Şimdi Ara

Bir çocuğa 2 isim koymanın mantığı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaş 22 bu olayı hâlâ çözemedim. Gerek sınavlarda optik kodlamada yarattığı zaman kaybı olsun, gerek tüm eğitim hayatım boyunca bazen iki adımla seslenenler veya bazen ikisini de birden söyleyenler yüzünden getirdiği anlamsızlık olsun. Hiç benimseyemedim ikinci adımı. Yani bu 2 isim mantığını gerçekten çözebilen var mı? Aklıma tek mantıklı sebep geliyor o da çocuk büyüdüğünde hangisini beğenmezse onu sildirsin olabilir mesela. Şu an ben 2. adımı hiç kullanmıyorum ve sildiren var mı onu sormak için de bu konuyu açıyorum. Yani biri o adımla hitap etse dönüp bakmıyorum. Çok tuhaf geliyor. Bir de şöyle bir durum var ki iki adı olan hemen hemen herkes sosyal medyada ikisini de kullanıyor. Ben hiç ikincisini kullanmadığım için garip geliyor. Birileri artık bu konuya parmak basmalıydı.Sizin görüşleriniz nedir bu konu hakkında?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 tarafın da gönlü olsun denip koyulur
  • hacım durum şu
    ilk sucuğa anası ismini koydu
    ikinciye ben ismini koydum

emme üçüncü sucukta tartışma çıktı sen koyacan ben koyacan diye
    daha garı hastaneden çıkmadan doğum belgesini gaptığım gibi en yakın nüfusa gittim
    hem garının istediği hem de benim istediğim ismi koyduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

2 tarafın da gönlü olsun denip koyulur
    3. taraf olan çocuk tüm hayatında bu sıkıntıyı çekiyor ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kostokss

3. taraf olan çocuk tüm hayatında bu sıkıntıyı çekiyor ama.

Alıntıları Göster
    aynen karşim
    isimden deel emme şincik çok pişmanım
    son pişmanlık faide etmeyow
  • Bu dünyaya çocuk getiren insanda mantık mı arıyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi hava

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Var mı böyle bir dizi
    4 ay önce açıldı
    Bu kızın adı ne? +6
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk ismim dedemin adı (ben doğdumda hâla hayattaymış) annem karşı çıkmış tabi ikinci ismimide hem annemin gönlü olsun hemde modern bir isim olsun diye koymuşlar sonuç olarak ailemde herkes beni 2. İsmimle çağırdığından 1.ye hiç alışamadım hatta ilk adımla anaokulunda yoklama listesinde tanışmıştım sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Lactiferi

İlk ismim dedemin adı (ben doğdumda hâla hayattaymış) annem karşı çıkmış tabi ikinci ismimide hem annemin gönlü olsun hemde modern bir isim olsun diye koymuşlar sonuç olarak ailemde herkes beni 2. İsmimle çağırdığından 1.ye hiç alışamadım hatta ilk adımla anaokulunda yoklama listesinde tanışmıştım sanırım
    Aynen ben de öyleyim. Peki şu an aktif kullanıyor musun diğer adını? Kullanmıyorsan sildirmeyi düşünüyor musun?

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
  • İki isim hatta üç isim koymak bence gereksiz sadece şu durumda konabilir çok sevdiğiniz bir yakınınız babanız olur genelde onu yitirmişsinizdir genelde bu durum ile karşı karşıya kalırız isim koyulur aksi halde iki üç isim çok fazla gereksiz oluyor karmaşa oluyor
  • Kostokss kullanıcısına yanıt
    Hiç kullanmıyorum hocam şu anda bana tek sıkıntısı uygulamalı derslerde 3 gruba bölünüyoruz kullandığım ismime göre 1.grupta olmam lazım ama 3. gruba çekiyor beni, sildirmeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lactiferi -- 7 Mayıs 2020; 17:40:42 >
  • Geçmiş zamanlarda duyduğum rivayete göre sünnet olduğundan dolayı iki isim koyma geleneği var insanımızda. Sadece duyduğumu yazdım emin değilim.

• Keyif

• Yeni Fatih Mehmet’ler yeni Mustafa Kemal’ler ihtiyacı.

• Sana tavsiyem her şeyi anlamaya çalışma beyni erkenden pert edersin. Her şeyde mantık da arama ak git.

• ismini beğenmezse diye çocuğa alternatif sunmak olabilir. mesela çocuğun adı ebubekir sıddık diyelim. ailesi hep ebubekir olarak büyütsün bu çocuğu. ama ileride kendisi ebubekir ismini sevmeyip kendisine sıddık denmesini isteyebilir.
  • ülkede milyonlarca ahmet yılmaz var o yüzden
  • sünnet olduğu için.

yani efendimizin birden fazla ismi varmış. (Ahmed,Mahmud,Muhammet,Mustafa) en çok bilinenleri.

sünnet olduğunu bilmeyip koyanlarda vardır. Ona birşey diyemem ama bence güzel birşey.

bildiğim kadariyle isimlerimiz, karakterimizin oluşumunda bile etkili.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.