Şimdi Ara

Bir çanakta Çiftli lnb yayın kalitesini düşürür mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
4.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uhd tv kullanıyorum. Arnix gx-202 twin lnb aldım eski tvyi de kullanabilmek için. Aynı çanaktan çift yayın almak yayın kalitesini düşürür mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• servet değerindeki 4K tv ye de en kötü lnb yi almak ilginçmiş.

İnverto black ultra twin 40mm al derim, gittigidiyordan kod düşür ucuza alırsın.

sinyal kalitesi diğerleriyle kıyaslanmaz.

• Görüntü kalitede sıkıntı yapmaz.Fakat kalteli (üstteki mesajda arkadaş örnek vermiş)lnb ler daha iyi sinyal almaktadır.Bunun faydasını da yağmur,kar vb havalarda çok kırılma yaşamamakla görürsünüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scavenger Of Human Sorrow

Uhd tv kullanıyorum. Arnix gx-202 twin lnb aldım eski tvyi de kullanabilmek için. Aynı çanaktan çift yayın almak yayın kalitesini düşürür mü

istanbulda canak antenın önü açıksa 70lık anten bile yeterli ve
    uydu bulucu ıle ınce ayar verırlerse sorun olmaz elle ayarlarsan 1 cm bile ayarda önemi var yagmur yagınca sınyalın gıder .
  • quote:

Orijinalden alıntı: incendies

servet değerindeki 4K tv ye de en kötü lnb yi almak ilginçmiş.

İnverto black ultra twin 40mm al derim, gittigidiyordan kod düşür ucuza alırsın.

sinyal kalitesi diğerleriyle kıyaslanmaz.

Hediye çeki vardı mecbur bu modele kaldık. Önerin için sağol ama tvyi nakit alınca para suyunu çekti. Dediğin ürünü not ettim başka bahara.

Şu anda 15-20 yıl öncesinin analog tvlerden kalma çanak, lnb, kablolar var.Trt 4k vs gösteriyor yağmurda vs nadir sorun oluyor. Zaten şiddetli yağış istanbulda pek olmuyor

çift çıkışlı Lnb yi de bizim peder kendi takacağını söylüyor genelde biz değiştiriyoruz umarım sorun olmaz

@abtani @fatihmc yorumlarınız için teşekkür ederim

Edit: bu arada çanak kablosu olarak ne önerirsiniz, yazın komple kabloyu vs değiştireceğim bir de çanak ayarı için profesyonel birini çağırırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scavenger Of Human Sorrow -- 13 Mart 2016; 0:20:04 >

• kablo uzun olacak ise RG6/U6 (örnek ören marka)bakır kablo,kısa ise RG4/U4 kablo yeterli olur
  • Bir uyducu olarak soyluyorum eger donma felan yoksa Hic uğraşma
    Goruntude fark etmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç uğraşma bosver
  • Kaliteli LNB konusunda Arnix gx-202 twin lnb öneriliyor. Önerenler arasında maalesef yönetici bir arkadaşımızda var.

http://forum.donanimhaber.com/m_67242120/tm.htm

Konuyla ilgili olan herkesi etiketledim. Tavsiye üzerine Arnix gx-202 twin lnb alınıyor ama klasik Çin malı LNB'lerden bir farkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknofone

Kaliteli LNB konusunda Arnix gx-202 twin lnb öneriliyor. Önerenler arasında maalesef yönetici bir arkadaşımızda var.

http://forum.donanimhaber.com/m_67242120/tm.htm

Konuyla ilgili olan herkesi etiketledim. Tavsiye üzerine Arnix gx-202 twin lnb alınıyor ama klasik Çin malı LNB'lerden bir farkı yok.

Bende bimeks bipara vardı çiftli lnb de esenyurt torium da vardı bi tek. esenler den oraya 6 vasıta metrobüs dahil gittim 3 saat gidiş dönüş ama asıl amacım o değildi tanesi 5 liraya 9 tane bluray dvd vardı hediye çekini onlarda bitirmek için onca yol çektik

Ekleme olarak 10 metre kabloya da 30 lira baydım hediye çekini kullanarak

Ürün buhttp://m.bimeks.com.tr/Urun/132482

• Hediye çeki varsa bilemem ama diğer kaliteli LNB konusunda Arnix öneriliyor ve Hiremco, Atlanta, Mersat gibi modellerden daha pahalıya satılıyor. Normal fiyattan çeksiz olarak alınabilecek bir LNB değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi kafamda net bir şey oturmadı. Trt 4k, ntv spor hd.olsun şu anda yayınlarda yağmur yağsada sorun olmuyor. Ama kullandığım aracı malzemeler minimum 15 yıllık. Sıfırdan buradaki tavsiyeler üzerine çanak, kablo, lnb vs kaliteli ürünler ile donatmaya gerek var mı. Maddi olarak durumum çok iyi değil ki parası önemsiz diyim ama o kadar tvye para verdik bunlar gerekliyse mecburuz yazın bunları yapmaya. Terasta binayı engelleyen yapı yok tv ile arada max 25 kablolu mesafe var

• Kablolama RG6-U6 diye geçen içi ve dışı bakır olsun marka fazla önemli değil.

