Şimdi Ara

Bir Bankanın Mulakatına Çağrıldım Ne gibi sorular Soruyorlar? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
24.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: psikopak
    sonuna kadar katılıyorum. şöyle bir 5 sene öncesinde olmayı o kadar çok isterdim ki...

kafanı duvara vuracaksın derdi de babam sallamazdım... buldum belamı şimdi işte

Baba da bankacı gibi

Benimki de bankadan emekli çalış oğlum çalış oğlum diye yalvarıyor banka çok pis iş çekemezsin diyor ama işte tınlamıyordum bakalım.
  • Sorulara verdiğin yanıtlardan önce şu hali takınman çok önemli: "Benim zaten bir işim ve bir maaşım var" Hatta "Şu kadardan aşağı çalışmam.." gibi. Adamlar ne iş olsa yaparımcı değil işinden anlayan profosyonel arıyor. Ne deseniz yaparım her işi yaparım yer bile silerim ne kadar para verseniz de kafi hatta sigorta da yapmayın derecelerine kadar yavşaklık örneği gösterenler bankada iş bulamaz.
  • yok baba emekli öğretmen ama hayatı biliyor adamlar tabi. dinlemedik zamanında sözlerini malesef.

doğru demiş baban, çekilmez gerçekten. her şeyin hayırlısı tabi ki ama çalış elinden geldiğince harbiden, sonra zor oluyor dönmek.

şu anda herhangi bir özel bankada çalışan adama sor elinde fırsat olsa bırakır mısın bankayı diye, %95'i sana deli misin, heralde bırakırım diyecektir müfettiş kademesi hariç tabi.

senin elinde fırsat varken hiç bulaşma, önce başka alternatifleri değerlendir ve özellikle de devlet memurluğunu
  • quote:

şu anda herhangi bir özel bankada çalışan adama sor elinde fırsat olsa bırakır mısın bankayı diye, %95'i sana deli misin, heralde bırakırım diyecektir müfettiş kademesi hariç tabi.

İş Bankası'nda yeni bir müfettiş ortalama 6.000 Tl falan alır,ama bu parayı yiyecek ne zamanı olur,ne vakti.Kendinizi otel odalarında bulursunuz,herkes yüzünüze gülerken arkanızdan bir ton küfür yersiniz,teftişte üstadım derler,gitmeniz için içlerinden dua ederler,alınan paralar çok güzeldir,Türkiye şartlarında ek gelirler ile beraber 25-26 yaşında 7.000 tl falan kazanmak harika gözükür ama bir o kadar şeyide sizden götürür.

Aaz önce de yazdım,eğer pozisyon olarak müfettişliği hedeflemiyorsanız fikir belirtmeyim diye,çünkü mülakat kurulu dahi müfettişi işe alırken farklı kıyaslamalarda bulunur,eğitim sürecinde bir müfettişin banka çalışanına nasıl davranacağına kadar her şey öğretilir,bayanlardan uzak durmaları,iş hayatında bayan çalışanların diğer çalışanlardan asla farklarının olmadığı dahi üstüne basa basa vurgulanır,ama müfettiş olup o binlerce tl'den vazgeçip,yerim yurdum belli olsun,2-3 bin tl kazanayım,bana yeter,azıcık aşım,kaygısız başım diyen de o kadar çok insan var ki... Bunların hepsi ideal meselesi,yani ne istediğinize bağlı,ama en tepedeki müfettişler bile öyle sanıldığı kadar rahat hayat yaşamıyorlar,cidden düşündüğünüz zaman sevdiklerinizden uzakta,yatağınızdan uzakta,yarın nerede olacağınızı bilmeden,ve yüzünüze gülenlerin aslında içlerinden size küfrettiklerini bilerek yaşamakta herkesin kaldıracağı bir durum değil..

• elbetteki rahat değiller. ben bankaya ilk başladığımda aldığım eğitimlerden birini teftiş kurulundan bir müfettiş vermişti ve o da sürekli ordan oraya gezmekten ve sevgilisyle rahat vakit geçirememekten şikayetçiydi :)

yalnız şöyle bir durum var. şube personelinin satış baskısıyla başı o kadar dertte ki kelimelerle anlatılamaz. artık buradakilere içinde satış hedefi olmayan her şey cennet gibi görünüyor. o sözlerimde müfettişleri ayırmamın nedeni buydu
  • quote:

elbetteki rahat değiller. ben bankaya ilk başladığımda aldığım eğitimlerden birini teftiş kurulundan bir müfettiş vermişti ve o da sürekli ordan oraya gezmekten ve sevgilisyle rahat vakit geçirememekten şikayetçiydi :)

yalnız şöyle bir durum var. şube personelinin satış baskısıyla başı o kadar dertte ki kelimelerle anlatılamaz. artık buradakilere içinde satış hedefi olmayan her şey cennet gibi görünüyor. o sözlerimde müfettişleri ayırmamın nedeni buydu

Satıştaki başarın sadece seni etkiler.Ama bir müfettişte iş değişir.Yazdığı raporlardan müfettiş sorumlu olmuyor işte.Senin hakkında olumsuz bir yazı yazdıkları zaman senin tüm hayatınla oynamış oluyorlar.İşten çıkarılabilirsin,hapse girebilirsin ve bu rapor oluşturma aşaması o kadar bunaltıcı bir süreçtir ki 2 dudağın arasından çıkacak kelime ile nice hayaller yıkılır,karşındaki kişinin ailesi,çoluğu,çocuğu aklına gelir,kararını verecekken başka bir şey takılır aklına,bu işler de kolay değil.Giriş sürecinden bahsetmiyorum bile,bir avukat kadar hukuk bilmeniz gerekiyor,bir muhasebeci kadar muhasebe bilmeniz gerekiyor,konuşmanız,duruşunuz ile banka vizyonunu yansıtmanız gerekiyor.Yani,bu da kolay bi süreç değil.Millet alınan parayı görünce vay be,bankada müfettiş olmak vardı diyor ama bir de olanlara sormak lazım.Neyse,konuyu fazla dağıtmayalım,özetle gençler;Her mesleğin zor yanı vardır,ama eğer elinizde imkan varsa en güzelini yapmaya çalışın,ne yapıyorsanız yapın,ama en iyisini yapmayı dustur edinin,bir insanı sevecekseniz onu bile en güzel haliyle yapın,hayatı yaşayacaksanız onu da hayat anlayışınıza göre güzel yaşayın,kötüyü seçerseniz,belki kısa vadede eliniz para görür,rahatlarsınız ama uzun vadede,sağlığı,huzuru,mutluluğu kaybeden siz olursunuz.

• :)

tamam bütün bunlardan anlaşılıyor ki bankacılık her halükarda hayatı zorlaştırıyor, ben müfettişleri ayırmıştım ancak geri alıyorum o lafı

son laflarını şöyle destekleyeyim ben de kendime göre: eğer elinizde fırsat var ise yani yaşınız küçük ise, okuduğunuz okula ve ders çalışma kabiliyetinize güveniyorsanız mutlaka ama mutlaka kendinize vakit ayırabileceğiniz meslekler seçin, mesai bittiğinde aklınızda iş olmayacak meslekler seçin.

taaa en başta söylediğimi tekrar söylüyorum, tamamen benim görüşüm, kendinizi seviyorsanız sakın bankacı olmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi people are strange -- 4 Eylül 2010; 0:01:59 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.