Şimdi Ara

Tuvalete giderken ne söylersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
7.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DH üyelerinin yaratıcı lafları vardır diye tahmin ediyorum.

Mesela Etin suyunu sıkmaya gidiyorum gibi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tuvalete Girerken Ne Denmesi Gerektiği

Tuvalete girmeden önce "destur" çekmek, Türk kültüründe saygı ve nezaket göstergesidir. "Destur" kelimesi "izin" veya "geçiş hakkı" anlamına gelir ve tuvaleti kullanan kişiye saygı duyulduğunu gösterir.

"Destur çekmek" geleneği, tuvaletin kişinin mahremiyet alanına girmek anlamına geldiğine olan inançtan kaynaklanır. Bu nedenle, izin istemek, o alana saygı duyulduğunu ve kişinin mahremiyetine değer verildiğini gösterir.

Tuvalete girerken "Bismillah destur" demek yaygın bir ifadedir. "Bismillah", "Allah'ın adıyla" anlamına gelir ve tuvaleti kullanmadan önce Allah'tan izin istemeyi ifade eder.

Tuvalete Girerken Uygulanan Geleneksel Adımlar:

• Tuvaletin kapısını hafifçe çalın.
    • "Bismillah destur" veya "Destur" deyin.
    • İçeriden bir yanıt bekleyin.
    • Tuvalete girin ve işinizi halledin.
    • Çıktıktan sonra kapıyı kapatın ve tekrar "destur" çekin.

Bu geleneksel adımlar, tuvaleti kullanan kişiye saygı duymayı ve mahremiyetini korumayı amaçlar. Tuvalete girmeden önce "destur" çekmek, Türk kültüründe incelikli ve saygılı bir hareket olarak kabul edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Karpuzun çekirdeğini çıkarmak,Bankaya para yatırmak.
    Not:İkisinide kullanmıyorum. Kenefe gidiyorum de yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korkunç Kabus -- 3 Aralık 2012; 18:49:00 >
  • Edit :Hadîs-i şerîfde: Tuvalete Sol ayak ile girilir Sol ayak ile çıkılır , Halâda insanları ifsâd ve eziyyet için beklerler. Sizden biriniz halâya girerken ''Eûzü billâhi minel hubüsi vel habâis desin” buyuruldu.Buradaki hubsi erkek cin,hebaisi'de dişi cindir ve;(Elhamdulillahi eshabe anıl ceza ve afani min zalik.) denir.Bunlar'a mutlaka uyulması gerekmektedir.Ne yapıp edin bunlar ezberleyin arkadaşlar.Çünkü;cin'ler insanlar'ın mahrem yerlerini görmeyi severler.Ve ya çarparlar ya da aşık olup,musallat olurlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Natsumi Saika Saki -- 3 Aralık 2012; 19:14:08 >
  • sıçmaya gidiyorum bekleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korkunç Kabus

Karpuzun çekirdeğini çıkarmak,Bankaya para yatırmak.
    Not:İkisinide kullanmıyorum. Kelefe gidiyorum de yeter.

Kenef olmasın o ?
  • tuvalete gidiyorum bişey isteyen varmı derim giderim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Natsumi Saika Saki

Besmele ile girerim , sonuç olarak evde yanlız değiliz zaten melekler içeri girmez ve içerdekiler sizi izlerler ondan dolayı biraz dikkat edin

/>
  • sallamaya gidiyorum .

• quote:

Orijinalden alıntı: bitter03

quote:

Orijinalden alıntı: Korkunç Kabus

Karpuzun çekirdeğini çıkarmak,Bankaya para yatırmak.
    Not:İkisinide kullanmıyorum. Kelefe gidiyorum de yeter.

Kenef olmasın o ?

Yanlış olmuş.Düzelttim.
  • 1.5 adana bir de ayran söylerim.

• Ustaa az kuru fasulye çek ordan derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Natsumi Saika Saki

Bu yüzden tuvalete ve banyoya girerken ve yatmadan önce kişinin şeytanın şerrinden Allah’a sığınması sünnettir. Habibullah efendimiz bir hadisinde şöyle demektedir:

Biriniz tuvalete girmeden önce şöyle desin (Euzu billahi minel-hubsi vel-habâis: Erkek ve dişi şeytanlardan Allaha sığınırım) (Kaynak: Ebu Davut’un süneni Zeyd b. Erkam’dan (ra))

Aynı şekilde yatmadan öncede mutlaka dua ederek yatmalı ve Allaha (cc) sığınılmalıdır. Amr b. Şuayb, babası dedesinden rivayet etmiştir; dedi ki: “Allah Resulü (sav) bize yatarken şu kelimeleri öğretirdi: “Bismillah. Euzu bi kelimatillâhit’tâmmeti min gadabihi ve ikabihi ve min hemezsatiş’şeyâtîni ve en yahdurunî: Allah’ın adıyla, O’nun gazabından, cezasından, şeytanların vesveselerinden ve yanımda bulunmalarından Allah’ın tastamam kelimelerine sığınırım. “

+1

• montla sıçmaya gidiyorum

• Tuvalete besmele ile giren biri yılın yobazı olmaya adaydır arkadaş.Destur denir öyle girilir.
  • Ben bi cocuğu işetiyim geliyom

• Klozet arkamdan laf etmiş ağzına mıçmaya gidiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hmmm Bok Atma Zamanıııı!!

• quote:

Orijinalden alıntı: burak993

Tuvalete besmele ile giren biri yılın yobazı olmaya adaydır arkadaş.Destur denir öyle girilir.

Besmele her yerde söylenir , Ancak Tuvalete girmeden önce çekilip öyle girilir , destur ise büyüklerimiz tarafından bize anlatılan ve yıllardır bahçeye yada evdışı yerlerde abdest bozulurken destur denir eğer sen evde tuvalete girerken destur diyorsan demeyi bırakabilirsin , istediğin hocaya vs sorabilirsin yada internetten araştır
  • Halat imal etmeye gidiyorum
  • kütle betonu dökmeye gidiyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.