan alınmış esirler. Cariyede senin anladığın anlamda cinselliğinden yararlarlanılan kadın değil, onlar da savaş esiri kadınlar. İslam kölelik ve cariyeliği kaldırmıştır. Sana araştır dedim değil mi, araştırdın mı, yok. Ama sen ne yaptın caiyeyi fahişe yaptın esiri de köel yaptın, doğan çocuğu da köle yaptın, sonrada gittin asrı saadete saldırdın, senden zalimi var mı?
    Zekat kalemlerinden biri de savaş esirlerinin hürriyetine kavuşturulmasıdır, yani bu suretle de bir kişinin sürekli esir kalması da mümkün değil. Ama sana göre bunlar tartışmaya kapalı tabi çünkü bilmiyorsan tartışmaya kapatırsın bak aç öğren diyorum sana bilgiye çok yakınsın sene 2019.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pylorid -- 19 Mart 2019; 2:22:30 >

• Pylorid kullanıcısına yanıt
    Yine ön kabullerle ve ön yargılarla saldırmışsın. “Şunu dedin bunu dedin” diye yazdıklarını demedim. Cariyeye fahişe nerede yazmışım? Hayatımda yazmadım. Yalan söyleme.
    Savaş esirleri droid mi? İnsan onlar. Parayla alınıp satılıyor mu? Alınıp satılıyor. Köle ve cariye evlenirse bebekleri köle hükmünde doğuyor mu? Doğuyor. Bu bebek evlenmek istese efendisinden izin almadan evlenebiliyor mu? Evlenemiyor. Ayrı bir hukuka tabi mi? Evet mal hükmünde parayla alınıp satıldığı için ayrı bir hukuka tabi.
    Köleliğin ıslahatı konusunda islam biraz paye alır fakat kaldırılması konusundaki gurur ne Osmanlı ne de islama paye vermez. Anti köleciler, anti köleci düşünürler, aktivistler neler yapmış bir bak bakalım. Osmanlıda tek bir alim, tek bir şeyhülislam cariyelerin başına pipisiz köle koymayalım diyebildi mi? Fakir çocukların pipileri bizzat babaları tarafından kesiliyor, bunlar talep olan saraylara gönderiliyorlardı. Ne bebeklerin köle hükmünde doğabilmesi, ne efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadetinin sahih olmaması, ne de cariyelerin başındaki pipisiz kölelere olan talebi açıklayamazsın. Asr ı saadeti bilmeyen sendin ve Araplar o asr ı saadette neler neler eklemiş vesaire diye üstte o döneme saldırdığın mesajlar duruyor. Ben saldırmadım. Gerçekler dışında yazdığım bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 19 Mart 2019; 9:14:30 >

Budizm'in bir peygamberi veya Tanrısı dahi yok Buda hiç bir zaman peygamberlik iddia etmedi sadece bir yaşam felsefesi Budizm. Bir kaç kuralı ve ritüeli var diye bu insanları dindar tabir etmek istiyorsan sana kalmış ama Budistlere bir dine mensup demek oldukça güç keza Taoizm, Konfuçyanizm de ve Şinto da öyle.

Dinler Ortadoğu'nun masalıdır, diğer kıtalar bu kadar detaylı masallar yok.

Örneğin Şinto'da her şey fizik, kimya kurallarına göre işler biz ölürüz ruhlarımız çıkar ne cin var ne melek ne cennet ne de cehennem olgular çok sade. Başını ört şuran görünürse şu kadar yanarsın ağzından irin ve kızgın lav dökerler diye şeyler yok.
  • quote:

Yine ön kabullerle ve ön yargılarla saldırmışsın. “Şunu dedin bunu dedin” diye yazdıklarını demedim. Cariyeye fahişe nerede yazmışım? Hayatımda yazmadım. Yalan söyleme.
    Savaş esirleri droid mi? İnsan onlar. Parayla alınıp satılıyor mu? Alınıp satılıyor. Köle ve cariye evlenirse bebekleri köle hükmünde doğuyor mu? Doğuyor. Bu bebek evlenmek istese efendisinden izin almadan evlenebiliyor mu? Evlenemiyor. Ayrı bir hukuka tabi mi? Evet mal hükmünde parayla alınıp satıldığı için ayrı bir hukuka tabi.
    Köleliğin ıslahatı konusunda islam biraz paye alır fakat kaldırılması konusundaki gurur ne Osmanlı ne de islama paye vermez. Anti köleciler, anti köleci düşünürler, aktivistler neler yapmış bir bak bakalım. Osmanlıda tek bir alim, tek bir şeyhülislam cariyelerin başına pipisiz köle koymayalım diyebildi mi? Fakir çocukların pipileri bizzat babaları tarafından kesiliyor, bunlar talep olan saraylara gönderiliyorlardı. Ne bebeklerin köle hükmünde doğabilmesi, ne efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadetinin sahih olmaması, ne de cariyelerin başındaki pipisiz kölelere olan talebi açıklayamazsın. Asr ı saadeti bilmeyen sendin ve Araplar o asr ı saadette neler neler eklemiş vesaire diye üstte o döneme saldırdığın mesajlar duruyor. Ben saldırmadım. Gerçekler dışında yazdığım bir şey yok.
    Kendin soru sorup kendin cevaplıyorsun, ve üstelik yanlış cevaplıyorsun. Yanlış verdiğin cevapları da doğru sanıyorsun. Onlar köle değil savaş esiri, savaş sonrası tutuklanmış düşman askerleri olarak düşün, cariye de fahişe olarak kullanılan kadın değil savaş sonrası tutuklanmış kadın. Hepsi de yapılan bir suç karşılığı serbest bırakılıyor, Nisa 92 de birini yanlışlıkla öldürürsen bir esir azad ediyorsun mesela ve o esir serbest kalıyor, mümin olursa da serbest kalıyor, zekat verilip de serbest kalıyor. Hatta anlaşılırsa cariye ile de mehrini verip evlilik akti yapıp evlenebiliyorsun. Bak sana araştır derken bunlardan bahsediyorum.
    Ama şu konuda haklısın geleneksel cariye anlayışı senin dediğin gibi malesef savaş esiri kadınlar cinsellik olarak kullanılmış ama Kur'an'da böyle bir durum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pylorid -- 19 Mart 2019; 10:32:2 >

