Şimdi Ara

bir bakarmısınız rica etsem ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben şimdi gelsem, kasti olarak seni altıma alsam, vursam bir şey yapsam, takla atmana sebep versem bile sen suçlu olursun.
  • 1.si doğru karar vermişsin 2.hapis cezası gibi birşey olmaz en fazla 600 lira ceza keserler oda plaka sahibine
  • yaşlanmışım
    çocuk 2 sene sonra askere gidecek
  • pek de uslu maşallah
  • polis yakalarsa bakmaz yaşına ehliyetini ne gün alacagına

• Çevirme olursa yandınız.

Kesinlikle o risk alınmaz.

Ani karar vermen gereken bir durum olabilir, bu da uzun yolda tecrübe ister biraz, ehliyet yoksa uzun yolda tecrübede yok.

Aileni ve huzurnuzu düşünüyorsan nefsine hakim ol derim.

Bir kaç ayın kalmış.
  • BOSVER KULLANMA. NE OLUR NE OLMAZ BU ISLER SAKAYA GELMEZ. NE SEN NE DE AILEN UZULSUN...

• quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

Çevirme olursa yandınız.

Kesinlikle o risk alınmaz.

Ani karar vermen gereken bir durum olabilir, bu da uzun yolda tecrübe ister biraz, ehliyet yoksa uzun yolda tecrübede yok.

Aileni ve huzurnuzu düşünüyorsan nefsine hakim ol derim.

Bir kaç ayın kalmış.

HAKLISINIZ, VAZGECTIM ICIMDE HEYECAN, ISTEK VAR BAYA AMA YAPMAYACAGIM. RISKE ATMAYACAGIM. AZ ZAMANIM KALDI ZATEN...

• quote:

Orijinalden alıntı: ersinbektas

BOSVER KULLANMA. NE OLUR NE OLMAZ BU ISLER SAKAYA GELMEZ. NE SEN NE DE AILEN UZULSUN...

YOK HOCAM VAZGECTIM KULLANMAYACAGIM ICIMDE ISTEK VARDI AMA SAKAYA GELMEZ GERCEKTENDE...

• quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

Çevirmede yakalanır ters bir memura denk gelirsen sıkıntı olabilir zira 2 ay hapis cezası var ayrıca baban sana emanet ettiği için ceza yer, ancak sen acemi değilsen dikkat çekmezsen yan koltuğada annen veya bir bayan oturursa, çevirmede %90 durdurmazlar :D tecrübeye sabit, Allah göstermesin kaza durumu olursa sıkıntı olur, sonuçta en iyi şoförler dahi kaza yapabiliyor buda hepimiz için geçerli Allah korusun

TECRUBEM VAR, SEHIR ICINDE BIR KAC DEFA CEVIRMEDENDE GECTIM DURDURSALARDI NE OLURDU BILMIYORUM. ILK SEFERINDE KORKMUSTUM ASLINDA, HAYATIM BOYUNCA O KADAR TERLEMEDIGIMI HATIRLIYORUM, KLIMA FALAN FAYDA ETMIYORDU. ZATEN BOYUM 1.90 YASIMDAN DAHA BUYUK GOSTERIYORUM BUNUN ARTISI OLABILIR BELKI. HER NEYSE EHLIYETIMI ALANA KADAR BEKLEYECEGIM...

• En doğru kararı vermişsin...
  • Yukarıda açık kimliği ve adresi yazılı kabahatlinin, olay tarihinde kolluk kuvvetlerince yapılan denetim sonucu ehliyetsiz araç kullandığı tüm evrak kapsamından anlaşıldığından,
    2918 sayılı yasanın 36. maddesinde ehliyetsiz araç kullanmaktan trafik suç tutanağı düzenlenenler için hafif hapis ve hafif para cezası öngörüldüğü, 5349 sayılı yasanın 7. maddesi ile değişik 5252 sayılı yasanın 7 maddesi ile kanunlarda hafif hapis ve hafif para cezası olarak öngörülen yaptırımların idari para cezasına dönüştürüldüğü ve hafif hapis ve hafif para cezalarının birlikte öngörüldüğü hallerde hafif hapis cezasının esas alınacağı ve idari para cezasının hesaplanmasında 5237 sayılı TCK'nun 52. maddesi hükümleri uygulanacağı düzenlemiş olup, aynı madde ile idari para cezasına karar vermeye Cumhuriyet Savcısı yetkili kılınmış olmakla;
    2918 sayılı yasanın 36. maddesinde öngörülen 1 ay hafif hapis cezasının 5237 sayılı yasanın 52. maddesi dikkate alınarak takdiren alt sınırdan 30 gün x 20.-TL üzerinden idari para cezasına çevrilerek kabahatlinin 600-TL İDARİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
    Kabahatlinin verilen cezayı kesinleşmeden ve kanun yoluna başvurmadan önce ödemesi halinde 5326 sayılı kabahatler kanununun 17/6 maddesi uyarınca 3/4 'ünün TAHSİLİNE,
    5326 sayılı yasanın 17/3 maddesi uyarınca kararın kesinleşmesini müteakip 6183 sayılı yasa hükümlerine göre tahsil edilmek ve tahsil edildiğinde bildirilmek üzere kararın ........ Mal Müdürlüğüne gönderilmesine,
    5326 sayılı kabahatler kanununun 3. maddesi uyarınca tebliğ ve tefhimden itibaren 15 gün içerisinde Hopa Sulh Ceza Mahkemesine itirazı mümkün olmak üzere karar verildi.

