Şimdi Ara

Bir çocuğa 2 isim koymanın mantığı nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çocuğa konulması gereken isme, ailesi dışında akrabalar müdahale ederse böyle olur. Pek çok kişiye aslında aile büyüklerinin ismi konulur. Maksat gönlü olsun diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: #-OldBoy-#

Bu mesaj silindi.
    EYVALLAH REİS
  • bırak ikinci ismimi soyadımı bile mecbur olmadıkça kullanmıyorum
  • İki ismim var ailede ikinciyi kullanıyorlar, son 7 senedir ise yeni tanıştığım kişilere ilk ismimi kullandırtmaktayım. Arada kimlik karmaşası yaşıyorum İllaha iki isim koyacaksanız bırakın çocuk hangisini kullanmasını istiyorsa onu seçsin.
  • Kostokss kullanıcısına yanıt
    Anne/Baba tarafı kavgası çıkmaması

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Görgüsüzlük

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde 2 isim koyanların bir ileri level'i var.

"En garip ismi bulup çocuğa koyma" bazen öyle isimler okuyorum ki, Güneydoğu'da Psikolojik Danışma hizmeti veriyorum, 30 kişilik bir okul öncesi çocuk grubunda net 24 tanesinin ismi 2 isim ve ben net bunların 20 tanesinin ismini daha önce hiç duymadım. Hepside asker, polis ve öğretmen çocukları

Hayır işte koyacağın bir isim nereye varabilirsin ki en farklı ismi koyarak yada 9 farklı ad takarak. Sen Targeryan hanedanından mısın diye sormazlar mı insana?
  • 2 ismi olan insanlar kendisine sunulan 2 seçenekten birini kullanma şansına sahip oluyor. Hangisini beğenirse kendisine onu dedirtir. Bende çocuğuma iki isim veririm büyük ihtimal.
  • Çocuğun seçeneği olsun diye. Benim de iki ismim var ortamina yerine göre ikisini de kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın en gereksiz eylemidir . Bende 2 isme sahibim . 1. adım dedemin babasının adı ( kendisi sanki sadrazamdı aliminyüm ) 2. ismimi ise annem karar vermiş . Hayatım boyunca daha dedemin babasının ismini sosyal hayattan çıkarmakla geçti . Aile içi X ama arkadaşlar arasında Y diye çağrılmak sinir bozucu .

Bazı istisnaları saymıyorum . Muhammed Ali gibi kombo olan isimler sıkıntısız ama eski bir isim ile modern ismi karıştırınca (Bkz. Ebubekir Berk) ortaya çirkin ve anlamsız isim çıkıyor . Yapmayın efendiler sene oldu 2020 . Bu çocuğun sosyal hayatta karşılaşacağı zorlukları düşünün artık .
  • Baba + kayınbaba adı kombinasyonu + 3. Class ya da tarihsel bir isim misss

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genelde ebeveynler sevdiği ismi koymak istiyor ama ayıp olmasın diye aile büyüklerinin ismini koymak zorunda hissediyorlar. Ortaya da Hulusi Can, Haydar Su gibi garip sonuçlar çıkabiliyor.
  • Konusu açılmışken koymamak olmaz

Bir çocuğa 2 isim koymanın mantığı nedir?
  • Sadece evlilerin anlayacağı bir durum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

hacım durum şu
    ilk sucuğa anası ismini koydu
    ikinciye ben ismini koydum

emme üçüncü sucukta tartışma çıktı sen koyacan ben koyacan diye
    daha garı hastaneden çıkmadan doğum belgesini gaptığım gibi en yakın nüfusa gittim
    hem garının istediği hem de benim istediğim ismi koyduk
    Yazık dayı o çocuklara

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen sen bu konuyu açmasan hiç haberimiz olmayacaktı
  • 2 tarafın da gönlü olsun diye koyulur genelde. Sonra çocuğun ömrü de iki tarafa küfretmekle geçer.

Malesef bu jenerasyonun çiftleri de aşamadı bu gereksizliği. Bir sonraki jenerasyona kaldı.
  • çocuğa tek isim koymak için nüfus müdürlüğüne gittim, varla yok arası bıyıklı memur tek isim mi olacak dedi.
    adama nasıl baktıysam bir daha başkasına bu soruyu soracağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 8 Mayıs 2020; 15:19:14 >
  • Brezilya'ya falan gideyim deme o zaman, kafayı yersin. Adamlarda bir şekilde herkesin ismi aynı çıkıyor, lakap kullanmak zoruna kalıyorlar =)
  • Annesi diyor, benim babamın yada annemin ismi olacak.
    Babası diyor, benim babamın yada annemin ismi olacak.
    Çocuk oluyor 2 isimli.
    ''Demokrasilerde çareler tükenmez.''
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.