Şimdi Ara

Bir binadan Nasıl daha iyi düşülür? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Bir binadan Nasıl daha iyi düşülür?

(En Son Oy Tarihi: 1.6.2008)
Giriş
  • Yere 200km Hızla Düşerken Poziyson değiştirebilebilirmi?
  • kendimi yan yatırırım oyle duserim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ©@N -- 11 Şubat 2008; 22:57:54 >
  • P = F(net) / A

F(net) = N - mg

N . ∆ t = ∆ P

Çarptıktan oldukça küçük bir zaman dilimi içinde (∆t) durduğunu varsayarsak,

∆ P = P(son) = m.V(son)

V(son) = √2gh(bina)

∆ P = m.√2gh(bina)

N = m.√2gh / ∆t

F(net) = (m.√2gh / ∆t) - (mg)

İlk basınç formülüne dönelim.

P = [ (m.√2gh / ∆t) - (mg) ] / A

Gerisi ortopedistlere kalmış. İnsan kemiği açısından yere çarpma sırasındaki en iyi basınç, düşük basınç mıdır, yoksa yüksek basınç mıdır?

Düşük basınçsa ==> Çarptığın yüzey alanının büyük olması gerekir. Ayrıca kütlen, binanın yüksekliği ve düştüğün gezegenin yerçekimi ivmesi düşük olursa da iyi olur.

Yüksek basınçsa ==> Çarptığın yüzey alanının en küçük olması gerekir. Ayrıca kütlen, binanın yüksekliği ve düştüğün gezegenin yerçekimi ivmesi yüksek olursa da iyi olur.

• herkes makaraya vurmuş işi ama bence gerçekten ciddi bir konu başımıza gelirse nereye düşelim?bilimsel bir şekilde açıklarsanız sevinirim.
    en çok korktuğum şeylerden biri düşmek.yüksekten hiç korkmam ama düşmekten korkuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: özzer

herkes makaraya vurmuş işi ama bence gerçekten ciddi bir konu başımıza gelirse nereye düşelim?bilimsel bir şekilde açıklarsanız sevinirim.
    en çok korktuğum şeylerden biri düşmek.yüksekten hiç korkmam ama düşmekten korkuyorum.

ben basketbol oynuyorum basketbol koçumuz smaç bastıktan sonra potadan düşüp kolumu kırdıktan sonra (potanın boyunu bilmeyenler için 3.05) düşme dersleri vermişti takımca hepimize.ondan sonra başıma geldiğinde (2kez) gösterdiği gibi kolumun üstüne hafif omuzlara ağırlık vererek düşmüştüm bir şey olmamıştı.sanırım o aldığım eğitim bayağı işe yaradı

• Herkes birsey yazmis ve bu soruda suna benzemis "Araba sana carpmak üzere sen ne yaparsin.?" Hicbirsey yapamazsin... bunu farkettiginde isisten gecmistir zaten.

Cevaplar..
    1. Düstügün yükseklige bagli olarak düsme zamanin degisir. Alcaktan düsüyorsan düsünmeye zamanin olmaz, zaten icgüdüsel olarak ayaklarinin üstüne düsmeye calisirsin ve pozisyonun buna uygun degilse 1-2 saniyede basaramazsin. Cuval gibi inersin
    2. Eger yüksekten düsüyorsan; nekadar düsünsende farketmez
    3. Eger daha cok yüksekten düsüyorsan en iyi yapabilecegin düserken Hizir Acili aramak

• baldırımın üstüne düşerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mac2cryme

baldırımın üstüne düşerim

afedersin ama baldirla yeri o sirada nasil bulusturmayi dusunuyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mariachi@ -- 12 Şubat 2008; 4:09:09 >
  • Ya kafaüstü ya da sırtüstü, diğer türlü daha çok acı verir gibi
  • lem başımıza jezmi bond mu olcan xasino royal falanmı izledin=?
  • Küçük benin üzerine
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.