Şimdi Ara

Bir çanakta Çiftli lnb yayın kalitesini düşürür mü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
4.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Scavenger Of Human Sorrow
    Hocam yardımların için çok teşekkür ederim fakat internetten alamıyorum kart yok. Uyducuda mersat kablo var rg6 u6 dedi metresi 2 lira.onu alacağım gibi

Alacağınız kablo linkini verdiğim kabloysa normal.

http://www.merterelektronik.com/RG6-U6-CuCu-Mersat-Bakir-Yesil-Kablo-100-Mt,PR-45628.html

Bizim uyducuya sordum bunun 100 metre topunu 75-80 liradan alıyormuş. Metresi 75-80 kuruşa geliyor tabi kar edip satacak. Kablo alacaksanız hocam dışı da bakır olsun ona dikkat edin. Renginin sarılığından anlayabilirsiniz. Ben kablo da Botech kullanıyorum Botech RG6-U6 bakır kabloda dıştaki sarım sayısı daha fazla olduğu için tercih etmiştim ve sinyal kalitesi çok yüksek.

Teknofone hocanın verdiği Ören kablo Mersat kablodan çok daha kaliteli. Kablo alırken ben 10 kadar marka denettirdim Ören kablonun sinyal kalitesi çok yüksekti. Botech'in dış sarım sayısı fazla olan kablosu kadar iyi sinyal seviyesi vardı.

İnternet sitesinden alırken illa kredi kartı gerekmiyor banka kartlarıda oluyor. Ben genelde bunada güvenmediğim için satıcılarla konuşuyorum ve yerleri yakınsa gidip alıyorum yakın değilse ve güvenilir bir firmaysa havale yapıyorum. Ayrıca hiçbir bankada hesabınız yoksa inial kart diye bir kart var onu alıp ptt, migros gibi yerlerden içine aynı telefona yükler gibi TL yüklüyorsunuz ve sonra internet sitelerinde kullanıyorsunuz.

• Hocam mersat ın kablosu verdiğiniz linkteki gibi 2 liraya onu alacaktım başka elektronikçide @teknofone hocamın dediği erse rg6u6 cu/cu kablo metresi 1.5 liraydı onu aldım 20metre .

Bu arada bizim çanağı başka biri kullanıyormuş, kablo bozuk diye çıkardık kıçı kırık arkası tamamen çıkmış lnb ye takmışlar bizim kabloyu. Bize ait lnb ile çanağı da kendileri takmışlar. Trt 4k %5 sinyal alırken yeni lnb sonrası %35, erse kablo sonrası sinyal %80, kalitede %100 é çıktı tüm Kanallarda kalite en az 10 kat arttı. Üstelik bizim çanağı kullananlar yayın alamayınca bize laflıyorlar onlara da botech marka çift çıkışlı lnb aldırdım 35 lira idi, ayarlarını ben yaptım düzelttim

Konuda yardımcı olan herkese teşekkür ederim kalite %5 den %80 é çıktı o da ince ayar çanağa yapsak bu işle uğraşan Biri ayarlasaydık daha da iyi olurdu bu da yeter artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun. Erse kabloda iyi.

O çanak işi normal apartmanlarda gerçekten sıkıntı. Arkadaşımda aynı sorun var, uyducu geliyor yeni taşınmış zengin daire sahibinin çanağını en iyi yere koymak için arkadaşın çanağını söküyor. Yerine zengin daire sahibine artık kaç paraya satacak olduğu delikli çanağı takıyor. Arkadaşın çanağı herhalde sökerken kırdığı için yerine markasız saçma sapan bir çanak takıyor ve çanağı da olmadık bir yere takıyor. Arkadaşın %95 sinyal alan sistemi %70-75 lere düşüyor ve zaman zaman yayın gidiyor. Arkadaşın LNB'de ortalıkta yok. Herhalde kablolamada sorun var diye 2 hafta sonra çatıya çıkıyor bakıyor çanak yok ve sonrasında ortalık karışmış.

Sonra arkadaş kavgaya gitmişti çırak yapmış olayına döndü iş. Bir müddet sonra sadece arkadaşın çanağını değil iki komşunun çanağını daha söküp onlara tek bir çanakla çoklu LNB taktığı ve söktüklerinin yerlerine zengin komşuya her yayın için ekstra çanak taktığı ortaya çıktı. Hala bu iş çözülmüş değil ve apartmanlarında bu sebeple huzur kalmadı.

Böyle ş...... uyducular inşallah batar ve bir daha bu işi yapamayacak duruma gelir. Kul hakkından korkmayan beter olur inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: abtani

kablo uzun olacak ise RG6/U6 (örnek ören marka)bakır kablo,kısa ise RG4/U4 kablo yeterli olur

kablo uzun demek ne demek, kaç metreden sonra uzun olur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.