Onlar köleleştirilmiş, mal hükmünde alınıp satılan insanlar. Bebekleri de mal hükmünde doğan insanlar. Bilmiyorsan öğren, yeter yav. Yanlışlıkla mümin öldürülür inşallah diye dua mı etsin bu köleler? Yaanlışlıkla mümin öldürürsen köle azad ediyorsun deyu? Te Allam.
  • quote:

Onlar köleleştirilmiş, mal hükmünde alınıp satılan insanlar. Bebekleri de mal hükmünde doğan insanlar. Bilmiyorsan öğren, yeter yav. Yanlışlıkla mümin öldürülür inşallah diye dua mı etsin bu köleler? Yaanlışlıkla mümin öldürürsen köle azad ediyorsun deyu? Te Allam.
    Dünden beri birşeyler üfürüp duruyorsun köleler cariyelerle ilgili ama arkası bomboş ne bir ayet var ne birşey. Onlar mal hükmünde alınıp satıldığına dair ayet göster artık böyle sorayım da palavralarını dinlemeyelim artık sıkıldım bu kadar avans.
    Kölelerin mal hükmünde alınıp satıldığını bilmeyen adamla yazışıyorum lol. Gazoz kapağıyla satılyorlarmış köleler hadi rahat ol, koy başını yastığa oh mis, uykuya devam. Asr ı saadette köle ticareti bal gibi yapıldığını, görgü kuralı gönderdiği iddia edilen çok güçlü varlığın, bebeklerin köle doğmasına ceza vermeyeceğine ya da efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadetini kabul etmeyeceğine filan da inanmam bekleniyor. İnanan inansın. Ben inanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 19 Mart 2019; 15:3:12 >
  • quote:

Kölelerin mal hükmünde alınıp satıldığını bilmeyen adamla yazışıyorum lol. Gazoz kapağıyla satılyorlarmış köleler hadi rahat ol, koy başını yastığa oh mis, uykuya devam. Asr ı saadette köle ticareti bal gibi yapıldığını, görgü kuralı gönderdiği iddia edilen çok güçlü varlığın, bebeklerin köle doğmasına ceza vermeyeceğine ya da efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin ibadetini kabul etmeyeceğine filan da inanmam bekleniyor. İnanan inansın. Ben inanmıyorum.
    Ayet gösteremeyecek misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.
    Hristiyanlık bir kenara(nazenara hollanda)

Japon dediğin adamlar insan biçimli çarşafları pencerenin kenarına asınca yağmurun durduğuna inanan kimseler

Ama durur mu bizim apolojist ateist

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 19 Mart 2019; 15:4:14 >
    Gazoz kapağına satıyorlarmış rahat ol dedim ya. Yalnız omlet yumurtayla yapıldığı da yazmadığı için omlet yumurtayla yapılmıyormuş yaa :((((((
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Ve hatta kendine ateist deist diyenler de içlerine işlemiş şinto köklerini reddetmiyorlar. Bkz Miyazaki.
  • quote:

Ve hatta kendine ateist deist diyenler de içlerine işlemiş şinto köklerini reddetmiyorlar. Bkz Miyazaki.
    Bizim coğrafyamızın ateist dökümü biraz travmatik

Meta-analiz yapan ateistler analitik din felsefecilerinden ve tam tarihselcilerden ibaret.Ama onlar da sadece olur olmaz diskürsif ''uslamlama'' kasmakla kalıyor.Tarihselcilerse rölativizmden kurtulamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 19 Mart 2019; 17:0:8 >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    gidim gidim usllamlama candır zodyon bey
  • quote:

gidim gidim usllamlama candır zodyon bey
    Can değil canandır biçimci kardeş

Neysen onun postu olacam
  • quote:

Gazoz kapağına satıyorlarmış rahat ol dedim ya. Yalnız omlet yumurtayla yapıldığı da yazmadığı için omlet yumurtayla yapılmıyormuş yaa :((((((
    Ayet gösterebilir misin diye soruyorum, cevap yok, onun yerine bol bol kıvırma var omlet girip gazoz kapaından çıkmşsın, işine öyle geliyor tabi sana da hak veriyorum aslında, bi şekilde kendini haklı çıkartacaksın bunu yolu da kıvırmak. Ama tartışmaya başlamadan önce söyleseydin ya baştan bak ben ayet gösteremeyeceğim sağdan soldan duyduğum ucube şeyler anlatacağım deseydin bu kadar zaman kaybetmezdik senle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pylorid -- 19 Mart 2019; 17:4:47 >
  • Postu candan ayıraman Zodyon bey, biçimi de özden
    Sen kölelerin parayla alınıp satıldığını öğrenene kadar sana cevap yok.
  • quote:

Sen kölelerin parayla alınıp satıldığını öğrenene kadar sana cevap yok.
    Sende iki günde burdaki saçma ateistlere benzedin ha..Evrim evrim dediler, ateşböceği dedik anında kudurdular, biri ceza aldı arkasından feyki ile geldi o da ceza aldı. Sana da "ayet göster" dedik sende cızırdamaya gazoz omlet sayıklamaya başladın. Hepinizin hazin sonu aynı galiba hiç değişmiyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.