Kaliteli kablo istiyorsanız Klass, Ören, Reçber, Erse kablo iyidir. Alırken RG6-U6 Cu Cu olmasına dikkat ederseniz kaliteli bakır kablo alırsınız, CU CU olanda içteki tel bakır kaplamadır, CCS / CU alırsanız iç tel bakır kaplama değil tamamen bakırdır ama fiyatta ona göre pahalıdır.

Daha ucuza kaçmak ama yine kaliteli almak isterseniz RG6-U6 Temka, Botech veya Rose marka alabilirsiniz.

Eğer kablo dış cephede fazla kalacaksa özel slikon kaplamalı RG6-U6 PE CU / CU kablo alabilirsiniz. Bu kablo, genelde apartmanın tamamen dışından kablo çekildiğinde daha fazla iş görür, hava boşluğundan asansör boşluğundan çekilip direk çatıya çıkıyorsa buna gerek yok.

LNB için kalite lazımsa MTI, Inverto veya Sharp alınabilir. Fiyatları pahalıdır ama kalitelidir. Sadece Türksat yayınları izlenecek ise çok kaliteli LNB gerekmez. Daha ucuz olanlarından lazımsa Atlanta Inverto serisi, Mersat Sharp tunner serisi, Mersat Philips tunner serisi alınabilir.

Ucuz ama iyi olsun derseniz ben size bir formülde sunayım. Yerli ama iyi kablo üreten bir marka'da çıktı onu tercih edebilirsiniz.

25 metre RG6-U6 BlackSea bakır kablo :http://www.antenci.net/25-Metre-BlackSea-RG6-U6-Bakir-Anten-Kablosu-Siyah,PR-3950.html (37 TL)
    Çift çıkışlı Inverto LNB :http://www.antenci.net/Inverto-Essential-Twin-LNB-03dB-4K,PR-4809.html (40 TL)

Çanakta sorunsuz ayarlıysa yağmur kar demeden sorunsuz yayınları alırsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Uydu Forumunda Hakan hocam-kamaxx i herkes bilir, yaptığı inceleme ve tavsiyeler herkes için değerlidir ve dikkate alinir.
    Bende kendisinden gerek telefon yoluyla gerek yazışmalar ile destek aldım.
    Bu lnb yi denediğini ve performansini begendigini soyledi ve bana tavsiye etti, bende aldım.
    Kullandığım receiverler alman kathy-912 ve rus openbox sx4, sizin mesajlarınızı okuyanda sanacak ki insanlari bir beklentimiz olan cihaza yönlendiriyoruz...
    Mesajımda da yazdığım gibi aldım kullanıyorum ve memnunum, bunu da forumda paylaştım.
    Alırsınız almazsınız tercih sebebidir.
  • teknofone hocam Arnix gx-202 twin modelini kocaballi hocam kullanıyor ve çok memnunum diyor. Firmasını aradım teknik personeli bende evimde kullanıyorum ve çok memnunum yerli üretim sorunsuz bir ürün diyor.

Siparişi iptal edip başka LNB alabilirim daha ucuz diğerleri ama kararsız kaldım. kocaballi hocamdan acil dönüş bekliyorum.
  • kocaballi, ben kamaxx hocayı tanımıyorum Linwin şimdi gerek özelden gerekse telefonuma onlarca mesaj atarak bahsetti. Benim gibi yazılımcıymış Linwin sayesinde öğrendim ve Kamax'ın yaptığı işe saygı duyuyorum ayrıca Linwin kamax ile görüşmüş ve --ben bu markayı tavsiye etmedim-- şeklinde bilgi paylaşmış. En azından Linwin bana bu şekilde söyledi. (Kamax Hakan hocayı da etiketledim ve gerekirse bu mesaja cevap verebilir.)

kocaballi, Sizi suçlamak veya bu markadan çıkar sağlıyorsunuz gibi düşüncelere sebep olmak gibi bir niyetim olmadı. Sadece Linwin kardeşim sürekli olarak şu bunu dedi o şunu önerdi şeklinde arkası bitmeyen mesajlar attığı için konuya gelip önerimi yaptım.

Ben sadece Arnix GX-202 TWIN GOLD LNB modelinin diğer standart modellerden / markalardan bir farkı olmadığını ve diğerlerinden pahalı olmayı hak etmediğini söyledim. Satın alma kararı tamamen kişilerin kendi tercihleridir. Bu Arnix LNB'nin kargo dahil fiyatı Inverto'nun kargo dahil alt serisi ürünlerine yakın bu sebeple Arnix'e fazla para verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Ufak bir farkla Inverto Essential Twin LNB alınabilir. n11.com gibi sitelerde de satılıyor ve yeni üyelikle veya indirim çekiyle Arnix'in de fiyatıyla neredeyse eşit hale gelebilir. Bu bana göre Çin malı markasız twin LNB'lere kargo dahil en fazla 25 lira verilebilir. Üstünde verilecek paralara yazdık gerçekten çünkü ederleri o kadar değil. Merter elektroniğin kendi markası olan Mersat bu sıradan LNB'lerden çok daha kaliteli, aynı şekilde Atlanta'da öyle. Ucuza LNB aranıyorsa Mersat ve Atlanda daha ucuz, daha ucuza daha iyisi varken bilinmedik maceralara girmeyi --benden fikir isteyenler için-- uygun bulmuyorum. Ben iki markayı da kullanıyorum ve iyi sonuç alıyorum.