ehliyetsiz kullanma ile ilgili mahkeme metni hapis cezasıda normal para cezasıda var, hafif hapis paraya çevrilebiliyor, ama dediğim gibi normal çevirmede böyle bir işlem yapmazlar diye düşünüyorum, kaza içinde yaralamalı ve ölümlü olması durumunu zaten hiç düşünmek istemedim sadece olur olur ya geçen bir adama dokunsan oda tutanak isterse mecbur bu prosedür yapılmak zorunda.

• Yukarıda açık kimliği ve adresi yazılı kabahatlinin, olay tarihinde kolluk kuvvetlerince yapılan denetim sonucu ehliyetsiz araç kullandığı tüm evrak kapsamından anlaşıldığından,
    2918 sayılı yasanın 36. maddesinde ehliyetsiz araç kullanmaktan trafik suç tutanağı düzenlenenler için hafif hapis ve hafif para cezası öngörüldüğü, 5349 sayılı yasanın 7. maddesi ile değişik 5252 sayılı yasanın 7 maddesi ile kanunlarda hafif hapis ve hafif para cezası olarak öngörülen yaptırımların idari para cezasına dönüştürüldüğü ve hafif hapis ve hafif para cezalarının birlikte öngörüldüğü hallerde hafif hapis cezasının esas alınacağı ve idari para cezasının hesaplanmasında 5237 sayılı TCK'nun 52. maddesi hükümleri uygulanacağı düzenlemiş olup, aynı madde ile idari para cezasına karar vermeye Cumhuriyet Savcısı yetkili kılınmış olmakla;
    2918 sayılı yasanın 36. maddesinde öngörülen 1 ay hafif hapis cezasının 5237 sayılı yasanın 52. maddesi dikkate alınarak takdiren alt sınırdan 30 gün x 20.-TL üzerinden idari para cezasına çevrilerek kabahatlinin 600-TL İDARİ PARA CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA,
    Kabahatlinin verilen cezayı kesinleşmeden ve kanun yoluna başvurmadan önce ödemesi halinde 5326 sayılı kabahatler kanununun 17/6 maddesi uyarınca 3/4 'ünün TAHSİLİNE,
    5326 sayılı yasanın 17/3 maddesi uyarınca kararın kesinleşmesini müteakip 6183 sayılı yasa hükümlerine göre tahsil edilmek ve tahsil edildiğinde bildirilmek üzere kararın ........ Mal Müdürlüğüne gönderilmesine,
    5326 sayılı kabahatler kanununun 3. maddesi uyarınca tebliğ ve tefhimden itibaren 15 gün içerisinde Hopa Sulh Ceza Mahkemesine itirazı mümkün olmak üzere karar verildi.

ehliyetsiz kullanma ile ilgili mahkeme metni hapis cezasıda normal para cezasıda var, hafif hapis paraya çevrilebiliyor, ama dediğim gibi normal çevirmede böyle bir işlem yapmazlar diye düşünüyorum, kaza içinde yaralamalı ve ölümlü olması durumunu zaten hiç düşünmek istemedim sadece olur olur ya geçen bir adama dokunsan oda tutanak isterse mecbur bu prosedür yapılmak zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktarmacı

quote:

Orijinalden alıntı: ersinbektas

BOSVER KULLANMA. NE OLUR NE OLMAZ BU ISLER SAKAYA GELMEZ. NE SEN NE DE AILEN UZULSUN...

YOK HOCAM VAZGECTIM KULLANMAYACAGIM ICIMDE ISTEK VARDI AMA SAKAYA GELMEZ GERCEKTENDE...

Helal olsun, doğru karar vermişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: think of idea

quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

quote:

Orijinalden alıntı: think of idea

"94 doğumlu insan mı var la ???

2012 li de var!1111!!222!!

Ya elbette var kardeşim ben farklı bi olay kastetmiştim ama boşver

yaşlanıyon :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.