Linwin, kimse malım kötü demez size malım iyi diyen teknik personel malım kötü dese onu bir dakika orada tutmazlar. Benden uygun fiyatlı ve kaliteli LNB tavsiyesi istediniz size hem telefonda hem mail ile hemde özel mesaj ile önerilerimi yazdım. Lütfen bundan sonra --şu bunu dedi, şu onu dedi-- şeklinde mesaj ve sms göndermeyin. Kimin tavsiyesine uymak istiyorsanız ona göre tercih yapın.

• Hocam kusura bakmayın. Forumun artık bu alanda markalaşmış ve üstad olmuş isimlerinden öneri istiyorum öneriler birbirini tutmayınca ne yapacağımı şaşırıyorum. Sizden iyi olmasın başını şişirdiğim başka üstadlarda var. Benim televizyon konumdaki hakkınızı ödeyemem onu ayrı tutuyorum sayenizde televizyonun tamirine yeni televizyon parası ödemedim.

Serkan hoca x solo önerince onu aldım biliyorsunuz. Invertonun en üst modellerinden birini alacaktım türksat izleyeceksen lnb için o kadar para verme demiştiniz bende öyle dediğiniz için lnb arayışına girdim. kocaballi hocam bir öneri yapınca ve memnunum deyince bende onu sipariş ettim. Tabi forumdaki siz dahil bu alanda uzman olan bazı üstadlar aman ne ettin arnix iyi değil yazınca yine işler karıştı. Bu işler lebiderya işler ve bu alanda uzman değilim böyle iki üstad iyi üç üstad kötü deyince bu seferde benim devreler yanıyor.

• Dün gece eve geldiğimde led tv yayın almıyordu. Eski tekli lnb yerine Arnix çift lnb yi taktık eski tv yayın alıyor yenisinde sorun var. Eski tv nin kablolarıyla denedik led tv yayın aldı yani anlayacağınız kablo bozuk ve artık mecburen 20-25 metre kablo alacağım.yeni tv için. Teknoloji mağazalarında bulabileceğim iyi.fiyata kablo var.mıdır.

Bir de.Arnix lnb kalitesi hakkında da rakamları vereyim lnb yi babam taktı profesyonel olmayan birisi. sinyal gücü %95 sinyal kalitesi %100 de. Elbette o fiyata daha iyi ürünler vardır ama yağmurlu bir günde bu rakamlar iyi.bu lnb yi neden bu kadar yerdiniz çözemedim tabi vardır bildiğiniz ama rakamlar da bu

• 25 metre lazımsa hiç market aramayın ücretsiz kargo ile sizi çok memnun edecek bir 25 metre kablo önereyim. Fiyatı 29 TL. Aras ile 1 günde teslim ediyorlar ve fiyatı oldukça hesaplı.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/25-metre-oren-rg6-u6-yesil-anten-kablosu-206507412

Diğer bir satıcı da 31 TL.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/oren-rg6-u6-yesil-anten-kablosu-full-hd-3d-25mt-206209663

10 lira fark için bence değmez ama 25 metre Inpax RG6-U4 kargo dahil 19 TL. Inpax'da markasız kablolardan daha iyi kablo kalitesine sahiptir. Bu kablo üstteki kablolar gibi bakır değildir.

http://urun.n11.com/uydu-ekipman-ve-malzeme/25-mt-uydu-anten-kablosu-rg6-kablo-25-metre-P24251477

• quote:

Orijinalden alıntı: teknofone

25 metre lazımsa hiç market aramayın ücretsiz kargo ile sizi çok memnun edecek bir 25 metre kablo önereyim. Fiyatı 29 TL. Aras ile 1 günde teslim ediyorlar ve fiyatı oldukça hesaplı.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/25-metre-oren-rg6-u6-yesil-anten-kablosu-206507412

Diğer bir satıcı da 31 TL.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/oren-rg6-u6-yesil-anten-kablosu-full-hd-3d-25mt-206209663

10 lira fark için bence değmez ama 25 metre Inpax RG6-U4 kargo dahil 19 TL. Inpax'da markasız kablolardan daha iyi kablo kalitesine sahiptir. Bu kablo üstteki kablolar gibi bakır değildir.

http://urun.n11.com/uydu-ekipman-ve-malzeme/25-mt-uydu-anten-kablosu-rg6-kablo-25-metre-P24251477

Hocam yardımların için çok teşekkür ederim fakat internetten alamıyorum kart yok. Uyducuda mersat kablo var rg6 u6 dedi metresi 2 lira.onu alacağım gibi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.